چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
دستور زبان قریب

گزیده‌ای شش‌جلدی از نظم و نثر استادان زبان فارسی، از دیگر آثار استاد قریب است که سال‌ها در مدارس ایران تدریس می‌شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
 
دغدغه‌اش آموختن بود تا بتواند آموزه‌های خود را در تعلیم شاگردان به‌کار گیرد‌. وقتی در مدرسه ایران و آلمان به تدریس فارسی مشغول شد، هم‌زمان در کلاس آموزگاران آلمانی حاضر می‌شد تا بتواند سبک نوین آموزش را فرا بگیرد و در تدریس خود استفاده کند.

استاد عبدالعظیم قریب ذهنی پویا و خلاق داشت و با همین روحیه علمی بود که توانست نخستین‌بار دستور زبان فارسی را در قالبی ساده و روشن تدريس کند و آن را به‌عنوان یک درس در مدارس ایران رواج دهد. کتاب دستور زبان فارسی او در چهار جلد را باید جزو اولین کتاب‌های دستور زبان فارسی قلمداد کرد. فرائدالادب، گزیده‌ای شش‌جلدی از نظم و نثر استادان زبان فارسی، از دیگر آثار استاد قریب است که سال‌ها در مدارس ایران تدریس می‌شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها