جعفر توزنده جانی، عضو شورای سیاستگذاری چهارمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی گفت: در برگزاری این رویداد، باید توجه جدیتری به مهدکودکها و گسترش برنامه جام باشگاهها در مهد کودکهای سراسر کشور شد.
ابراهیم حیدری، مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از روند برگزاری سومین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در سال ۱۳۹۷ ارائه داد و گفت: در سال گذشته ۱۵ هزار باشگاه از سراسر استان های کشور در ۱۷۴۶ شهر و روستا در این برنامه شرکت کردند. ۲۲۰۰۰۰ عضو نیز در سایت جام باشگاهها اقدام به ثبت نام کردند و از تسهیلات ۵۰ درصدی خرید کتاب از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار شدند.
وی ضمن تشکر و قدردانی از نهادها و سازمان های همکار در برگزاری دورههای گذشته خواهان توجه بیشتر و جدی تر این سازمان ها و نهادها در برگزاری هر چه بیشتر این برنامه شد.
حیدری ادامه داد: ثبت نام باشگاههای جدید دوره چهارم جام باشگاههای کتابخوانی کودکان و نوجوانان از ابتدای تیرماه آغاز خواهد شد و تسهیلگران جام باشگاهها از ابتدای تیرماه میتوانند با مراجعه به سایت شبکه ترویج کتابخوانی به آدرس www.bookpromotion.ir باشگاههای خود را ثبت کنند و در طول ایام سال از خدمات خرید کتابهای جام باشگاهها برخوردار شوند. مراسم پایانی چهارمین دوره این برنامه در اسفندماه ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی از تغییر در شیوهنامه اجرایی جام باشگاهها، نحوه داوری، تغییر در محتوای آموزشی مربیان و اجرای این برنامه در سال جدید خبر داد و گفت: اطلاعرسانی تغییرات در شیوهنامه جدید و در روزهای آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
حیدری ضمن امیدواری به برطرفشدن مشکلات کتابفروشیها و خرید کتابهای جام باشگاههای کتابخوانی بیان کرد: با جلساتی که در چند روز آینده با مراکز پخش خواهیم داشت، تلاش خواهیم کرد که این نقیصه در دوره جدید برطرف شود.
مریم محمد خانی، عضو شورای سیاستگذاری جام باشگاههای کتابخوانی درباره نحوه آموزش مربیان، اساتید و تسهیلگران جام باشگاهها گزارشی ارائه کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم در دوره جدید، هویت گروهی باشگاهها و گفتگو در میان اعضای باشگاهها را پررنگ تر کنیم.
وی با اشاره به اهمیت مستند سازی و تشکیل پرونده توسط باشگاهها اشاره کرد و بیان کرد: در دوره جدید سعی خواهیم کرد که در این زمینه آموزشهای بیشتر و لازمی به مخاطبان ارائه شود.
جعفر توزنده جانی، عضو دیگر شورای سیاستگذاری جام باشگاههای کتابخوانی ضمن گزارشی از روند داوری این برنامه در سال گذشته خواهان توجه جدیتری به مهد کودکها و گسترش برنامه جام باشگاهها در مهد کودکهای سراسر کشور شد.
رودابه کمالی، از دیگر اعضای شورای جام باشگاههای کتابخوانی با اشاره به نقش معلمان مدارس و آموزش و پرورش خواستار توجه جدی مدارس و معلمان به امر کتابخوانی در مدارس شد و اظهار کرد: امیدوارم در سال جدید، معلمان و مدارس بیشتری به برنامه جام باشگاههای کتابخوانی بپیوندند و مدارس پویاتر از گذشته در امر ترویج کتاب و کتابخوانی تلاش کنند.
حمیدرضا شاه آبادی، نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به امر آموزشی کتابها در زندگی، خواهان توجه بیشتر به کتاب در زمینه آموزش و پویایی زندگی شد و از برگزار کنندگان این برنامه خواست که در روستاها و شهرها از کتاب به عنوان وسیلهای برای آموزش فنون زندگی و کارهای روزمره استفاده شود؛ به گونه ای که کتاب ابزاری کاربردی در زندگی آنها محسوب شود.
مصطفی رحمان دوست، عضو شورای سیاستگذاری در ادامه با اشاره به اهمیت قصه گویی در ترویج مطالعه و کتابخوانی خواستار توجه به قصه گویی در این برنامه شد و بیان کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا از طریق ایجاد و شکل گیری باشگاههای کتابخوانی سرانه مطالعه رشد چشمگیری یافته است و اگر کشور ما خواهان افزایش سرانه مطالعه است، باید باشگاه های کتابخوانی را جدی بگیرد و تلاش کند که این باشگاهها در سراسر کشور نهادینه شوند و گسترش یابند.
وی ادامه داد: از برگزارکنندگان این برنامه، ارزشیابی و تاثیر این اقدام را در گسترش مطالعه و کتابخوانی خواستار هستیم.
رحماندوست افزود: خواستار توجه جدی رسانههای جمعی دیداری و شنیداری از جمله رادیو و تلویزیون در تبلیغ این برنامه هستیم چراکه با اجرای این هدف نسل آینده کشور تضمین خواهد شد و صداو سیما باید ما را در این هدف یاری کند.
علیاصغر سید آبادی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اهمیت برگزاری جام باشگاههای کتابخوانی در کشور گفت: برگزاری باشگاههای کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان از برنامههای خوب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و روحیه پرسشگری، مشارکت گروهی و جمعی، روحیه و نشاط در میان کودکان و نوجوانان و گسترش مطالعه در جامعه را افزایش میدهد.
اسماعیل جانعلی پور، نماینده نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه تلاش کردهایم بخش کودک و نوجوان را در کتابخانههای عمومی سراسر کشور راهاندازی کنیم؛ عنوان کرد: تلاش ما بر راهاندازی این بخش است و امیدواریم کتابدار تخصصی بخش کودک اداره این بخش از کتابخانهها را برعهده بگیرد و کتابهای مورد نیاز کودکان و نوجوانان در این بخش نگهداری شود.
افسون امینی در انتهای این جلسه با اشاره به فعالیت های مرکز آفرینش های فرهنگی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان از تشکیل باشگاه های کتابخوانی در کانون های پرورش فکری سراسر کشور خبر داد و با اشاره به سیستم آموزشی کشور خواستار توجه بیشتر آموزش و پرورش در گنجاندن ساعات کتابخوانی در مدارس شد.
در پایان نیز، ابراهیم حیدری ضمن تقدیر و تشکر از حضور حداکثری شورای سیاستگذاری این دوره از برگزاری جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان از ارسال شیوهنامه چهارمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور و نهادهای همکار تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد.
نظر شما