«جامعه و بازار در عصر ناصری: با نگاهی به اوضاع اجتماعی و اقتصادی در عصر قاجار» نوشته فیاض زاهد و هدی موسوی با شمارگان هزار نسخه، ۴۹۱ صفحه و بهای ۵۰ هزار تومان از سوی نشر تاریخ ایران روانه کتابفروشیها شده است.
نویسندگان در این کتاب ضمن تمرکز بر وضعیت بازار و مولفههای اقتصادی، شیوه معاش و داد و ستد اقتصادی، وضعیت آموزش و پرورش و نهادهای اجتماعی مرتبط، زنان و منزلت آنان، پول و مسائل اقتصادی مرتبط با آن، تجارت داخلی و خارجی، بیماریهای واگیردار و... را نیز مورد بررسی قرار دادهاند.
هدف نویسندگان نشان دادن وضعیتی است که اجداد تهرانیها در دوران قاجاریه با آن مواجه بودند. این رویکرد به مخاطبان در درک بهتر نهضتها و پویشهای سیاسی، مذهبی و اجتماعی آن دوران کمک میکند. فراموش نکنیم که مکانیزمهای استعماری از این دوران وارد در اقتصاد ایران میشود و نویسندگان با تمرکز پژوهش بر مساله بازار در دوران ناصری بررسی خواهند کرد که نهاد بازار تا چه میزان تاثیر و کارآمدی بر مولفههای اجتماعی داشته است.
به باور نویسندگان اقتصاد کشاورزی و شبه فئودالی ایران در دوره قاجار در نتیجه تغییرات بین المللی و ملی اساسا نیازمند بازبینی بود و انقلاب مشروطه به این دلیل رخ داد که اقتصاد دوره قاجار پاسخ مطالبات اجتماعی را نمیداد.
علاقهمندان برای حضور در این نشست میتوانند در روز و ساعت اعلام شده به خانه گفتمان شهر و معماری (خانه وارطان) واقع در تهران، میدان فلسطین، ابتدای خیابان طالقانی غربی، پلاک 514، مراجعه کنند. حضور در این نشست برای عموم علاقهمندان آزاد است.
نظر شما