مشرف بیان کرد: برگزاری جشنوارههای مختلف در حوزه کتاب و بهویژه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بهطور خاص، از بسیاری ابعاد در ارتقاء سطح علمی آثار منتشر شده در کشور اثرگذار است.
وی ادامه داد: حسن دیگر این است که آثاری که کمتر در دید هستند و موضوعاتی که چندان جنبه عمومی ندارند هم در کتاب سال مطرح شده و با وجود مخاطبان اندکی که دارند شرایطی برایشان ایجاد میشود که دیده شوند و این امتیاز بزرگی است.
این نویسنده تصریح کرد: ضمن اینکه مولفان، محققان، مترجمان و ناشران را متوجه امتیازاتی میکند که یک اثر برگزیده باید داشته باشد. در این رویداد مسائل مربوط به نمایه آثار، منابع، توضیحات اهمیت دارد؛ بنابراین، نویسندگان اهتمام بیشتری به این بخشها خواهند داشت یا در رابطه با کیفیت چاپ؛ شاید اگر شرایط کتاب سال برای امتیازدهی در میان نباشد ناشران توجه کمتری به نوع کاغذ و چاپ نشان دهند.
وی با تاکید بر اینکه مجموعه اینها باعث میشوند که اسباب و عوامل موجود جایگاه شایسته خود را در صنعت چاپ و نشر کشور به دست بیاورند، عنوان کرد: من فکر نمیکنم این رویداد نخبهگرا باشد و در جریان نشر و انتخاب، عموم آثار مد نظر قرار میگیرد. بهعنوان مثال در حوزه ادبیات کودک مسابقات و فعالیتهای مختلفی در دستور کار است و اگر قرار باشد نخبهگرا باشد که نقض غرض میشود.
وی عنوان کرد: بنابراین، کتاب سال باید بتواند حوزههای مختلف را پوشش دهد، اما قطعا حوزههایی که توجه عمومی نسبت به آنها کمتر است و فروش و سودآوری کمی دارند شاید اندکی بیشتر نیازمند توجه هستند.
مشرف اشاره کرد: قطعا نمیتوان گفت این جشنواره بیعیب و ایراد است چراکه، دستاندرکاران این جشنواره انسان هستند و هر انسانی خطا دارد؛ اما همواره در راستای کاهش خطاها کوشیده شده و در مجموع روند برگزاری این رویداد از نگاه من مثبت است.
نظر شما