یکشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱
صاحب‌ المیزان

 او نه تنها میراث‌دار مکتب عرفانی نجف اشرف و از شاگردان خاص عارف ربانی آیت‌الله سید علی قاضی بود که از نام‌آورترین فیلسوفان و حکیمان معاصر جهان اسلام به‌شمار می‌آمد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
 او نه تنها میراث‌دار مکتب عرفانی نجف اشرف و از شاگردان خاص عارف ربانی آیت‌الله سید علی قاضی بود که از نام‌آورترین فیلسوفان و حکیمان معاصر جهان اسلام به‌شمار می‌آمد. تدریس حکمت متعالیه و تربیت شاگردانی ممتاز ازجمله استاد شهید مرتضی مطهری، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی و علامه حسن‌زاده آملی، که طلایه‌داران عرفان، فلسفه و حکمت در پنجاه سال اخیر بوده‌اند، ازجمله فعالیت‌ها و مجاهدت‌های علمی او به‌شمار می‌رود.

کوشش‌های سالیان متوالی او در برگزاری جلسات درس، نامه‌نگاری و ارتباط با فیلسوفان و دانشمندانی همچون هانری کُربَن فرانسوی و اندیشمندان دیگر کشورها، از علت‌های اصلی آشنایی فیلسوفان مغرب‌زمین با فلسفه و عرفان اسلامی در قرن اخیر و نشانگر روحیة علمی و فرهنگ‌آفرین او است. آثار مکتوب او از اعتبار و درجة علمی بالایی برخوردار است. یکی از آنها کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم است که شهید مطهری بر آن شرح نوشته است و از نخستین و مهم‌ترین کتاب‌هایی است که به بررسی مباحث فلسفی با توجه به رویکردهای حکمت فلسفی اسلامی و فلسفه جدید غرب پرداخته است. باوجوداین، بیشترین شهرت علامه‌ سید محمدحسین طباطبایی را باید در تدوین، تنظیم و نگارش تفسیر المیزان فی تفسیر القرآن دانست. این تفسیر بزرگ، که به تفسیر المیزان شهرت دارد، از مفصل‌ترین و جامع‌ترین تفاسیر شیعی محسوب می‌شود که روش آن تفسیر قرآن به قرآن است و در جهان اسلام جایگاهی ویژه و رفیع دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها