وی افزود: سرعت این اتفاقات، کار را برای فعالیت اقتصادی گردانندگان رسانه مشکل کرده و مطبوعات کاغذی و حتی خبرگزاریها نیز در پی این تغییرات دچار تحول و مسأله جدید شدهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بر اساس کارهای پژوهشی و مطالعاتی که با هدف بررسی تأثیر فناوریهای نوین بر اقتصاد رسانه انجام گرفته است، در چنین فضایی، حمایت از رسانهها هر چند که با محدودیت منابع انجام میشود، اما نمیتواند افزایش یابد و به همین سبب محدودیت منابع مانع حمایتهای مداوم و جدی است.
وی اضافه کرد: در وضعیت کنونی، رسانهها باید با توسعه استانی همگام شوند و در فضای استانی و کشوری پیوست رسانهای به عنوان یکی از هزینهها مد نظر متولیان امر قرار گیرد تا بتوان به اقتصاد رسانه در گستره ملی و استانی کمک کرد.
صالحی بیان کرد: شورای عالی فضای مجازی بهعنوان شورای سیاستگذار و مرکز ملی فضای مجازی بهعنوان دبیرخانه و ستاد قرارگاهی مطرح است و مسئولیت نظارت و رسیدگی به کانالهای بالای ۵ هزار نفر عضو سامانه شامد بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما ادمینهای گروههای مجازی شامل چتر حمایتی ارشاد نمیشوند و نمیتوانند عضو خانههای مطبوعات مستقر در استانها شوند.
وی تأکید کرد: همانگونه که مدیران دستگاههای اجرایی برای توسعه منطقه مدیریتی خود در بخشهای عمرانی، اقتصادی، اجتماعی و ... همت میگمارند باید به همان اندازه نیز به مقوله فرهنگ توجه داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستاورد سفر سه روز خود به استان اردبیل را مطلوب دانست و افزود: سفرهای استانی با چند محور انجام میشود که یکی از آنها تعیین نقشه راه فرهنگی با ترکیبی از امکانات ملی و استانی است و برای تحقق همین موضوع تاکنون به ۱۳ استان کشور سفر کردهایم.
وی گفت: در جریان این سفر نیز برنامه راه فرهنگی دو ساله استان اردبیل تنظیم و تدوین شد و در دو حوزه سختافزاری و نرمافزاری به تصویب رسید که بر اساس آن ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی و زیرساختی در حوزه فرهنگ و هنر استان اردبیل طی دو سال هزینه میشود و این رقم با توجه به شرایط میتواند افزایش نیز داشته باشد.
صالحی احداث اردوگاه کانون فرهنگی و تربیتی مساجد در استان و نیز کمک به تجهیز فضاهای فرهنگی استان در مدت دو سال، تجهیز کتابخانههای استان با اختصاص ۱۰ میلیارد ریال اعتبار و نیز توسعه خدمات صندوق حمایت از هنرمندان و خبرنگاران و اصحاب فرهنگ و هنر را از جمله دستاوردها و تصمیمات سفر خود به استان اردبیل ذکر کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انجام چندین دیدار و برگزاری چندین جلسه با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در مرکز استان و منطقه مغان، اذعان کرد: در این دیدارها فرصت طرح دغدغههای اصحاب فرهنگ و هنر استان اردبیل فراهم آمد و راههای پیشرفت استان در حوزه فرهنگی بررسی شد.
وی تصریح کرد: یکی از مطالبات مردم اردبیل تکمیل تالار مرکزی بود که چندین سال است که با تزریق اعتبار کم در حال اجرا بوده اما پیشرفت فیزیکی خوبی نداشته است و مقرر شد این پروژه عمرانی حداکثر تا دو سال آینده با تخصیص اعتبار ویژه ۴۰۰ میلیارد ریالی خارج از نوبت به بهرهبرداری برسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تکمیل و افتتاح مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان گرمی، تکمیل سینمای امید خلخال، تکمیل کتابخانه مرکزی بیلهسوار و کتابخانه بخش انجیرلو، مجتمع فرهنگی- هنری سرعین و خانه مستند سینما در استان اردبیل را از جمله تصمیمات سفر خود به استان اردبیل برشمرد و اضافه کرد: علاوه بر تکمیل چند پروژه بزرگ، تکمیل مجتمعهای فرهنگی شهرهای کلور، هشتجین، عنبران و پارس آباد نیز مورد تصویب قرار گرفت.
وی افزود: برای حمایت از هنرمندان و خبرنگاران نیز تصمیماتی اتخاذ و بستههای حمایتی بیمهای و تمهیدات ویژه برای این قشر اندیشیده شد که در همین راستا تدوین و تهیه شناسنامه مدیریتی هنرمندان استان با بهره گیری از ظرفیتهای فرهنگی، هنری و دینی منطقه در حمایتهای بیشتر از هنرمندان کمک حال خواهد بود.
صالحی به نتایج مناسب جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل اشاره کرد و یادآور شد: شورای فرهنگ عمومی به عنوان ستاد و نقطه قرارگاهی استان و یکی از پایگاههای قابل توجه برای صیانت از فرهنگ ملی و استانی شناخته شده و بر این اساس طبق رویکردهای مهم استانی، برای تقویت پایههای اخلاقی و توسعه فرهنگ عمومی برنامهریزیهای مهمی انجام پذیرفت.
وی تصریح کرد: ایجاد مسیرهای فرهنگی که نمونههایی از آن را در شهرهایی همچون یزد، کاشان و نجف آباد میبینیم، فرصت اتصال فرهنگ و اقتصاد و معرفی قابلیتهای متنوع هویتی و تاریخی استانها را فراهم میکند از این رو احداث گذرهای فرهنگی در شهرهای مختلف کشور رویکرد جدی دولت. به شمار میآید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همانگونه که مدیران دستگاههای اجرایی برای توسعه منطقه تحت مدیریت خود در بخشهای عمرانی، اقتصادی، اجتماعی و ... همت میگمارند باید به همان اندازه نیز به مقوله فرهنگ توجه داشته باشند.
یادآوری میشود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از شرکت در این جلسه و حضور در فرودگاه اردبیل جهت بازگشت به تهران، از کانون فرهنگی و هنری شهید علایی روستای فولادلو شهرستان بیله سوار هم بازدید کرد.
صالحی، در سومین روز سفر به استان اردبیل با حضور در شمال استان، از کتابخانه روستای فولادلو شهرستان بیله سوار بازدید کرد. فولادلو در دو سال گذشته به عنوان روستای برتر دوستدار کتاب معرفی شده است و کتابخانه آن ۱۷ هزار جلد کتاب دارد.
همچنین آئین اختتامیه طرح غنی سازی اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در کانون فرهنگی هنری شهید علایی روستای فولادلوقویی شهرستان بیله سوار در جریان این سفر برگزار شد.
افتتاح ١٥ کانون فرهنگی هنری جدیدالتاسیس استان و رونمایی از طرح معصوم شناسی کانون های مساجد استان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه های این بازدید بود.
نظر شما