رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکتی زنان در دفاع مقدس مطرح کرد:
حضور زن ایرانی در دفاع مقدس مدل جدیدی را به جهان عرضه کرد
مجتهدزاده گفت: مدلی که از زن در دوران دفاع مقدس ارائه شد، زنی است که عاطفه، عشق و محبت دارد و آن را با شجاعت آمیخته میکند و در عین حال که کانون خانه را حفظ میکند در صحنه اجتماعی سنگرسازی میکند. زنی که در دوران دفاع مقدس ظهور و بروز یافت، مدل جدیدی به جهان عرضه کرد.
در ابتدای این مراسم مجتهدزاده، طی سخنانی به بررسی نقش زنان در دوران دفاع مقدس و اینکه چه رسالتی در برابر شهدا داریم پرداخت و گفت: شهدا عاشقانه در میدان پرخطر جنگ حاضر شدند و از جانشان گذشتند اما تا به چگونگی حادثه پی نبریم و اینکه به نقشها بپردازیم نمیتوانیم مسأله را تبیین کنیم.
وی اظهار کرد: انقلاب یک نوآوری و مدیریت جدید بود و تا آن زمان هر جنبش که اتفاق میافتاد توسط شرق و غرب مدیریت میشد اما انقلاب اسلامی وابسته به هیچ کجا نبود و پیام رهاییبخش داشت. دولتهای شرق و غرب این موضوع را بر نمیتابیدند و هرگونه شورشی را شکل دادند ولی با وحدت و ایمان مردم موفق نشدند نقشههای خود را عملی کنند تا اینکه جنگ را تحمیل کردند که در ظاهر این جنگ با عراق بود اما در باطن با دنیا جنگیدیم و بروزش در کشور مشاهده میشد، اما پیروز شدیم.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکتی زنان در دفاع مقدس عنوان کرد: دشمن پیشبینی میکرد در عرض سه روز خوزستان و در عرض یک هفته کل کشور را به تصرف در آورد با توجه به اینکه وضعیت دولت و کشور بهم ریخته بود، محاسبات آنها از نظر کلاسیک درست بود اما قدرت ایمان مردم و اعتقاد به رهبری و وحدت مردم را محاسبه نکرده بودند و با همین وحدت در طولانی ترین جنگی که به ما تحمیل شد، پیروز شدیم.
وی افزود: نقشی که زنان در دفاع مقدس داشتند بسیار برجسته و شاخص بود، اگر عشق به همسر و فرزند مانع از اعزام رزمندگان میشد، واقعا شکست میخوردیم اما در آن زمان مدیریت احساس در زنان به شکل قوی بروز و ظهور داشت، زنان در دوران دفاع مقدس، منافع ملی را به منافع شخصی ارجح دانستند و زنان و مادرانی بودند که سه یا چهار شهید تقدیم کرده بودند و حتی حسرت میخوردند که چرا فرزندان بیشتری نداشتند که به جبهه اعزام کنند.
مجتهدزاده با اشاره به فعالیتهایی که در سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکتی زنان درباره دفاع مقدس انجام میشود، بیان کرد: یکی از این فعالیتها، بررسی نقش زنان در دوران دفاع مقدس بوده است، زنان در دوران جنگ در حوزه بهداشت و درمان و امدادگری و پشتیبانی از استانهای مختلف و همچنین سخنرانی و غیره حضور داشتند که سعی شده تمامی موارد در قالب کار رسانهای و مستند در ایام دهه فجر به صورت نمایشگاه عرضه شود.
وی تصریح کرد: زنان در دوران دفاع مقدس، ایثار و فداکاری از خود نشان دادند که انتشار یافت و تبدیل به گفتمان در جامعه شد، تا قبل از این دوران، مدلی که زنان از خود ارائه میدادند، دو نوع بود، یک مدل طالبانی بود که هیچ بروز و حضوری نداشتند و مدل دیگر نقش ابزاری بود، اما مدلی که در دوران دفاع مقدس ارائه شد، زنی است که عاطفه، عشق و محبت دارد و آن را با شجاعت آمیخته میکند و در عین حال که کانون خانه را حفظ میکند در صحنه اجتماعی سنگرسازی میکند. در واقع زنی که در دوران دفاع مقدس ظهور و بروز پیدا کرد مدل جدیدی به جهان عرضه کرد و این زنان بودند که سرود جنگ را نواختند و زمینه حضور مردان را در جنگ فراهم کردند.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکتی زنان در دفاع مقدس عنوان کرد: مسأله اساسی این است که دفاع مقدس با پیروزی تمام شد بدون اینکه از ارزشها عدول کنیم به هرحال عزیزان زیادی از دست دادیم و لطمات مادی وارد شد اما مردم ایمان بخدا در دلشان زیاد شد و متوجه شدند اگر وحدت داشته باشند، هر معجزهای اتفاق میافتد، آنچه در دل ملت جوشید، خودباوری و اعتقاد بود.
وی با بیان اینکه به لطف رشادتهای رزمندگان دفاع مقدس، هماکنون دستاوردهای بسیاری داریم، افزود: در عصر حاضر دشمن جنگ نرم را در پیش گرفته است و سعی دارد ارزشها را بیرنگ کند، اگر گاهی مسائل خاصی روی میدهد، طبیعی است و در همه جوامع اتفاق میافتد اما در اینجا برجسته میشود چون میخواهند جوانان را مأیوس کنند، ما سبک زندگی اسلامی ایرانی را داریم، در دوران دفاع مقدس هم عشق وجود داشت اما چیزی که باعث میشد، عزیزترین جانها در مقابلشان کمرنگ میشد، فقط ایمان بود و با همین ایمان نباید اجازه دهیم در جنگ نرم شکست بخوریم.
نرگس کریمی، مشاور ایثارگران معاونت امور زنان ریاست جمهوری نیز طی سخنانی حوزه ایثارگران و دفاع مقدس را بسیار وسیع عنوان کرد و گفت: زوایایی از جنگ همیشه پنهان مانده و آن بخش خاکستری جنگ است، همیشه از رزمندگان، آزادهها و شهدا و چالشها و مشکلاتی که وجود دارد، گفته میشود، چه خوب است از صلح هم صحبت کنیم موضوعی که امروزه در خانواده، جامعه و بین ملتها و دولتها نیاز است. وقتی به ملتها و جوامع نگاه کنید، هیچ ملتی را پیدا نمیکنید که حماسه نداشته باشند، بزرگداشت این حماسهها در واقع نیاز ماست، نه آنها که رفتند و رشادت آفرینی کردند و این نشستها دستاوردهایی برای ما دارد که امروزه به آنها سخت نیاز داریم، زیرا در زمانی قرار داریم که گذشت و فداکاری کم شده و نیاز به عنصری داریم که این موارد را در ما تقویت کند.
وی اظهار کرد: یکی از دستاوردهای این نشستها، پیوند ما با تاریخ است که چراغ راه آینده است. باید نسلها به بازخوانی تاریخ بپردازند و کسانی که برای خود هیچ حقی قایل نبودند و از هیچ کس طلبی نداشتند را بشناسند. همه ما در شبانه روز اسیر چرخه زندگی هستیم اما گاهی لازم داریم که کسی دست ما را بگیرد و به سمت عالم معنا هدایت کند. از دستاوردهای دیگر این نشست ها، ذکر و یاد خدا و فداکاری در راه خداست، ذکر خاصیتی دارد که نرم خویی را در انسان ایجاد میکند و دستاورد دیگر، وحدت اجتماعی و ملی و یادآوری دردهای مشترک است که موجب وحدت میشود، همچنین ارتباط نسل گذشته با نسلهای بعد از دستاوردهای دیگر دفاع مقدس است و بازخوانی تاریخ آنها کمک میکند که ارتباط ایجاد شود و در نهایت مهمترین دستاورد این است که بیان دلاوریها و از خودگذشتگیها نشان می دهد که هنوز فضیلتها در جامعه از بین نرفته است.
کریمی عنوان کرد: با بروز انقلاب اسلامی، منافع جهانخواران به خطر افتاد و جنگ شروع شد و در روزی مثل 31 شهریور مردم راهی جبهه شدند و خانهها توسط زنان اداره میشد. در آن زمان زنان تصویر قویای از خود نشان دادند اما هنوز نتوانستهایم این نقش را طوری تبیین کنیم که به دختران نسل امروز این درسها را بیاموزیم. زنان جنگ اقتدا به زنان صدر اسلام کردند و آنچه امروزه به عنوان اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی مطرح است بدون آموزش آن روزها در زندگی زنان جاری بود و هیچوقت شکوه نمیکردند و با تصویر قوی که برجای گذاشتند موجب مقاومت همسرانشان شدند.
مشاور ایثارگران معاونت امور زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه امدادرسانی به مجروحان از جمله مزایای حضور زنان در دوران جنگ بود، گفت: 22 هزار و 808 امدادگر در دوران دفاع مقدس به جبهه اعزام شدند، 21 زن اسیر داریم که 5 نفر از آنها با ما معاصر هستند، 5 هزار و 725 جانباز زن داریم که 21 نفر از آنها قطع نخاعی هستند اما در عین حال مراتب دانشگاهی عالی را طی کرده اند، اینان زنان گمنامی هستند که وظیفه خطیری داشتند.
طوبی عرب پوریان به عنوان دیگر سخنران این مراسم با بیان اینکه باید عنوان مطالبات به مطالعات زنان اضافه شود، گفت: شهدا و خانواده آنها فقط تجلیل نمیخواهند، آنها تکلیفشان روشن است، اما جوانان و این نسل مهم هستند که ما برای آنها تلاش کردیم و سنگین است که اقلیت بانوان باعث میشوند که شیرزنان ما زیر سؤال میروند و این نتیجه تبلیغات ضعیف است.
وی با بیان اینکه تاکنون 45 مدرسه را مدیریت کردهام اظهار کرد: جای نگرانی دارد که چرا برنامه ریزی صحیح برای نسل جوان نداریم تا زحمات ما از دست نرود، مشکل داران قلیلند، باید همه دست اندرکار باشیم بانوان که 60 درصد دانشجویان را تشکیل میدهند و همگی خلاق هستند با همکاری مسئولان نباید اجازه دهند، اقلیت جامعه را تحت تأثیر قرار دهند، باید برنامههای تلویزیون اصلاح شود و باید برنامهریزی و تبلیغات زنانه را زیاد کنیم تا دخترانمان در جامعه احساس کمبود نکنند.
نظر شما