مترجم این اثر با توجه به عنوان کتاب اینکه آیا نویسنده تلاش کرده است که رویکرد علم برای عام در کتابش را مورد توجه قرار دهد، معتقد است: «مخاطبان اغلب کتابهای فاینمن اغلب عموم مردم هستند و او سعى دارد به زبان ساده در مورد موضوعات گفتهشده صحبت كند. به همین دلیل لازم نبود كه من تلاشى براى سادهتركردن متن اصلی آن بكنم.»
ريچارد فاينمن در سال ١٩١٨ در محله بروكلين نيويورك، به دنيا آمد و دكتراى خود را در سال ١٩۴٢ از دانشگاه پرينستون دريافت كرد. او در جنگ جهانى دوم با وجود جوانى، نقش مهمى در پروژه مانهاتان، براى توليد بمب اتمى، در آزمايشگاههاى لوسآلاموس بازى كرد. پس از آن او در دانشگاه كورنل و در انستيتوى تكنولوژى كاليفرنيا به تدريس پرداخت.
در بخشی از کتاب آمده است؛
«آيا دانشورزى (science) ارزشى هم دارد؟ فكر میكنم توانايى انجام هركارى ارزشمند است. چه نتيجه آن چيز خوب يا بدى باشد، بستگى به شيوه استفاده از آن دارد؛ ولى اين توانايى ارزشمند است. يک بار در هاوايى مرا به ديدن يک معبد بودايى بردند. در آن معبد مردى گفت: «مىخواهم چيزى به تو بگويم كه هيچگاه فراموش نخواهى كرد.» سپس وى گفت: «به هر انسانى كليد دروازههاى بهشت داده شده است. همين كليد دروازه هاى جهنم را نيز مى گشايد. دانشورزى بهنحوى كليد دروازههاى بهشت است و همان كليد دروازههاى جهنم را مىگشايد؛ و ما هيچ دستورالعملى نداريم كه بدانيم كداميک چه دروازهاى است. آيا بايد اين كليد به دور بيندازيم و هيچگاه راهى براى ورود به دروازههاى بهشت نداشته باشيم؟ يا اينكه با اين مسئله دستوپنجه نرم كنيم كه بهترين روش استفاده از كليد كدام است؟ البته اين موضوع هم يک مسئله بسيار جدى است؛ ولى من فكر مىكنم كه ما نمىتوانيم ارزش اين كليد دروازههاى بهشت را انكار كنيم.»
نظر شما