دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
تبیینی نوین از زندگی طلبگی در یک کتاب

انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) کتاب «زندگی مطلوب طلبه» را با موضوع اهمیت «یافتن راه» در طلبگی منتشر و روانه بازار نشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، طلبه مطلوب باید رویکردی عینی، زندگی‌ساز و بلکه تمدن‌گرا در فهم دینی، طراحی حیات دینی و صورت‌بندی قواره‌های اجتماعی داشته باشد. او باید امام خمینی(ره)، اهداف الهی‌اش، حرکت بزرگش و امتداد و گستره امروز اقدام و منویات او را به خوبی بشناسد.
 
اندیشه تابناک دردانه عصر باید برای او همچون نزدیک‌ترین عزیزانش و ملموس‌ترین حوادث زندگی‌اش روشن باشد و به او و کل حیات و حرکت او به چشم تفسیری ارزشمند از قرآن و عترت بنگرد. این‌ها چیزهایی است که آدم باید از جان مایه بگذارد تا به آن برسد.
 
طلبه مطلوب باید آن‌چنان با اهداف نهضت مقدس اسلامی و اصول صحیح پیگیری آن‌ها انس گرفته باشد که شبانه‌روز خود را صرف رسیدن به آن کند و مطلوبی جز آن نداشته باشد.
 
طلبه مطلوب باید حق‌گرا، آزاداندیش، متواضع و بی‌ادعا باشد؛ الگوهای متعالی داشته باشد و بهترین انسان‌ها را الگوی خود برگزیند.
 
یکی از مشکلات بزرگ این است که برخی از طلاب الگوهای خود را نمی‌شناسند و گمان می‌کنند با ادابازی و تقلید می‌توانند مانند الگویشان شوند، مثلاً وقتی امام خمینی(ره) را الگو قرار می‌دهند سن پیری او را الگو قرار می‌دهند و با تقلید ظاهر حرکات او می‌خواهند مثل او بشوند. راه صحیح آن است که زندگی و شخصیت او را مطالعه کنند و از تمام زندگی او الگو بگیرند، نه اینکه تنها حرکات او را تقلید کنند.
 
طلبه مطلوب باید شخصیتی امیدوار، روحیه‌ای سخت‌کوش، دقتی بالا، دلی دردمند، دلسوز و مهربان و رویه‌ای وحدت‌گرا داشته باشد. او باید اهل وظیفه، با نشاط، آرام، متین، پرشور و انقلابی باشد، همچنین صاحب نگرش و آگاهی بنیادین نسبت به مسائل عصر باشد.
 


در این کتاب، ابتدا درباره اهمیت «یافتن راه» در طلبگی سخن گفته می‌شود و نویسنده برخی از تجربه‌های خویش را در این زمینه مطرح می‌کند. سپس به عناصر ضروری می‌پردازد که برای یافتن راه در طلبگی و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی نیاز است.
 
همچنین در این اثر به شاخصه‌های لازم برای کارکرد درست راه‌یابی انقلابی پرداخته می‌شود. چند گروه از مهمترین شاخصه‌ها در این زمینه شامل شاخصه‌های بینشی، شاخصه‌های ارزشی، شاخصه‌های متناسب با طرح‌های راهبردی و شاخصه‌های متناسب با دیده‌بانی است.
 
در بخش دوم این کتاب یک تیپ تخصصی برای طلبه عنوان می‌شود و نقش رهبری یک طلبه در مجامع گوناگون بیان می‌شود. سپس کارکردهای کلیدی رهبری از جهات مختلف بیان می‌شود که برخی از آنها شامل «سررشته داری تحولات اجتماعی»، «آرمان‌خواهی در جامعه چراکه رهبری آرمان‌خواه‌ترین شخص جامعه است»، «نگرش‌سازی که برای افراد تولید نگرش می‌کند و می‌تواند نگرش آنها را ارتقا بخشد»، «دیدن و نمایاندن افق‌ها»، «در اختیار گرفتن آینده به کمک بصیرت خود»، «دیدن ظرفیت‌های مهم و اصلی» و «بسیج نیروها برای پیشبرد اهداف و رسیدن به آرمان‌ها» است.
 
این تألیف نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا فلاح شیروانی است که تبیینی نوین از زندگی مطلوب طلبه در تناسب با عصر انقلاب اسلامی است. در این کتاب با خوانشی تربیتی از الگوی امام خمینی (ره)، سعی شده گامی به سوی تعریف یک تیپ تخصصی متناسب با آنچه که در عصر انقلاب اسلامی از طلاب توقع و انتظار می‌رود برداشته شود.
 
این اثر در 80 صفحه توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) به زیور طبع آراسته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها