یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۸
آغاز داوری مرحله نهایی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر

داوری مرحله نهایی نخستین دوره شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در بخش‌های نه‌گانه فرهنگ و هنر از 13 تا 24 دی ماه انجام می‌شود.


 
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از دبیرخانه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، ابراهیم حیدری، دبیر اجرایی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر از آغاز داوری  این رویدا خبر داد و گفت: داوری در بخش‌های نه‌گانه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در میان 143 شهر مشارکت‌کننده آغاز شده‌است. 367 شهر آثار خود را ارسال کرده بودند که پس از داوری در مرحله نخست 143 شهر به مرحله  نهایی راه ‌یافتند.
 
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی گفت: پس از داوری‌های اولیه 22 شهر در حوزه موسیقی، ۲۹ شهر در حوزه ادبیات،۱۹ شهر در حوزه صنایع‌دستی و سنتی، چهار شهر در حوزه چاپ و بسته‌بندی، ۹ شهر در حوزه مد‌و‌لباس، ۱۰ شهر در حوزه سینما، ۲۲ شهر در حوزه هنرهای تجسمی، چهار شهر در حوزه رسانه و مطبوعات و ۲۴ شهر در حوزه هنرهای نمایشی به مرحله نهایی راه یافتند. با داوری متخصصان هر حوزه در نهایت شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر هر بخش  انتخاب و معرفی خواهد شد.
 
حیدری متذکر شد: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر عنوان طرحی برای شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری در شهرها و مناطق جغرافیایی ایران با نگاه آمایش سرزمینی و ایجاد شبکه‌هایی برای تعریف همکاری‌ها و برنامه‌های مشترک میان آن‌ها است. این طرح با محوریت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت نهادها و دستگاه‌های فعال فرهنگی و هنری در حوزه شهری ازجمله سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و کمیسیون ملی یونسکو در حال اجراست. براساس فراخوان هر شهر در سه رشته مجاز به شرکت در رقابت بود. گروه‌های نه‌گانه هنری برای بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های فرهنگی وهنری شهر‌ها در رقابت شهر‌های خلاق فرهنگ و هنر دیده شده‌است.
 
دبیر اجرایی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر درباره شاخص‌های مهم داوری در رقابت شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: توجه به ظرفیت‌های بومی، محلی، ملی و ارزش‌های دینی در طراحی و اجرای برنامه‌ها همچنین تأثیر پایدار فعالیت‌ها در ارتقای سطح فرهنگ و هنر شهر و نیز  مشارکت مردمی و فعالان حوزه فرهنگ و هنر و پشتیبانی شرکت‌های بزرگ تجاری، کارخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای تأمین هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری در تدوین و اجرای برنامه‌ها  ازجمله شاخص‌های مهم در بررسی طرح‌ها و برنامه‌های ارسالی به دبیرخانه رقابت است؛ همچنین توجه به خلاقیت و نوآوری در برنامه‌ها و نیز اهتمام به زیرساخت‌های فرهنگی و هنری از سویی دیگر  قابلیت و ضمانت اجرایی طرح‌های ارائه شده و در نهایت  پیشینه و سوابق هر شهر در حوزه مربوطه از  دیگر  شاخص‌های هیات‌ داوران برای انتخاب شهرهای خلاق فرهنگ و هنر اعلام شده‌است.
 
داوری آثار شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در بخش‎های زیر برگزار می‎شود: ۱- هنرهای تجسمی شامل خوشنویسی، نقاشی، نگارگری، سفال و سرامیک، منبت‌کاری، نساجی، گرافیک، مجسمه‌سازی و گرافیک ۲-هنرهای نمایشی شامل تعزیه، تئاتر، نمایش خیابانی و میدانی، نمایش آیینی و سنتی، نمایش‌نامه و نمایش ۳- موسیقی، ۴- مد و لباس، ۵- صنایع سنتی، ۶- ادبیات، ۷- رسانه و مطبوعات و بازی‌های رایانه‌ای، ۸- سینما و ۹- صنعت بسته‌بندی و چاپ.
 
در نخستین دوره رقابت شهرهای خلاق فرهنگ و هنر  ۳۶۷ شهر شرکت کردند. فراخوان طرح تابستان ۱۳۹۸ منتشر شد. برای آشنایی فعالان فرهنگی و هنرمندان بخش‌های مختلف و نیز کارگزاران فرهنگی در شهرهای مختلف  کارگاه‌های آموزشی برنامه‌نویسی فرهنگی و هنری با حضور نمایندگان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و رئیس انجمن فرهنگی و هنری در ۳۱ مرکز استان با بیش از ۲۴۰۰ساعت برای ۱۲۰۰ نفر برگزار شد. در نهایت پس از برگزاری کارگاه‌های یاد شده، شهرهای مختلف  برنامه‌های‌شان  را همراه با مستندات به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسال کردند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها