در کتاب «گیتار کلاسیک، اهواز، در گذر زمان» بیش از 20 سال فعالیت موسیقایی در زمینه اجرا، آموزش موسیقی و مدیریت فرهنگی – هنری فریدون وزیری، مدیر و مدرس آموزشگاه موسیقی «چهار فصل» با برداشتی از پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد وی در خصوص وضعیت موسیقی کلاسیک، بهطور خاص گیتار کلاسیک در دهه 1385 الی 1395 در شهر اهواز گنجانده شده است.
این کتاب از منظر جامعهشناسی هنر و زیباییشناسی ساز گیتار، با جمعآوری اطلاعات و پیشینه موضوع تحقیق بهشیوه کتابخانهای و نیز با تهیه و توزیع پرسشنامه، به صورت میدانی از طریق هنرجویان و هنرآموزان فعال گیتار کلاسیک در آموزشگاههای شهر اهواز، به دنبال این موضوع است که علل گسترش و گرایش به موسیقی بهطور خاص گیتار کلاسیک چه بوده است؟ و چه عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و زیباییشناسی هنری از علل این گسترش و گرایشاند؟ و تا چه اندازه؟
از ویژگیهای این کتاب میتوان به مشخص بودن محدوده جغرافیایی پژوهش (شهر اهواز)، بازه زمانی (1395-1385) مشخص و تمرکز روی یک ساز به شکل تخصصی (گیتار کلاسیک) اشاره کرد که نتایج بهدست آمده میتواند به فعالان این حوزه، مدیران، تصمیمگیران و تصمیمسازان فرهنگی و هنری کمک شایانی کند.
نویسنده در پایان امیدوار است این پژوهش علاوه بر رونق بخشیدن در حوزه تحقیق و پژوهش در موسیقی استان، بتواند گامی هر چند کوچک در رشد فرهنگی و هنری جامعه موسیقایی کشور بردارد.
نظر شما