این مراسم با ادای احترام حاضرین به آرامگاه این حکیم فرزانه آغاز شد.
مفاخر رمز همبستگی و همدلی با ملل مختلف
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که خود زاده همدان است، در سخنانی در این مراسم گفت: افتخار میکنیم که همدان مدفن فیلسوف شهیر و دانشمند بزرگ بوعلی سینا از شخصیتهای بدیع و کمنظیر جهان است. بوعلی سینا افتخار عالم اسلام و از شخصیتهای نادر است و از جنبههای مختلف متخصص بوده که یکی از تخصصهای مهم ایشان پزشکی بوده است.
وی ضمن تبریک روز پزشک و همچنین روز همدان که به مناسبت سالروز ولادت این عالم فرزانه نامگذاری شده است، بیان کرد: بینظیر بودن خاک ایرانزمین از نظر وجود سرمایههای علمی و فرهنگی، نعمت بزرگی است که مایه فخر ایرانیان است. خاک ایرانزمین مشاهیر زیادی را به خود دیده است و این خود بهدلیل وجود ریشههای سترگ فرهنگی است که در این خاک فرو رفته و شاخ و برگ قوی دانشپژوهی و دانشدوستی را در این آب و خاک برافراشته نگه داشته است.
به گفته وزیر علوم، تمامی این داشتههای فرهنگی و علمی غنی سرمایه ملی ماست که باید در راستای افتخار، امید و همدلی و همبستگی از آن استفاده کنیم.
غلامی با اشاره به شهرت جهانی این مفاخر افزود: از طریق شخصیتهای بزرگ و مفاخر ملی میتوانیم با ملل دیگر پیوستگی و همبستگی ایجاد کنیم؛ بهویژه با کشورهایی که روزی در ایران بزرگ قرار داشتند و سیاستهایی که سیاستبازان مستکبر و مستعمرهچی باعث شدند در خط و دایرههای سیاسی جدا قرار بگیرند.
وی با تاکید بر قدرت ایجاد همبستگی به وسیله مفاخر گفت: امروز بسیاری از ملتها بهظاهر در دیوارهای سیاسی مختلف قرار دارند اما این مفاخر قطعاً همدلی و پیوستگی را میتوانند بیش از پیش تعمیق ببخشند.
سیدسعید شاهرخی، استاندار همدان نیز در این مراسم ضمن اشاره به آثار تاریخی و مفاخر همدان گفت: اگر کسی بخواهد کشور را ببیند و دنیا را ببیند، یافتههای لازم را در بین آثار همدان پیدا میکند.
در ادامه این آئین گرامیداشت روز پزشک، از نیمتنه بوعلی سینا جهت نصب در مراکز علمی و شهرهای مختلف جهان و همچنین پوستر پویانمایی «ماجراهای پور سینا» به کارگردانی و تهیهکنندگی «امید سیفی» رونمایی شد.
سپس آیت الله طهمحمدی، رئیس بنیاد بوعلی سینا در سخنانی ضمن اشاره به آوازه بلند بوعلی سینا، از دولت و شخص رئیس جمهوری خواست که مانع مصادره بوعلی سینا توسط کشورهای همسایه شوند.
رئیس بنیاد بوعلی گفت: ترکیهایها میگویند که او ترک است و عربها میگویند عرب است. گرچه بوعلی سینا متعلق به عالم بشریت است، اما افتخار ایرانیان است و ایرانی است.
۱۰ اثر ابنسینا بازنشر میشود
حسین بلخاری استاد دانشگاه و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور هم ضمن اشاره به آثار شیخالرئیس بیان کرد: در سال ۱۳۳۳ هزاره بسیار مهمی برای ابنسینا برگزار شد و بسیاری از آثار ایشان چاپ شد که ما طی چند روز آینده ۱۰ عنوان از این آثار را بازنشر میکنیم.
وی ضمن تاکید بر لزوم توجه ویژه به مفاخر معاصر افزود: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برای مفاخر معاصری که در عرصه جهانی بسیار در گشودن افقهای نو و شکستن مرزهای دانش موفق بودهاند و کاروان تمدن و فرهنگ را گامی به جلو میبرند، هر ماه یک مراسم برای بزرگداشت آنها برگزار میکند.
حجتالله ایوبی رئیس کمیسیون ملی یونسکو هم در سخنانی به پزشکان و همدانیان روز پزشک و همدان را تبریک گفت و عنوان کرد: امسال درست ۱۷۵۰ سال از تاسیس دانشگاه جندیشاپور میگذرد و یونسکو امسال تجلیل از آن را در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: ۵۰۰ سال قبل از دانشگاه سوربن، ما در ایران دانشگاه پزشکی داشتیم و جهان ماهیت آن را به عنوان دانشگاه تایید میکند و به رسمیت میشناسد.
ایوبی یادآور شد: یونسکو حدود ۸ جایزه جهانی دارد و تعداد جوایز جهانی آن بسیار کم است. برای ایران باعث افتخار و غرور است که یکی از جایزههای اندک جهانی یونسکو به نام ابنسینا است؛ این جایزه که به نام اخلاق در علم و فناوری است، چهار دوره برگزار شده است و دوره پنجم آن هم در آبانماه ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.
رئیس کمیسیون ملی یونسکو ادامه داد: در این دوران جدید که در چند دهه اخیر، علم به سرعت رشد کرده است، جهان احساس میکند که باید به اخلاق در علم بازگردد و احساس میکند علم بدون اخلاق ناکارآمد است؛ در نتیجه به شرق، به اسلام، به ایران و به ابن سینا بازمیگردد و جایزهای به نام اخلاق در علم تاسیس میکند که باعث غرور و افتخار ملی است.
بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم فارغالتحصیلان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان، سوگند پزشکی یاد کردند.
نظر شما