سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵
1280 ناشر در قم مجوز دارند اما فقط 400 ناشر فعال هستند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در بازدید از پارک علم و فناوری این استان گفت: 1280 مجوز نشر در قم صادر شده و از این تعداد فقط 400 ناشر فعال هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم روز دوشنبه (14 مردادماه) در بازدید از دستاوردهای پارک علم و فناوری استان، گفت: متأسفانه مزیت‌ها و دستاوردهای علم و فناوری استان قم به‌خوبی معرفی و تبیین نشده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با بیان اینکه باید بر اساس نیازها و ظرفیت‌های استان قم، نسبت به ترویج و فرهنگ‌سازی علم و فناوری اقدام کرد، گفت: فرهنگ‌سازی باید در تمامی فعالیت‌ها و فرایندهای مهم آموزش، پژوهش و ترویج، همگام با یکدیگر اتفاق بیفتد و دستاوردهای علم و فناوری استان به زبان فیلم و سریال ترویج شود.

وی فعالیت بخش ترویجی و فرهنگ‌سازی علم و فناوری را ضروری دانست و افزود: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان قم با امضای تفاهم‌نامه عملیاتی با پارک علم و فناوری قم، تمام توان خود را برای توسعه علم و فناوری استان به‌کار می‌گیرد.

حسینی کاشانی، شناسایی و حمایت از موسسات فرهنگی و هنری در قم را ضروری دانست و تصریح کرد: بیش از 280 موسسه فرهنگی و هنری در قم فعالیت می‌کنند و برخی از آن‌ها ایده‌ها و خلاقیت‌های خوبی دارند، لذا ضرورت دارد که اینگونه موسسات، شناسایی و حمایت شوند تا از لحاظ مالی به توانمندی بهتری دست یابند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، در ادامه به حوزه نشر استان قم اشاره کرد و گفت: قم در حوزه نشر پیشرو و صاحب سبک است و بر این اساس 1280 مجوز نشر و 400 ناشر فعال در این استان وجود دارد که برخی از این ناشران صاحب نوآوری و روش‌های تولیدی خلاقی هستند.

قم تنها 11 مجموعه فرهنگی دارای مجوز فناوری صنایع خلاق دارد
 
در بخش دیگری از این بازدید، سیدحسین اخوان علوی، رئیس پارک علم و فناوری استان قم به آماری از فعالیت شرکت‌های فناور صنایع خلاق اشاره کرد و گفت: در سراسر کشور 442 مجموعه فرهنگی و شرکت فناوری صنایع خلاق فعالیت می‌کنند که متاسفانه از قم، تنها 11 شرکت و مجموعه فرهنگی توانسته‌اند مجوز فناوری صنایع خلاق را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کنند. 

اخوان علوی با بیان اینکه فرهنگ‌سازی علم و فناوری در قم کار راحتی نیست، ادامه داد: استان قم ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خوبی دارد و در این استان، شرکت‌های عضو پارک علم و فناوری، بیش از 1450 شغل دانش‌محور ایجاد کرده‌اند.

رئیس پارک علم و فناوری استان قم در ادامه با اشاره به رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان این استان در سال‌های اخیر بیان کرد: سال 1394 این استان، دارای رتبه هفدهم در میان استان‌های دارای شرکت‌های دانش‌بنیان سراسر کشور بوده است که در سال جاری (1398) با برخورداری از 74 شرکت دانش‌بنیان، به رتبه دهم، ارتقا یافته است.

وی با اشاره به اینکه انتظارات از قم به عنوان یک شهر فرهنگی و مذهبی ممتاز، برای توسعه فناوری در حوزه علوم انسانی و صنایع فرهنگی بالاست و افزود: باید مجامع و مؤسسات فرهنگی و مذهبی در این زمینه با ادبیات و فرایند فعالیت شرکت‌های فناور و موضوعات دانش‌بنیان آشنا شوند. 

اخوان علوی با اشاره به اینکه 9 شرکت فناور دارای مجوز صنایع خلاق استان، در پارک قم مستقر هستند، گفت: مجوز صنایع خلاق به شرکت‌ها و موسسه‌های فناور حوزه علوم انسانی و اسلامی تعلق می‌گیرد که این مجوز معادل مجوز دانش‌بنیان شرکت‌های فنی و مهندسی است.

رئیس پارک علم و فناوری استان قم، با بیان اینکه اداره‌کل و فرهنگ ارشاد اسلامی باید به پارک علم و فناوری در زمینه معرفی و ترویج فرهنگ علم و فناوری کمک کند، ادامه داد: نیاز است که مؤسسات و مجامع فرهنگی و مذهبی و فعالان فرهنگی و هنری قم نیز با شرکت‌های فناور این استان در ارتباط باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها