او نه تنها میراثدار مکتب عرفانی نجف اشرف و از شاگردان خاص عارف ربانی آیتالله سید علی قاضی بود که از نامآورترین فیلسوفان و حکیمان معاصر جهان اسلام بهشمار میآمد.
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
او نه تنها میراثدار مکتب عرفانی نجف اشرف و از شاگردان خاص عارف ربانی آیتالله سید علی قاضی بود که از نامآورترین فیلسوفان و حکیمان معاصر جهان اسلام بهشمار میآمد. تدریس حکمت متعالیه و تربیت شاگردانی ممتاز ازجمله استاد شهید مرتضی مطهری، آیتالله عبدالله جوادی آملی و علامه حسنزاده آملی، که طلایهداران عرفان، فلسفه و حکمت در پنجاه سال اخیر بودهاند، ازجمله فعالیتها و مجاهدتهای علمی او بهشمار میرود.
کوششهای سالیان متوالی او در برگزاری جلسات درس، نامهنگاری و ارتباط با فیلسوفان و دانشمندانی همچون هانری کُربَن فرانسوی و اندیشمندان دیگر کشورها، از علتهای اصلی آشنایی فیلسوفان مغربزمین با فلسفه و عرفان اسلامی در قرن اخیر و نشانگر روحیة علمی و فرهنگآفرین او است. آثار مکتوب او از اعتبار و درجة علمی بالایی برخوردار است. یکی از آنها کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم است که شهید مطهری بر آن شرح نوشته است و از نخستین و مهمترین کتابهایی است که به بررسی مباحث فلسفی با توجه به رویکردهای حکمت فلسفی اسلامی و فلسفه جدید غرب پرداخته است. باوجوداین، بیشترین شهرت علامه سید محمدحسین طباطبایی را باید در تدوین، تنظیم و نگارش تفسیر المیزان فی تفسیر القرآن دانست. این تفسیر بزرگ، که به تفسیر المیزان شهرت دارد، از مفصلترین و جامعترین تفاسیر شیعی محسوب میشود که روش آن تفسیر قرآن به قرآن است و در جهان اسلام جایگاهی ویژه و رفیع دارد.
نظر شما