یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۴
منابع کتابخانه‌های عمومی شهرداری به به‌روزرسانی نیاز دارند

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: طی سال‌های اخیر به دلیل عدم اختصاص سهم نیم‌درصدی خرید کتاب، به‌روزرسانی منابع کتاب در کتابخانه‌ها محدود شده است.

سید علیرضا فاطمیان‌پور؛ معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به اولویت برنامه‌های کتابی این مجموعه گفت: امسال فعالیت‌های کتابی جدیدی پیش‌رو داریم و در این زمینه به دنبال تغیر جدی در برنامه‌ریزی‌های خود هستیم که امیدواریم با کمک شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران اجرایی شود.
 
وی افزود: سال‌های زیادی است که سهم نیم‌درصدی خرید کتاب که قرار بود سالانه به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تعلق گیرد، داده نشده و موجب شده است که خرید کتاب در سازمان محدود شود.
 
فاطمیان‌پور با بیان اینکه در عین حال خرید کتاب تعطیل نشده است، عنوان کرد: اگرچه در این مدت تمام تلاش خود را کردیم که خرید کتاب را متوقف نکنیم، اما محدود بوده و به عقیده من در شان کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیست.
 
وی با اشاره به استقبال اعضا از کتابخانه‌های عمومی، گفت: در سال‌های اخیر شاهد بودیم که اعضا بعد از مراجعه به کتابخانه به دنبال کتاب‌های جدید در حوزه‌های مختلف هستند و تا جایی که امکان داشته این کتاب‌ها را برای آن‌ها تامین کردیم.
 
فاطمیان‌پور با بیان اینکه اکنون 107 کتابخانه در سطح شهر تهران زیرنظر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فعالیت دارند، تاکید کرد: در این زمینه به‌روزرسانی منابع و کتاب‌های موجود در کتابخانه از اولویت‌های کاری ما به شمار می‌آید تا بتوانیم پاسخگوی نیاز مخاطبان باشیم.
 
توسعه فعالیت‌های کتابی
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره بخش دیگر برنامه‌های این سازمان در حوزه کتابخوانی، توضیح داد: در گذشته کارهایی انجام شده است که برخی از آن‌ها موثر و برخی تکرار مکررات بوده و خلاقیت نداشته و به همین دلیل اثرگذاری کمتری داشته است.
 
وی افزود: در این زمینه اواخر سال گذشته چهار اتوبوس کتابگرد هدهد تجهیز و در مناطق مختلف تهران جانمایی شدند و برنامه‌های جانبی مختلفی در حوزه کتاب و کتابخوانی با محوریت نوجوانان، کودکان، بزرگسالان،‌ خانواده و انقلاب اسلامی را دنبال کردند.
 
فاطمیان‌پور با بیان اینکه بخش عمده برنامه‌ریزی کتابگرد هدد در حوزه کودک و نوجوان است، گفت:‌ در این زمینه تلاش ما این است که با برنامه‌های متنوع کودکان را تهییج کنیم تا با حوزه کتاب درگیر شوند، به همین منظور برای ترویج فرهنگ کتابخوانی به کودکان و نوجوانان با کمک آموزش و پرورش رایزنی‌هایی شده است.
 
وی یادآور شد: اگر در فرهنگ کتابخوانی مشکل جدی داریم به سیاستگذاری یا عدم سیاستگذاری در حوزه کتاب مرتبط است. عجین کردن کسی که 25 ساله است با کتاب کار سختی است اما اگر بتوانیم در حوزه کودک و نوجوان فرهنگسازی انجام دهیم تغییرات شگرفی در فرهنگ مطالعه خواهیم داشت.
 
فاطمیان‌پور با بیان اینکه در حال مذاکره و تدوین هستیم، گفت: امیدوارم در آستانه فصل تابستان و هم‌زمان با تعطیلی مدارس این طرح‌ نهایی شود و در سال تحصیلی آتی به کمک بخش‌های مختلف کار خود را با درگیر کردن کودکان با کتاب دنبال کنیم.
 
به گفته وی، درگیر کردن کودکان و نوجوانان با کتاب و استفاده از این کالای فرهنگی باید در عادات رفتاری آن‌ها نهادینه شود تا سبک زندگی آن‌ها را تغییر دهیم و کتاب بخش جداناپذیر اوقات فراغت است.
 
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این حوزه، عنوان کرد: ما سال گذشته برنامه‌ ویژه نوجوان پلاس را دنبال کردیم، این طرح در فرهنگسراهای تهران دنبال شد و جلسات پرسش و پاسخ با حضور استادان سیاسی و اجتماعی با نوجوان برگزار شد.
 
وی ادامه داد: از آنجایی که نوجوانان سرشار از سوال و انرژی هستند و در این سن به دنبال هویت جدید و مستقل هستند، از سوی دیگر به گفت‌وگو و مکالمه نیاز دارند، ما به شکل تخصصی به برنامه‌های آن‌ها نگاه کرده و کتاب را به عنوان یک دوست مهربان که می‌تواند سوالات آن‌ها را پاسخ بگوید معرفی کردیم.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها