دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۷
120 شهر بدون کتابخانه در کشور وجود دارد

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: با همراهی خیرین و دستگاه‌های اجرایی در کشور طی چند سال گذشته تعداد شهرهای بدون کتابخانه از 170 شهر به 120 شهر در کشور رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از قزوین، امین متولیان بعد از ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل جدید کتابخانه‌های عمومی استان قزوین که با حضور مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار كرد: کمتر از چند سال قبل در کشور بیش از 170 شهر بدون کتابخانه وجود داشت که با وجود مشکلات اعتباری حاکم بر کشور و مسائل مالی موجود با همراهی خیرین استانی و دستگاه‌های خدمات رسان در کشور توانستیم بیش از 50 کتابخانه جدید در شهرهای بدون کتابخانه احداث کنیم.

وی بیان کرد: افزایش دسترسی مردم به کتابخانه‌های عمومی و سهولت دسترسی به کتاب از مهم‌ترین اولویت‌های ما در شرایط امروز کشور است چرا که علاقمندی به کتاب در بین نسل جوان وجود دارد اما هنوز دسترسی به کتاب برای مردم آسان نیست.

معاون برنامه ‌ریزی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: با وجود فعالیت بیش از 3 هزار کتابخانه در کشور هنوز امکانات و زیرساخت‌های حوزه کتاب به اندازه کافی نیست و نیاز است تا با همراهی مسئولین استانی، خیرین و مدیران برای افزایش سطح دسترسی مردم برنامه ریزی شود.

متولیان تصریح کرد: طی چند سال گذشته نیز 50 کتابخانه عمومی در کشور با همین شیوه و کمک خیرین در کشور ساخته شده است ولی با این وجود هنوز 120 شهر بدون کتابخانه در کشور وجود دارد.

وی عنوان کرد: ما معتقدیم کارکرد کتابخانه‌ها باید در کشور به شکل اصلی خود بازگردد، چرا که کتابخانه یک نهاد عمومی فارغ از قومیت، جنسیت و گرایش سیاسی است و باید بسترساز بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی باشد.

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تاكيد  کرد: از این رو و با همین نگاه خیرین در این حوزه وارد شده و عملکرد خوبی داشته‌اند و امیدواریم که با ادامه این روند بتوانیم شاهد تغییرات خوبی در این حوزه باشیم.

متولیان افزود: اجازه شخصی شدن محیط کتابخانه به کسی نمی‌دهیم و معتقدیم کتابخانه باید در کارکردهای فرهنگی و اجتماعی خود باقی بماند تا بتواند تاثیرگذاری خود را در حوزه فرهنگ کشور داشته باشد.

وی تصریح کرد: تزریق اعتبارات حمایتی نیم درصد شهرداری‌ها به کتابخانه‌های عمومی کشور می‌تواند نوید بخش آینده‌ای روشن در این حوزه در کشور باشد و قطعا در آینده نزدیک شاهد اجرای طرح‌های اثربخش در این حوزه خواهیم بود.

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: توسعه منابع مالی در این بخش می‌تواند به تسریع در اجرای پروژه‌های کتاب و کتابخوانی منجر شود که با همراهی خیرین در استان‌ها پیگیر رسیدگی به وضعیت کتابخانه‌ها در استان خواهیم بود.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها