
ابوالفضل حری در بیستوپنجمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی عبید زاکانی از طنازیهای بازیگوشانه ـ پرخاشگرانه عبید میگوید.
نگاهی گذرا به این عصر و دوره، از بسیاری از معایب و کجرفتاریها در سطوح مختلف جامعه خبر میدهد و طنز و ابزارهای طنزآفرینی بستری برای هجو و تسخر و گاه اصلاح این زشتیها فراهم میآورد. حال، اگر سه گفتمان سیاسی، اخلاقی و مذهبی را از جمله گفتمانهای فرادستی تأثیرگذار در این سده محسوب کنیم، عبید لبه تیز و برنده زبان انتقادی، هجایی و پرخاشگرانه خود را بر این گفتمانها میگشاید و برخی چهرههای شاخص این سه گفتمان و از آن جمله زاهدان سالوس و ریاکار، کوتهفکران و کوتهنگران مستبد فرهنگی و اشرافزادگان معتقد به اخلاق مختار را از رهگذر شگردهای طنازانهی خود و از جمله تجنیس، کنایه، وارونهگویی و نقیصهسازی از میان سایر شگردها، به باد انتقاد میگیرد و از اریکه قدرت به خاک ذلت مینشاند.
بیستوپنجمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره عبید زاکانی در روز چهارشنبه ۹مرداد ساعت ۱۶:۳۰ به بررسی «طنازیهای بازیگوشانه ـ پرخاشگرانه عبید» اختصاص دارد، که با حضور ابوالفضل حری در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود.
نظر شما