مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه کتاب با بیان اینکه کتابهای ناشران باید ارزشگذاری محتوایی شود، گفت: مشکل نمایشگاه کتاب واقعی نبودن قیمت غرفهها است و تا زمانی که غرفهها با یارانه به ناشران داده شود شاهد وضعیت نابسامان در میان ناشران خواهیم بود.
وی افزود: یکی از مسائلی که در بخش ناشران داخلی وجود دارد، این است که هر سال تعداد ناشران و تعداد افرادی که کتابهای آنها از مرز 40 عنوان میگذرد بیشتر میشود همچنین برای ناشران پرکار تعداد کتابها بالا میرود، ولی متراژ شبستان همان میزان باقی مانده است.
جواهری با بیان اینکه باید راهکاری برای حل این موضوع پیدا کنیم، عنوان کرد: در این زمینه ما در کمیته ناشران داخلی گزارشی از شرایط در سالن عمومی و دیگر بخشها به مسئولان نمایشگاه ارائه کردهایم و قول دادهاند برای نمایشگاه سال آینده کارها زودتر انجام شود.
وی یادآور شد: در این زمینه معتقدم که کتابها باید ارزشگذاری محتوایی شوند، تا جایی که توانستیم تخلفها را شناسایی کردیم. ما تنها 10 ناظر در کمیته داخلی داشتیم که تمام بخشها شامل ناشران عمومی، دانشگاهی، کودک و آموزشی را نظارت میکردند.
مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه کتاب با بیان اینکه اگر از شهریور ماه ثبتنامها شروع شود میتوان از بسیاری تخلفات در نمایشگاه جلوگیری کرد، گفت: در این بازده زمانی ناشران باید کتابهای خود را به دبیرخانه نمایشگاه بیاورد و از او تعهد گرفته شود که کتاب توسط ناشر فروخته شود، از سوی دیگر حتما برای عرضه در نمایشگاه باشد.
جواهری تاکید کرد: ما در طول نمایشگاه سی و دوم انرژی زیادی در کار گذاشتیم و توانستیم به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم و حدود 800 گزارش از رخدادهایی که در غرفههای مختلف رخ داده است را جمعآوری کردهایم.
به گفته وی، تمام تخلفات امسال به صورت مستند به همراه عکس ضمیمه پرونده ناشران شده است و برای نمایشگاه سال آینده و زمان ثبتنام تمام این موارد در نظر گرفته میشود.
جواهری با اشاره به بخش دیگر مشکلات نمایشگاه کتاب، توضیح داد: مشکل نمایشگاه واقعی نبودن قیمت غرفهها است و تا زمانی که غرفهها با یارانه به ناشران داده شود، وضعیت همینگونه است، از سوی دیگر معتقدم که نمایشگاه کتاب باید خودگران شود و دولت هیچ یارانهای ندهد تا نمایشگاه به شکل ایدهآل فروشگاهی برسد.
نظر شما