چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۹
گلایه‌های یک ترانه‌سرا از بی‌مهری به نوقلمان در دامغان

یک شاعر و ترانه‌سرای ساکن دامغان که تاکنون حدود ۷۵۰۰ بیت ترانه سروده و حاصل سروده‌ها و نوشته‌هایش کتاب‌هایی مانند «راه بهشت»، «حسرت»، «کوچه‌های خاطر» و «حرف دل» بوده، از بی‌مهری نهادهای فرهنگی نسبت به نویسندگان نوقلم گلایه‌کرد.

روح الله احمدی شاعر و ترانه‌سرای اهل شهرستان گنبدکاووس که در حال حاضر در شهرستان دامغان زندگی می‌کند، در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، ضمن اشاره به فعالیت‌هایش در حوزه نگارش کتاب و ترانه‌سرایی، گفت: از سال ۱۳۷۳ و با شعری برای مادر کار خود را در عرضه ترانه‌سرایی شروع کردم و از محضر اساتیدی چون دکتر داوری و دکتر مسعودیان بهره‌مند بوده‌ام و نوشتن را ادامه دادم تا اولین اثرم به نام «حسرت» به رشته تحریر درآمد.

وی با بیان اینکه حدود ۴۰۰ ترانه از او توسط خواننده‌هایی مانند جمله فریدون آسرایی، علی اصحابی و مجید یحیایی، خوانده شده است و ۵ نماهنگ ملی از آنها به سفارش وزارت ورزش و جوانان تهیه شده است، افزود: همچنین تیتراژ‌های چهار سال متوالی ماه رمضان صدا و سیمای مرکز سمنان و تیتراژ ماه رمضان شبکه جام جم و تیتراژ برنامه شب چراغ و ۶ برنامه رادیویی کوچه دلگشا و تازه‌شو و شب‌های نقره‌ای از جمله فعالیت‌هایی رسانه‌ای من بوده است.
 

نویسنده کتاب «راه بهشت» در ادامه با اشاره به مشکلات نویسندگان جوان برای ارائه آثارشان به مخاطبان، گفت: متاسفانه هزینه‌های چاپ کتاب بسیار زیاد است و جایی هم وجود ندارد که در اینگونه موارد به نویسندگان تازه‌کار کمک کند. نویسنده اگر بداند که بعد از نوشتن لازم نیست خودش دنبال پخش کتاب باشد و ناشرانی هستند که این کار را انجام می‌دهند، تمام تمرکز خود را روی نوشتن می‌گذارد و موفق‌تر خواهد بود.
 
وی ادامه داد: یکی از مشکلات پیش روی چاپ کتاب، پیدا کردن ناشری است که روی آن سرمایه‌گذاری کند و پخش آن را به عهده بگیرد و نویسنده هم بداند بعد از تحویل کتاب حداقل حق التالیف آن کتاب را دریافت می‌کند ولی متاسفانه الان نه تنها حق التالیفی در کار نیست بلکه باید خود نویسنده هزینه کند و تازه بعد از چاپ است که گرفتاری‌های مربوط به پخش آن شروع می‌شود.
 
احمدی یادآور شد: توقع نویسندگان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی اصلی فرهنگ در کشور ماست، بسیار فراتر از وضع موجود است؛ متاسفانه فقط در حد خرید ۱۰۰ نسخه از کتاب به بنده کمک کردند که مبلغ آن را هم علی‌رغم مراجعات مکرر هنوز پرداخت نکرده‌اند.
 
این شاعر و ترانه‌سرا در عین حال گفت: با تمام مشکلات بر سر راه نوشتن هرگز از این کار خسته و پشیمان نمی‌شوم چون نویسندگی یکی از راه‌هایی است که می‌شود تمام احساس درونی خود را بیان کنیم و افکار خودمان را به نگارش دربیاوریم؛ الان هم اگر مشکلات هزینه‌ای و پخش کتاب حل بشود، دو عنوان کتاب از من آماده چاپ است.
 
نویسنده «راه بهشت» اضافه کرد: در این میان سازمان‌های مربوطه از وزارت آموزش و پرورش گرفته تا دفتر اقامه نماز و اداره تبلیغات اسلامی شهرستان و خیلی از ادارات و سازمان‌های مرتبط دیگر، هیچ کمکی در حمایت از کتاب من انجام ندادند فقط در این میان کمیته امداد دامغان حمایت کرد و ۴۰۰ جلد از کتاب را توزیع کرد. خودم هم حدود ۴۰۰ جلد از کتابم را در مدارس توزیع کردم و تعدای هم در پیش دبستانی‌ها؛ ولی حدود ۶۰۰ جلد دیگر همچنان توزیع نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها