دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۹
مشکل پارکینگ مراجعان کتابخانه ملی کی حل می‌شود؟

تلاش و رایزنی سازمان اسناد و کتابخانه ملی موجب توقف اخذ ورودیه و هزینه پارک خودرو برای مراجعان شده اما برای رفع کامل این مشکل، باید منتظر اتمام ساخت پارکینگ طبقانی بمانیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ کتابخانه ملی میان بزرگراه حقانی و اتوبان همت قرار گرفته، جایی که به تپه‌های عباس‌آباد معروف است. برخی از مراجعه‌کنندگان به این کتابخانه که از وسائل نقلیه شخصی استفاده می‌کنند، همواره با مشکل کمبود فضای پارک مواجه بودند؛ تاجایی که این مساله برخی را به سمت استفاده از وسائل نقلیه عمومی برای مراجعه به کتابخانه ملی هدایت کرد، هرچند این روند به نتیجه خوبی از دیدگاه محیط زیستی منجر شد، رفتار محیط زیستی نباید از سر اجبار باشد و همچنان بخش قابل توجهی از مراجعان، علاقه‌مند به مراجعه با خودرو شخصی خود هستند.
 
آغاز دریافت ورودیه به تپه‌های عباس‌آباد
در پی مشکل ایجاد شده درباره محل پارک خودروی اعضای کتابخانه ملی و اعتراضات مبنی بر اخذ وجه ورودیه برای ورود به محوطه تپه‌های عباس‌آباد که کتابخانه ملی نیز در این منطقه واقع شده است، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در تاریخ 29 اردیبهشت‌ماه 97 اطلاعیه‌ای صادر و در آن اعلام کرد که اخذ مبلغ 30 هزار ریالی برای توقف در بلوار کتابخانه ملی، بدون اطلاع و هماهنگی مدیریت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سایر نهادهای فرهنگی این منطقه بوده است. همچنین در این اطلاعیه از مدیران شرکت مدیریت اراضی عباس‌آباد خواست تا نگاه خدمت‌رسانی به اهالی فرهنگ را در صدر امور خود قرار دهند.
 
پس از این اطلاعیه بود که زهرا نژادبهرام، عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران، در تاریخ ششم خرداد 97 از اخذ عوارض ورود در اراضی عباس‌آباد انتقاد کرد. او گفت: از ۱۰ روز پیش بدون آنکه مکانیزم اخذ عوارض در این اراضی مشخص شود و شورا از آن اطلاع داشته باشد، از شهروندانی که می‌خواهند به محوطه باغ کتاب بروند عوارض گرفته می‌شود.
 
اراضی عباس‌آباد سرمایه عمومی شهر تهران است
بعد از گذشت تقریبا یک سال، مساله ورود کارکنان و مراجعان کتابخانه ملی به مجموعه عباس‌آباد، همچنان با چالش‌هایی همراه بوده است؛ آنچنانکه در هفته‌های اخیر موجب اعتراض جمعی از فرهیختگان، دانشجویان، دانش آموختگان، محققین و اعضای کتابخانه ملی ایران نسبت به دریافت وجه ورودیه و حق پارک خودرو در این منطقه، اعتراض کردند.

این جمع در متن اعتراضی خود اعلام کردند:«مطابق بند 1-2-1 سند راهبردی توسعه اراضی عباس‌آباد مورخ 15/12/84؛ مالکیت عمومی این اراضی تعریف شده: "... کلیه اراضی، اسناد و حقوق مترتبه بر آن‌ها یا ناشی از آن‌ها؛ به عنوان سرمایه عمومی شهر تهران است و مطابق بند 3 از پاراگراف 2-5-2 هر گونه بهره‌برداری، تابع رهبردهای این سند و ضمائم آن است... مالکیت عمومی اراضی عباس‌آباد غیرقابل نقض وغیرقابل تغییر است."
استناد شرکت نوسازی به ماده 5 اساسنامه، صرفا ناظر به فروش، رهن و اجاره اراضی و مستحدثات است و هیچ حقی را برای بهره‌برداری از شوارع عام ایجاد نمی‌کند. به موجب بند ب همین ماده، جاده‌سازی و ایجاد معابر و میادین، از جمله وظایف ذاتی شرکت اراضی عباس‌آباد نام برده شده بدون آنکه در قبال انجام آن، اخذ وجوهی پیش‌بینی شده باشد.»
 
به دنبال انتشار این گزارش که با عنوان« اعتراض به پولی‌سازی محوطه کتابخانه ملی» منتشر شد، هفتم مرداد 98 شرکت نوسازی عباس‌آباد جوابیه‌ای را منتشر کرد. در یکی از بندهای این جوابیه آمده است: «مبنای عمل شرکت نوسازی عباس‌آباد در نصب گیت‌های مکانیزه پارکینگ، گزارش‌های مکرر و متعدد شکایات شهروندان و مراجعان به کتابخانه ملی و باغ کتاب از آسیب به خودروها یا سرقت آن‌ها، ایجاد مزاحمت برای نوامیس و زورگیری در همین محور بوده که پس از مباحث کارشناسی و جلسات متعدد به‌منظور کنترل بر این محور، نهایتا گیت‌ها طراحی و نصب و براساس نرخ مصوب شورای اسلامی شهر تهران از مراجعان در قالب نرخ مصوب هزینه پارکینگ دریافت شد؛ که البته از کارکنان کتابخانه ملی، باغ کتاب و افراد دارای کارت عضویت کتابخانه ملی مبلغی به‌عنوان حق پارکینگ دریافت نمی‌شود. در زمان نصب گیت‌ها اطلاع‌رسانی کامل و جامع به اعضا کتابخانه ملی و کارکنان دو مجموعه انجام شده است علاوه بر این‌که این معبر برای عبور و مرور رایگان مراجعان اراضی با صرف هزینه توسط شرکت نوسازی عباس آباد احداث شده و هیچگونه حقی بر افراد برای پارک رایگان خودرو ایجاد نمی‌کند؛ پس مراجعانی که درصدد پارک خودرو در آن هستند، باید هزینه متعلقه را پرداخت کنند همانطور که پارک خودرو در پارکینگ اطراف از جمله ایستگاه مترو شهید حقانی هم مستلزم پرداخت هزینه است.»
 
تلاش می‌کنیم مراجعان کتابخانه ملی کمترین صدمه را ببینند
برای روشن شدن موضوع، ایبنا گفت‌وگویی با هانيه گرائيلی، مشاور اجرايی رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ايران انجام داد. او درباره وضعیت پارکینگ مراجعه‌کنندگان به کتابخانه ملی گفت: محوطه کتابخانه ملی، فضای داخلی آن است. این کتابخانه پارکینگ اختصاصی برای مراجعه‌کننده‌ها ندارد و فقط دو طبقه پارکینگ برای پرسنل در نظر گرفته شده است.
 
مشاور اجرايی رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه مراجعه‌کنندگان به کتابخانه از محوطه دور آن استفاده می‌کنند، ادامه داد: محوطه دور کتابخانه ملی در اختیارات شرکت نوسازی تپه‌های عباس‌آباد است و آن‌ها از قوانین و مقررات شهرداری و مصوبات شورای شهر پیروی می‌کنند. هرچند تلاش داریم که با آن‌ها تعامل کنیم. جلسات زیادی هم در همین راستا برگزار کردیم تا دریافت وجه در گیت‌ها متوقف شد.
 
گرائيلی در توضیح جلساتی که با شرکت نوسازی تپه‌های عباس‌آباد برگزار شده است، بیان کرد: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی خود در پنج جلسه حضور داشتند. مذاکراتی انجام شد تا در این حوزه به تفاهمی برسیم و مراجعه‌کنندگان به کتابخانه ملی که عموما از فرهیختگان، پژوهشگران و دانشجویان ما که قشر کم درآمد هستند، اذیت نشوند.
 
وی افزود: نهایت تلاشمان را می‌کنیم که مراجعان کتابخانه ملی کمترین صدمه را ببینند و اعضای کتابخانه ملی بتوانند با آرامش از فضای کتابخانه استفاده کنند.
 
اتمام ساخت پارکینگ طبقاتی و پایان مشکلات
او با تاکید بر اینکه نتایج جلسات، جمع شدن گیت‌هایی بود که از مراجعه‌کنندگان به کتابخانه ملی وجهی را برای ورود و پارک خودرو دریافت می‌کردند، افزود: قرار شد برای رفع مشکل پارک مراجعه‌کنندگان، فضایی حاشیه‌ای برای پارک اتومبیل‌های مراجعه‌کنندگان راه‌اندازی شود که براساس قانون شهرداری اداره می‌شود. ما هم می‌خواهیم به مر قانون عمل کنیم و آنها هم اعلام کردند که نهایت سعی خود را می‌کنند تا اعضای کتابخانه ملی کمترین مشکل را پیدا کنند.
 
گرائيلی ادامه داد: بنابراین نه تنها وجهی از اعضای کتابخانه دریافت نمی‌شود بلکه هیچ‌کس برای پارک در آن منطقه وجهی پرداخت نمی‌کند. برنامه این است که فضای حاشیه برای پارک اتومبیل‌ها راه‌اندازی شود که بنرهای آن وصل شده و قرار است این مساله به صورتی پیش رود که اعضای کتابخانه ملی، مشکلی پیدا نکنند.
 
مشاور اجرايی رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ايران، با بیان اینکه پارکینگ طبقاتی در جوار کابخانه ملی در حال ساخت است و هنوز افتتاح نشده است، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از پارکینگ برای کتابخانه است و زمانی که آن افتتاح شود قسمت بزرگی از مشکلات حل خواهدشد اما مساله این روزها بلواری است که از آن به‌عنوان پارکینگ استفاده می‌شود.
 
وی اذعان کرد: مخصوصا در روزهای تعطیل وضعیت این خیابان آن اسفناک است. در هر صورت جمع‌بندی به صورتی بوده که اعضای کتابخانه ملی که اعضای فرهیخته و کم درآمدی در جامعه هستند کمترین صدمه را ببینند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها