کتاب «فروپاشی؛ چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمیگزینند» در خانه اندیشمندان علوم انسانی نقد و بررسی میشود.
این نشست پنجشنبه 27 تیر ساعت 17 و 30 تا 19 و 30 دقیقه با همکاری مرکز پژوهش آفرینش و انجمن علوم سیاسی ایران در سالن حافظ برگزار میشود.
محمد قاضی، عضو هیات علمی گروه جامعهشناسی دانشگاه شهید بهشتی، فریدون مجلسی، دیپلمات سابق و پژوهشگر حوزه روابط بینالملل، محمد درویش، عضو هیات علمی موسسه تحقیقاتی جنگلها و مراتع کشور سخنرانان این نشست هستند و دبیری نشست نیز بر عهده بهمن سرلک، پژوهشگر حوزه روابط بینالملل است.
فریدون مجلسی درباره این کتاب مینویسد: «کتاب نوشته جَرِد دایموند است که در حال حاضر استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لسآنجلس است و به علاوه پرندهشناسی پژوهشگر و از دوستداران جدی محیط زیست بهشمار میرود، به شیوه هشدار دهنده دیگری و با قلمی در شأن برنده جایزه ارزشمند پولیتزر، حساسترین و مهمترین مسائل زیستمحیطی دنیای کنونی را به صورتی داستانگونه شرح داده است. داستانی که آیینهای برای بازتاب گذشته است و آیندهای سخت را مینمایاند؛ با هشداری جدی بر خطر فروپاشی که داستان گذشته و آینده ماست! همه ما!
کتاب صرفاً دانشگاهی نیست، بلکه عمومی است و داستانوار و جذاب خواننده را دنبال خود میکشاند. با این حال، به کسانی که در جستوجوی افسانه و قصه هستند توصیه میکنم از خیر این کتاب بگذرند! باری خودم که کمتجربه و کتاب نخوانده هم نیستم، این کتاب بسیار آموزنده بود؛ یعنی همان انتظاری که از کتابی فوقالعاده داشتم، که پس از خواندنش با پیش از خواندنش فرق کرده باشم؛ کتابی آگاهیدهنده در زمینههای تاریخی، جغرافیایی، اجتماعی، سیاسی، مردمشناسی و البته زیستمحیطی و... نامش را کتاب سواد گذاشتم! خواننده پس از خواندن آن دارای سواد بیشتری در مقولاتی میشود که زندگی امروز ما به آنها گره خورده است و آینده ما و فرزندانمان در گرو شناخت بیشتر و عملکرد جدیتر در زمینههای مختلف آن است.»
سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی در خیابان نجاتاللهی(ویلا)، نبش خیابان ورشو است.
نظر شما