یکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱
کودکان در ایام قرنطینه از کتاب‌های دیجیتال کتابخانه ملی استفاده کنند

گرائیلی با اشاره به اجرای مجدد این طرح گفت: این پورتال سال‌ها پیش به‌دلیل حساسیت‌های موجود برای تولید و ارائه کتاب‌های کودک راه‌اندازی شد و بالغ بر 23هزار و 381 نسخه کتاب کودک دیجیتال را شامل می‌شود.

هانیه گرائیلی، مدیرکل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره اجرای طرح پورتال کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان گفت: این پورتال سال‌ها پیش به‌دلیل حساسیت‌های موجود برای تولید و ارائه کتاب‌های کودک راه‌اندازی شد. 100هزار عنوان کتاب کودک در کتابخانه ملی قرار دارد که بالغ بر 23هزار و 381 نسخه از آن‌ها اسکن و در این پورتال قرار داده‌ شده است. امیدواریم در سال جدید بتوانیم کتاب‌های باقی‌مانده را اسکن کرده و در اختیار کودکان و نوجوانان بگذاریم.
 
وی افزود: این طرح سال‌ها قبل به‌همت و حمایت مصطفی رحماندوست انجام شد و قرار است که هدایت‌گری این پروژه نیز در ادامه با این شاعر و نویسنده باشد تا بتوانیم نتایج موثری از اجرای این طرح کسب کنیم.
 
گرائیلی با اشاره به اینکه پورتال کتابخانه ملی کودکان و نوجوان مدت‌ها پیش راه‌اندازی شده و با مشکلاتی همراه بود، عنوان کرد: به‌دلیل اینکه مدتی از این طرح استفاده نشد، دچار باگ‌هایی شده بود که خوشبختانه برطرف شد و با توجه به جو پیش‌آمده ناشی از کرونا به این فکر افتادیم که اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در خانه را با این طرح پر کنیم.
 
وی ادامه داد: کتاب‌های پورتال کتابخانه ملی، کتاب‌های روز نیستند؛ چراکه این کتاب‌ها در سال‌های گذشته دیجیتال شده‌ند اما کتاب‌های مفید، قابل توجهی و البته نوستالژیکی هستند که قطعا مخاطب با آن ارتباط برقرار می‌کند.
 
مدیرکل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه کتاب‌خوانی، فعالیت لذت‌بخش مردم در همه زمان‌ها است، بیان کرد: خیلی اوقات با توجه به مشاغل کاری، زندگی و تحصیل از کتاب‌خوانی دور شده‌ایم و فرصتی برای مطالعه نداشتیم؛ اما در خانه ماندن فرصتی برای مطالعه فراهم کرده است تا بتوانیم از این بحران گذر کنیم.
 
گرائیلی با اشاره به ویژگی‌های کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان گفت: کودکان و نوجوانان می‌توانند در این پورتال، کتابخانه شخصی ایجاد کنند، از مجلات، کتاب‌ صوتی و پادکست‌‌ها استفاده کنند و این کار، اتفاق مبارکی است و اگر بتوانیم این فرصت را برای کودکان و نوجوانان غنیمت بشمریم، از آن به‌درستی بهره می‌بریم، تهدید پیش‌رو جامعه را به فرصتی برای مطالعه و فعال‌سازی کودکان و نوجوان در امر کتابخوانی تبدیل خواهیم کرد.
 
وی افزود: اتفاقی که در جامعه افتاده‌است، قابل کتمان نیست و تنها راه عبور از این بحران در خانه ماندن است. این کار برای بخشی از جامعه چون کارمندان کار سختی است و بهترین راه در خانه ماندن، پرداختن به امور فرهنگی است. صرفا هم بحث کتاب‌خوانی نیست؛ اما کتاب‌خوانی جزء مهمی است که می‌تواند اوقات فراغت مردم را لذت‌بخش کند تا در خانه‌هایشان در امان بمانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها