در رونمایی از کتاب «زنآقا» در قم مطرح شد؛
پنجره غبارگرفته بین مردم و روحانیت در کتاب «زنآقا» تمیز میشود
مرضیه نفری منتقد ادبی در نشست رونمایی از کتاب «زنآقا» نوشته زهرا کاردانی، گفت: نویسنده در این اثر، یک دستمال به دست گرفته و پنجره غبارگرفته بین مردم و روحانیت را تمیز میکند.
در ابتدای این نشست افسانه بختیارینژاد مجری-کارشناس، در سخنانی گفت: این کتاب داستان خانواده چهارنفره یک روحانی است که برای تبلیغ به یکی از روستاهای جنوب ایران سفر کردهاند.
زهرا کاردانی نویسنده کتاب «زن آقا» هم با معرفی خودش گفت: بیشترین جوایزی که در دوره دانشجویی کسب کردم، در حوزه ادبیات بوده است و اکنون در جامعه الزهرا نویسندگی خلاق تدریس میکنم.
وی درباره شکلگیری ایده این کتاب توضیح داد: کتاب «زن آقا» یک مستندنگاری است. من در ایام سفر هر روز اتفاقات را مینوشتم و بخشی از آنها را در فضای مجازی منتشر میکردم. وقتی به خانه رسیدم، 10 روز زمان برد تا متن را سر و سامان بدهم و به اسکلتبندی کتاب برسم.
در ادامه مرضیه نفری منتقد ادبی، در سخنانی کتاب «زن آقا» را روایتی از یک سفر معرفی کرد و افزود: این کتاب یک روایت است و المانهای کامل یک سفرنامه را ندارد. مثلاً صحبت چندانی از جغرافیا نمیکند و یا مکانهای تاریخی و یا دیدنی را معرفی نمیکند، بیشتر خاطرات نویسنده را دربرمیگیرد و حتی مستندنگاری هم نیست.
این منتقد ادبی ادامه داد: فضای طنز در کل کار جاری است و متن روان و سادهای دارد. نویسنده در دفاع از سبک زندگی روحانیت و تبلیغ شعارهای گلدرشت نمیدهد. خودگوییها و زیرزبانیهای نویسنده را در کار زیاد میبینیم و اتفاقات یک زندگی زورمره را که کمتر در فضای مجازی میبینیم یا میشنویم، در این کار به وضوح دیده میشود.
نفری، راوی این اثر را روایتکننده فقر فرهنگی دانست و بیان کرد: در این روایت بیشتر شاهد فولکلور و مردمشناسی یک منطقه از ایران هستیم. نویسنده در اثرش از فقر فرهنگی میگوید اما مردم را متهم نمیکند، او به دور از تعصب و داوری روایتگر اتفاقاتی است که به چشم میبیند.
وی گفت: در این کتاب یک روحانی و سید خوب را هم میبینیم. نویسنده یک دستمال دست گرفته و پنجره غبارگرفته بین مردم و روحانیت را تمیز میکند و در عین حال به شعور مخاطب هم احترام میگذارد.
نظر شما