او که در ابتدای ورودش در ماموریت جدید با استقبال چندانی مواجه نشده بود، در ذهن محاسبهگرش دنیای بزرگتری را میدید، به همین دلیل از پیادهرویهای طولانی برای استفاده از سرویس بهداشتی ویژه رنگین پوستان گرفته تا استفاده از کتری جداگانه برای قهوه باعث نشد دست از اهداف فضاییاش بکشد.
مری که برای ارزیابی نمونه آزمایشی مرکوری هفت به بخشی منتقل میشود که قرار است به صورت دائم با مردان کار کند، استعدادش را در مهندسی پیدا میکند. وی در دادگاه ویرجینیا از سوی قاضی موفق به دریافت مجوز شرکت در دانشگاه ویرجینیای غربی در کنار سفیدپوستان میشود و به عنوان اولین مهندس زن سیاهپوست در ناسا به فعالیتش ادامه میدهد؛ اما دروتی که از دوران کودکیش کار با ابزار را از پدرش آموخته است با ورود دستگاههای آی بی ام زودتر از مهندسان ناسا موفق به راهاندازی آنها میشود و نبوغ خود را در برنامهنویسی و کار با ماشین به رخ میکشد.
داستان تا جایی پیش میرود که با ورود دستگاههای آی بی ام ال هریسون عدم نیازش را به کاترین اعلام میکند چراکه دیگر نیازی به محاسبهگر نداشت؛ اما درست در آغاز ماموریت دوستی7، جان گلن (فضانورد) خواهان تایید محاسبات نهایی مسیر فرود از سوی کاترین میشود. در نهایت کاترین که به مکان اول خود بازگشته بود آخرین محاسبات را در نهایت سرعت انجام میدهد و خود را به پشت درهای بسته مقر لانگلی میرساند؛ اما نمیتوانست مانند محاسباتش به درون مقر راه پیدا کند و پشت درهای بسته میماند، در نهایت باز این ال هریسون است که همچون جلسات محرمانه پنتاگون که هیچ زنی نباید در آن حضور میداشت در را برایش گشود و کاترین از نزدیک شاهد عملکرد درست اعدادی میشود که خودش بر روی کاغذ نوشته بود. و شنیدن صدای جان گلن که گفت؛ بیشتر از هر لحظهای سالمتر است برای کاترین حکم آزادی از اسارت تیعیض نژادی را داشت.
گفتنی است، «اشکال پنهان» در خلال روایت حقایقی از رقابت فضایی آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی، به خوبی توانسته چیرگی قدرت عظیم استعداد و توانمندی را بر شرایط ناعادلانه تبعیض نژادی نشان دهد.
نظر شما