شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲
خراسان رضوی به سامانه جامع مجوز نشر متصل شد

مرادی‌نیا، با اعلام خبر ایجاد سامانه جامع صدور مجوز نشر خراسان رضوی بر رصد دقیق فعالیت ناشران از درگاه این سامانه به‌عنوان یکی از ویژگی‌های این سامانه تاکید کرد.

محمد‌جواد مرادی‌نیا، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی(اداره کتاب) در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره یکپارچه‌‌سازی سامانه نشر و مجوز کتاب بیان کرد: بعد از ایجاد سامانه مرکزی در نظر داریم، 10 استان مجاز به صدور مجوز نشر به سامانه مرکزی که زمستان سال گذشته بارگذاری شد، متصل شوند. سامانه یکپارچه صدور مجوز بررسی و نشر کتاب، ثبت درخواست پروانه نشر، صدور مجوز اعلام وصول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی به‌عنوان نخستین استان ایجاد شد.
 
به گفته وی، سامانه یکپارچه صدور مجوز نشر برای مابقی استان‌ها تا آخر تابستان ایجاد خواهد شد.    
 
مرادی‌نیا ادامه داد: کاربران پیش از طراحی سامانه جامع  صدور مجوز کتاب با استفاده از نرم‌افزار توکن این فرآیند را پیگیری می‌کردند. خرید نرم‌افزا توکن هزینه ارزی را به دولت تحمیل می‌کرد به‌طوری که هزینه خرید اولیه بیش از 100 هزار تومان و سارژ هر ساله نیز بار مالی به همراه داشت؛ بنابراین نخستین مزیت طراحی سامانه حذف هزینه خرید توکن از دوش دولت بود.
 
رئیس اداره کتاب بیان کرد: افزایش سرعت در فرآیند صدور مجوز نشر و دسترسی به سامانه حتی با تلفن همراه از دیگر مزیت‌های سامانه یکپارچه نشر است. مجموع فرآیند درخواست تا پایان ضدور مجوز نشر از سوی ناشر قابل پیگیری است.  
 
امکان تحقیق و مدیریت نشر با تکیه بر اطلاعات جامع
مرادی‌نیا با تاکید بر نقش سامانه جامع نشر بر پیگیری سرنوشت ناشران بیان کرد: با توجه به اینکه جریان صدور مجوز نشر از ابتدای انقلاب به اصطلاح دستی انجام می‌شد، موجب شده بود تا اطلاع دقیقی از وضعیت و سرنوشت ناشران غیر‌فعال در دست نبود؛ به‌عبارت دیگر نمی‌دانستیم کدام یک از دارندگان پروانه نشر فعالیت خود را آغاز نکردند و یا فعالیت اندکی داشتند یا فعالیت‌ آن‌ها متوقف شده است. با ایجاد سامانه جامع، هر ناشر متقاضی دریافت مجوز کتاب باید پرونده پروانه نشر خود را در سامانه به‌روز‌رسانی کند.
 
وی  تاکید کرد: دسترسی به آمار دقیق از فعالان حوزه نشر و رصد فعالیت صنفی و حرفه‌ای ناشران از دیگر مزیت‌های سامانه جامع حوزه نشر است. آمار تعداد تولید کتاب ناشران، دریافت جوایز مختلف و در مجموع همه فعالیت‌های صنفی و حرفه‌ای ناشران در این سامانه ثبت می‌شود؛ بنابراین برای انجام فعالیت دقیق و علمی نیازمند دسترسی به اطلاعات دقیق، منظم و به‌روز هستیم.         ‌
 
امکان رتبه‌بندی ناشران بر اساس سوابق فعالیت
مرادی‌نیا با تاکید بر شناسایی نقاط ضعف با گذشت 6 ماه از بارگذاری این سامانه افزود: هدف اصلی از طراحی این سامانه سهولت در بارگذاری کتاب برای ناشران و نویسندگان همچینن تسریع در جریان صدور مجوز است. همه مراحل فرآیند صدور مجوز نشر پیش از این دستی انجام می‌شد اما همه استان‌های کشور می‌توانند از این طریق این فرآیند را پیگیری کنند.
 
رئیس اداره کتاب درباره امکان رتبه‌بندی ناشران با سامانه جامع بیان کرد: یکی از امکاناتی که اطلاعات دقیق در اختیار قرار می‌دهد امکان رتبه‌بندی است و یکی از اهداف ما نیز رسیدن به این رتبه‌بندی براساس میزان فعالیت کمی، کیفی است؛ از‌جمله میزان تولید کتاب، جوایز و کسب عنوان ناشر نمونه و حتی بروز تخلف در رویداد‌های مختلف مانند نمایشگاه کتاب تهران و تعهد به قرار با مولف و یا مترجم.        
 

وی افزود: یکی از قابلیت‌های سامانه جامع نشر، ایجاد درگاه مشترک برای صدور مجوز کتاب، فیپا و شابک است؛ بنابراین از مدت‌ها قبل نشست‌های کارشناسی مشترک با مسئولان کتابخانه ملی و خانه کتاب برگزار شده است. اخیرا نیز در صدر مسئولان عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه ملی و اداره کتاب برگزار و بر عملیاتی شدن این موضوع تاکید شد. برای اجرای این طرح منتظر نهایی شدن جریان کار‌های فنی هستیم.              

رئیس اداره کتاب گفت: سامانه جامع نشر و صدور مجوز کتاب بعد از برگزاری نشست‌های متعدد و صد‌ها نفر ساعت کار کارشناسی زمستان سال گذشته رونمایی و در اختیار کاربران قرار گرفت.        

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها