اجرای طرح اتوبوس کتاب با عنوان مسیر دانایی
وی از اجرای طرح اتوبوس کتاب با عنوان مسیر دانایی در 4 منطقه کمبرخوردار شیراز خبر داد که با 1000 جلد کتاب به ارائه خدمت میپردازد و همچنین سالن مدیایی برای برنامههای ترویجی ویژه کودکان با ظرفیت 20 نفر در این اتوبوس تعبیه شده است.
معاون فرهنگی شهرداری شیراز ادامه داد: در روز 24 آبانماه جاری از ساعت 17 پویش «کتاب گردشگر» آغاز به کار میکند که در این طرح 11 کتاب کودک نویسندگان ایرانی به زبان انگلیسی و 3 کتاب به زبان عربی در سامانه بینالمللی کتاب در گردش bookcroosing ثبت و در اختیار راهنمایان گردشگری داوطلب و متخصص شیراز قرار میگیرد تا این کتابها گردش خود را در کشورهای جهان آغاز کنند.
وی اضافه کرد: از سلسله برنامههای شبکه کودکان دوستدار کتاب شیراز دوشنبه 26 آبانماه سومین کتابخانه تخصصی کودکان «شکوفههای کتاب» در موسسه خیریه و پرورشگاه «فرشتگان آشیانه مهر» راهاندازی میشود. پیش از این 2 کتابخانه شکوفههای کتاب در دو مدرسه مناطق کمبرخوردار شیراز راهاندازی شده بود.
بررسی آثار اقتباسی مطرح در «سینما کتاب» شیراز
جعفری با یادآوری اینکه طرح «سینما کتاب» با محوریت نقد و بررسی فیلمهای اقتباسی مطرح جهان و ایران در بستر فضای مجازی از جمعه 30 آبان ماه آغاز به کار میکند، عنوان کرد: هر هفته یک فیلم تا پایان سال بررسی و کتاب مرتبط با آن نقد و بررسی میشود.
وی اضافه کرد: در قالب برنامههای شبکه نابینایان دوستدار کتاب شیراز نیز روز چهارشنبه 28 آبانماه از 14 عنوان کتاب کودک بریل که توسط سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز و با همکاری موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز تولید شده است، رونمایی میشود و در اختیار کتابخانههای عمومی 4 مرکز نابینایان قرار میگیرد.
برگزاری جشن امضای کتاب «درآمدی بر شناخت گورستان دارالسلام شیراز»
به گفته جعفری، سایت رسمی دبیرخانه دائمی ترویج کتابخوانی شیراز به زبان انگلیسی بهمنظور معرفی ظرفیتها و زیرساختهای کتابخوانی شیراز در این هفته رونمایی شده و آغاز به کار میکند. همچنین با توجه به پیوند ادبیات و کتاب با توسعه گردشگری آیین جشن امضای و نقد کتاب «درآمدی بر شناخت گورستان دارالسلام شیراز» برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز اعلام کرد تا پایان سال جاری «درنگ گاه» کتاب در بلوار شهید کسایی شیراز ایجاد میشود که فضایی تعاملی با محوریت کتابخوانی در بستر شهری و انسانمحور خواهد بود.
وی اضافه کرد: بوستان مطالعه شیراز با 2 قرائتخانه در بلوار گفتار، پیشرفت حدود 40 درصدی داشته و تا هفته شیراز افتتاح میشود.
در همین حال به گفته جعفری، 10 اِلِمان کتاب و کتابخوانی با همراهی سازمان سیما و منظر شهرداری شیراز طراحی، ساخت و در سطح شهر شیراز نصب و 3 کتابخانه عمومی در فرهنگسراهای شیراز نیز تا پایان سال افتتاح میشود که یکی از این کتابخانه به قرائتخانهای با حداقل 80 نفر ظرفیت مجهز خواهد بود.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در پایان، گفت: 30 تاکسی دیگر در قالب طرح تاکسیرانان دوستدار کتاب شیراز تا پایان سال به «تاکسی کتاب» مجهز میشوند.
رونمایی از 50 عنوان کتاب صوتی برای نابینایان
همچنین در این نشست که چند ساعت به درازا کشید و خبرنگاران شیرازی امکان پرسش از مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران را نیافتند، سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، پیش از رونمایی از پوستر بیست و هشتمین هفته کتاب در استان فارس، خبر از رونمایی 50 عنوان کتاب صوتی در هفته کتاب داد.
سعیدرضا کامرانی گفت: رونمایی از کتابهای صوتی ویژه نابینایان و برگزاری نشست مجازی قصهگویی و کتابخوانی با حضور یکی از استادان برجسته و دعوت از اعضای نوجوان کتابخوان استانهای منطقه 3 کشور در برنامههای مجازی، از جمله برنامههای کانون فارس در هفته کتاب و کتابخوانی است.
برپایی تور مجازی بازدید از کتابخانههای فعال کانون
وی از راهاندازی تور مجازی بازدید از کتابخانههای فعال کانون در سطح استان، خبر داد و اجرای مجازی سرود همگانی با مشارکت همه مراکز فرهنگی هنری کانون با موضوع کتاب، مسابقه کتابخوانی مجازی ویژه اعضای کودک و نوجوان، تهیه پوستر و انتشار آن در فضای مجازی با هدف اعلام برنامههای هفته کتاب و ارائه فعالیتهای کتاب محور در گروههای مجازی مراکز استان از دیگر برنامههایی است که سرپرست ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس به آن اشاره کرد.
وی همچنین به تولید محتوا در فضای مجازی توسط مربیان کانون هم اشاره کرد و گفت: همه فعالیتهای این هفته، بهصورت مجازی و با حضور اعضای کودک و نوجوان و مربیان متخصص به انجام میرسد.
کامرانی با بیان اینکه شیراز هم شهر دوستدار کودک است و هم پایتخت کتاب ایران، عنوان کرد: کانون در راستای برنامههای هفته کتاب برنامه متنوعی دنبال میکند؛ از جمله رونمایی از 50 عنوان کتاب برای ناشنوایان که در استودیو کانون صدابرداری شده است.
وی افزود: مسابقه کتابخوانی در 42 مرکز ثابت و 6 مرکز سیار، ارایه فعالیتهای کتاب محور در گروههای مجازی و تولید 28 انیمیشن با موضوع کتاب و تولید 2 کتاب از آثار مربیان کانون از جمله برنامههای کانون به مناسبت هفته کتاب در استان فارس است.
پیشنهاد تاسیس موزه تخصصی کودک و نوجوان در شیراز
سرپرست کانون پرورش فکری فارس در پایان پیشنهاد تاسیس موزه تخصصی کودک و نوجوان در شیراز به عنوان شهر دوستدار کودک داد و گفت: ایجاد تندیس و المان کتاب در تمامی شهرهای استان ضروری است.
یادآور میشود، بیست و هشتمین هفته کتاب و کتابخوانی 24 تا 30 آبان 1399 در استان فارس با 2000 برنامه خرد و کلان همراه خواهد بود.
نظر شما