سه‌شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۲
حق‌بین: تابلو‌ راهنمای کتاب‌فروشی‌ها مجهول است

محمد‌تقی حق‌بین، ضرورت درج نام کتاب‌فروشی در تابلو‌ راهنمای کتاب‌فروشی را ضروری دانست و درباره ضرورت نصب این تابلو‌ها گفت: حذف عوارض سردر کتاب‌فروشی‌ها مهم‌تر از نصب تابلو راهنماست

محمد‌تقی حق‌بین، مدیر کتاب‌فروشی «خانه‌کتاب شفق» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره تاثیر نصب تابلو راهنما، برای کتاب‌فروشی‌ها، بیان کرد: نصب تابلو راهنما برای کتاب‌فروشی‌ها، الگو‌برداری از نصب تابلو‌ مراکز فرهنگی است اما به نظرم این اقدام خدمت به کتاب‌فروشی‌ها نیست؛ صرفا منّتی برای فعالان این حوزه و تشریفاتی و تبلیغاتی است.

وی با اشاره به اقدام شهرداری منطقه 2 به‌عنوان شهرداری پیشرو در نصب تابلو راهنما برای کتاب‌فروشی‌ها، افزود: این تابلو‌ها، دقیقا رو‌به‌روی در کتاب‌فروشی‌ها نصب شده در‌حالی‌که می‌دانیم، تابلو راهنمای سایر مراکز فرهنگی و غیر‌فرهنگی در ورود و خروج خیابان‌ها قرار دارد؛ به‌عبارت دیگر افراد از یک فاصله قابل‌توجهی مطلع می‌شوند در مسیر حرکتشان این مراکز فعالیت می‌کنند.
 
وی در مقایسه موقعیت تابلو راهنما مساجد با کتاب‌‌‌فروشی‌ها، گفت: تابلو راهنمای مساجد، دقیق و اصولی نصب شده است. اگر جریان نصب تابلو راهنمای کتاب‌فروشی‌ها مشابه تابلو راهنمای مساجد باشد، موثر و عام‌المنفعه خواهد بود.

تابلو‌ راهنمای کتاب‌فروشی‌ها مجهول است! 
مدیر انتشارات «کتاب یک» بر اهمیت معرفی و درج نام کتاب‌فروشی روی تابلو راهنما، بیان کرد: تابلو راهنمای کتاب‌‌فروشی با درج نام کتاب‌فروشی گویا می‌شود؛ در‌حالی‌که تابلو‌های نصب شده مجهول است و فقط به‌عنوان «کتاب‌فروشی» اکتفا شده است.     
 
حق‌بین، درباره انتقاد برخی نمایندگان شورای شهر مبنی بر احتمال اعتراض دیگر صنوف و اعلام درخواست‌ آن‌ها، برای داشتن تابلو در صورت تصویب الزام شهرداری برای نصب تابلو برای کتاب‌فروشی‌‌ها، گفت: ملاک گفته‌ها باید قانون از‌جمله قانون برنامه ششم توسعه باشد. حتما دلایلی وجود دارد که قانون‌گذار در بند ج ماده 92 برنامه ششم به کتاب‌فروشی‌ها، نگاه حمایتی داشته است.
 
وی افزود: در بند ج ماده 92 برنامه ششم امده است؛ «دولت و شهرداری‌ها و سازمان آب و فاضلاب مکلفند با ارائه تعرفه فرهنگی و یا پروانه ساختمان در زمینه آب و برق و گاز، حمل و نقل و پست، با استفاده از کاربری فرهنگی در فضاهای مسکونی از کتابفروشان، ناشران و مطبوعات که دارای مجوزهای قانونی لازم هستند حمایت کنند.»

حق‌بین ادامه داد: پرسش این است، اگر صنوف دیگر به اندازه صنف کتاب‌فروشی به دیده شدن نیاز داشتند، چرا موضوع معافیت مالیاتی برای آن‌‌ها طرح نمی‌شود؟  
 
مدیر انتشارات «کتاب یک» با تاکید بر نیاز کتاب‌فروشی‌ها به حمایت شهرداری‌ بیان کرد: یادآور می‌شوم همان‌طور از سوی اعضا کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفته شد،

حمایت شهرداری از کتاب‌فروشی‌ها ضروری است
بسیاری از مراکز فرهنگی از حمایت شهرداری‌ها بهره‌مند می‌شوند که در دنیا نیز رویکرد معمولی است. با توجه به اینکه کتاب‌‌فروشی‌ها به دلایل مختلف، هنوز موفق نشده‌اند به‌طور مستقل فعالیت کنند و بازده‌ اقتصادی قابل‌توجهی ندارند، حمایت نهاد‌هایی مانند شهردای از فعالان این حوزه ضروری است. کتاب‌‌فروشی در شرایط فعلی نقش مرکز ارائه‌دهنده خدمات عمومی را دارد.

حق‌بین، با اشاره به هزینه نصب تابلو سردر‌ کتاب‌فروشی‌ها بیان کرد: سازمان زیباسازی شهرداری تهران به ازاء متراژ کتاب‌فروشی، برای نصب تابلو سردر کتاب‌فروشی‌ها هزینه دریافت می‌کند. رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز پیگیر این موضوع برای طرح در صحن شورا است.

حذف عوارض سردر کتاب‌فروشی‌ها مهم‌تر از نصب تابلو راهنماست
مدیر کتاب‌‌فروشی «خانه کتاب شفق» افزود: توقف دریافت عوارض سردر کتاب‌فروشی‌ها منطبق با برنامه ششم توسعه است. بررسی حذف عوارض نصب سردر کتاب‌فروشی‌ها، براساس کلیت قانون برنامه توسعه، بحث‌ مهم‌تری از پیگیری نصب تابلو راهنما برای کتاب‌فروشی‌هاست. دریافت این عوارض خلاف برنامه ششم توسعه و ادعای شهرداری درباره حمایت از کتاب‌‌فروشی‌هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها