کتاب «همه قریبهن وختی خدت هم قریبهای» به قلم جامنی سان، کتابی است از زبان یک موجود فرازمینی اما ویژگی اصلی این کتاب غلطنویسی تعمدی نویسنده است.
سان در سال ۲۰۱۷ رمانی با تصویرگری خودش نوشت که واژهها در عنوان کتاب هم غلط املایی داشتند. او که به غلط نویسی تعمدی معروف است با این روش مخاطب را به دقت، تمرکز و تفکر بیشتر دعوت کند. جانی سان به فلسفه هم علاقهمند است.
این کتاب را نوشین سلیمانی با عنوان فارسی همه قریبهن وختی خدت هم قریبهای ترجمه و تلاش کرده است تا این غلط نویسی را در برگردان به فارسی اعمال کند. او در مقدمه کوتاهی بر کتاب مینویسد: همیشه نویسندههایی را که سعی می کنند اثرشان از هر نظر با بقیه متمایز باشد دوست داشتهام. گاه این وجه تمایز در شیوهی داستانپردازی دیده میشود و گاه در عنوان اثر یا حتی در بازی با کلمات و نیز در لحن. مدتی بود جامنی سان را در توئیتر دنبال میکردم و از همان ابتدا متوجه توئیتهایش که پر از غلط املایی است شده بودم.
قهرمان رمان سان، یک موجود فرازمینی است که به زمین میآید و با شخصیتهای منحصر به فردی آشنا میشود. شخصیت های این داستان همه مانند موجود فرازمینی که جامنی نام دارد، منحصر به فرد و استثنایی هستند؛ خرسی که دیگر جانش به لبش رسیده از بس موجودات دیگر از او میترسند و از دستش فرار میکنند. توله سگی که زبان ابراز عشق ندارد، زنبورهایی که نگرشی عمیق و پیچیده نسبت به عشق و دوستی دارند، پرندگانی که دوست دارند خورشید را بخورند و ... .
در بخشی از این کتاب در مواجهه جامنی با درخت و فصل پاییز می خوانیم:
- موهاتو کوتاه کَری؟
- خیلی ناراحت میشم وختی برگام منو میذارن میرن. سردم میشه، میترسم و تنها میشم. حمه درمیرن ولی من ریشهم تو خاکه نمی تونم فرار کنب، تا ابد همین جام.
- چنتا دوست تو زندگیب بودهن که دیگه فرست ندارم باهاشون حرف بزنم؟
این موجودات منحصربهفرد همچون درخت در حضور کنجکاوانه جامنی راحت حرف دلشان را میزنند چون گوش شنوایی مییابند.
نویسنده از پس ماجرای این فرازمینی سردرگم، تنها و غریب، که دوستیها، قدرت پذیرش و عشق میان موجودات و گیاهان روی کره زمین را پیدا می کند، تلنگری به انسانهای روی زمین میزند.
کتاب همه قریبهن وختی خدت هم قریبهای را انتشارات ققنوس و نشر آفرینگان در یکهزار و ۱۰۰ نسخه منتشر کردهاند.
نظر شما