گفتوگوی ایبنا با رییس انتشارات جهاد دانشگاهی
550اثر در مرحله اولیه داوری جشنواره کتاب سال دانشجویی تایید شدند
عادل تقوی گفت: 550 اثر در مرحله اولیه داوری تایید شدند و به مرحله دوم راه یافتند که بیشترین حجم آثار مربوط به رشتههای علوم انسانی بود.
وی افزود: طبق فراخوانی که اعلام شد، تا 15مرداد آثار از سوی مولفان دانشجو ارسال میشد؛ پس از این مرحله داوری اولیه انجام شد. در اولین مرحله از داوری شرایط کتابها چه به لحاظ سال چاپ و چه به لحاظ همزمانی با دوران دانشجویی مولفان سنجیده میشود. در حال حاضر فرآیند داوری اصلی آغاز شده است و داوری مرحله دوم هم به پایان رسیده است.
وی با اشاره به مراحل داوری گفت: داوری در چهار مرحله صورت میگیرد. ابتدا تمام آثار ارسال شده در ارزیابی اولیه قرار میگیرند و پس از غربالگری اولیه تمامی آثار به مرحله داوری میرسند؛ در مرحله دوم طبق قوانینی که وجود دارد کلیه آثاری که شایسته ورود به جریان داوری هستند مورد ارزیابی قرار میگیرند که عملا 50درصد آثار که امتیاز کمتری آورده باشند حذف میشوند؛ مابقی به مرحله سوم داوری راه پیدا میکنند و پس از آن شایستگان تقدیر و برگزیدگان از سوی داوران انتخاب خواهند شد.
تقوی گفت: اواخر مهرماه فرآیند مراحل داوری به اتمام خواهد رسید. با توجه به شرایط گرانی کاغذ و رکود نشر، پیشبینی میشد در جشنواره کتاب سال دانشجویی امسال، به لحاظ آماری افت چشمگیری را تجربه کنیم که خوشبختانه این کاهش آثار ارسالی چندان محسوس نبود و تنها ده درصد نسبت به سال گذشته کاهش تعداد آثار را تجربه کردیم.
وی با اشاره به آمار کتابهای ارسال شده گفت: 550 اثر در مرحله اولیه داوری تایید شدند و به مرحله دوم راه یافتند که بیشترین حجم آثار مربوط به رشتههای علوم انسانی بود، رشتههای پزشکی و دامپزشکی هم در رتبه بندی دوم این آثار قرار گرفتند. علوم فنی و مهندسی هم رتبه سوم را در این دوره از جشنواره کتاب سال دانشجویی به خود اختصاص دادند.
رییس انتشارات جهاد دانشگاهی درباره بخشهای ویژه بیستوششمین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: امسال با توجه به شعار سال و طبق روال دورههای گذشته بخش ویژهای به آثاری که در حوزه شعار سال و در راستای تحقق آن منتشر شده باشند در نظر گرفته شده است که شعار امسال رونق ملی و تولید داخلی است هر اثری که در راستای این موضوع باشد در این بخش گنجانده میشود؛ همچنین آثار حوزههایی چون علوم انسانی و اسلامی را در بخشی جداگانه در نظر گرفتیم و موضوعاتی مانند مدیریت رسانه، مدریت بحران و پدافند غیرعامل هم در بخش ویژه برای نخستین بار مورد توجه قرار گرفتهاند.
نظر شما