حق مطلب را درباره آزادگان ادا کنید
خالقی، مشاور وزیر نفت در سخنانی بیان کرد: واژه «آزاده» که بر اسیران ما نام نهاده شده هم بجاست و هم مناسب. اسرای ما در زندانهای عراق اوضاع عجیبی داشتند چرا که رژیم بعث عراق اینقدر مستبد بودند که فکر می کردند نظام تازه پاگرفته ما را سریع ازبین خواهند برد.
وی افزود: برای همین نیازی هم نمیدیدند که قوانین بینالمللی را در مورد اسرای ما رعایت کنند. پس ابایی از شهید کردن اسرای ما نداشتند. با این حال اسرای ما ضعفی در دوران اسارت نشان نمیدادند. دشمن تصور میکرد که میتواند بچههای ما را به اقدام و شعار علیه نظام و انقلاب اسلامی وادا کند درحالیکه تلاششان بی فایده بود.
خالقی تاکید کرد: آزادگان ما مثل شهدا و جانبازان ما مظلوم بودند. در زندانهای بعث کسی خبر از سرنوشت و فردای خود نداشت ولی با مقاومت جلوی شرایط بعث میایستادند و بطور عجیبی استفامت میکردند. اینها همان قشری بودند که با آمدنشان، مردم را با شور مواجه کردند.
وی گفت: هرچند امروز همه قهرمانیهای این اسرا را میستایند اما کسی خصوصا از خود ما بطور رضایت بخشی به تحلیل فلسفه این مقاومت ننشسته است. در غرب تا توانستهاند درباره جنگ و تبعاتش نوشته و ساختهاند، اما جای اینها در حوزه فرهنگ و هنر ما خالی است. حق اسرای ماست که ادا شود.
حیف است که این خاطرات در سینه رزمندگان باقی بماند
سالمی، مدیر منابع انسانی شرکت خطوط لوله شرکت نفت ایران نیز در این مراسم گفت: اولین کار ما کتاب شهدا بود که د رسال 94 شروع شد و طی آن خاطرات 28 تن از شهدای شرکت نفت جمع آوری و در قالب کتابی به زیر چاپ رفت. کتب دیگری نیز در دست انجام داریم ازجمله جانبازان شرکت نفت که باید هرچه زودتر این خاطران را جمع کرد تا نسل جوان بتواند با سرگذشت این نسل آشنا شود.
وی افزود: حیف است که این خاطرات در سینه رزمندگان ما باقی بماند و کسی از آن بهرهمند نشود. بنابراین تلاش داریم تا حداقل نسبت به ثبت خاطرات موجود درباره شهدا، جانبازان و اسرای حوزه نفت همتی مضاعف به خرج بدهیم که مثالش نیز همین کتاب «مسافران وطن» است.
در پایان مراسم نیز ضمن رونمایی از کتاب «مسافران وطن»، از آازدگانی که خاطراتشان در این کتاب ثبت شده و به نگارش در آمده بود، تقدیر و تجلیل شد.
نظر شما