وی گفت: من برای چاپ کتابهایی که به سفارش دستگاهها و نهادهای خاصی صورت میگیرد، مشکل چندانی نداشتهام ولی در چاپ کتابهایی که بدون سفارش دستگاهها و نهادها بوده، مسلما مشکلات بسیار بزرگی داشته و دارم که این مشکل تمام نویسندگان استان هم میباشد.
وی افزود: ناشران در استان خراسان شمالی کتابهایشان را برای چاپ به خارج از استان میفرستند که این خود موجب افزایش هزینه برای نویسندگان است.
نویسنده کتاب «دوران طلایی» نبود بستری مناسب برای توزیع و فروش کتاب را از مهمترین و اصلیترین مشکلات نویسندگان استان خراسان شمالی دانست و گفت: بعد از چاپ کتاب، تازه مشکل اصلی نویسنده که همان تهیه بازار فروش کتاب است، شروع میشود؛ این مشکل تا آن حد وخیم است که نویسنده حاضر است به صورت دورهگردی و با تخفیف 50 درصدی تعدادی از کتابهای خود را به فروش برساند تا شاید بتواند قسمتی از مخارج چاپ کتابش را تامین کند!
وی از آنچه غفلت دستگاههای فرهنگی خراسان شمالی از نویسندگان این استان نامید، گلایه کرد و گفت: تکریم نویسندگانِ در قید حیات، خرید آثار نویسندگان و اهدای آنها در قالب جشنوارهها، همایشها و سمینارها و تشویق موسسات و بخشهای خصوصی و حمایت از آثار نویسندگان استان از جمله موادری است که میتواند در کاهش مشکلات نویسندگان نقش مهمی داشته باشد.
پروان درباره آخرین کتاب خود نیز که در سال 97 چاپ کرده است، گفت: کتاب «دوران طلایی» با موضوع خاطرات آزاده سرهنگ محمود محمدنیا از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است که از سوی انتشارات معبر و به همت اداره حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه جواد الائمه خراسان شمالی در 453 صفحه در سال 1397 به چاپ رسیده است.
به گفته وی، محمود محمدنیا - که کتاب اخیر دربرگیرنده خاطرات او از دوران دفاع مقدس است - در سال 1334 در خانودهای مذهبی در شهرستان مانه و سملقان متولد شد. وی در سال 1359 به عضویت در سپاه انقلاب اسلامی درآمد و در سال 1361 به جبهههای حق علیه باطل اعزام شد. محمدنیا در سال 1362 در عملیات خیبر به اسارت دشمنان بعثی درآمد و در سال ۱۳۶۹ بعد از ۷ سال به میهن بازگشت.
بیژن پروان تاکنون 13 عنوان کتاب، تالیف و منتشر کرده و 3 کتاب هم در دست چاپ دارد. انقلاب اسلامی در بجنورد، روز شمار انقلاب اسلامی در خراسان شمالی، چکیده اقدام برای معلمان خراسان شمالی در 2 جلد، دلنوشتههای معلمان خراسان شمالی در 2 جلد، ژوی در مشهد و نقش آیتالله شیخ محمدتقی بجنوردی، دوران طلایی، لرزهای بیداری، خاطرات آقای تفضلی از جوانان خراسان شمالی، تاریخ جامع تربیت معلم بجنورد و اردوگاه بجنورد، از آثاری است که این نویسنده بجنوردی تاکنون به رشته تحریر درآورده است.
نظر شما