غلامرضا طریقی گفت: در انتخابات شرکت کردم تا شاید آمدن باعث شود که دوستان موضوع انجمنهای ادبی را جدیتر بگیرند. ثبتنام بیش از 1600 انجمن و شناسه گرفتن 600 انجمن نشان میدهد که موضوع جدی گرفته شده است.
غلامرضا طریقی دبیر کل انجمنهای ادبی کشور که نخستین سخنران این مراسم بود، اظهار کرد: سال گذشته به دلیل آنکه زودتر در جریان امور قرار گرفتم، احساس وظیفه کردم و در انتخابات شرکت کردم تا شاید آمدن باعث شود که دوستان موضوع انجمنهای ادبی را جدیتر بگیرند. ثبتنام بیش از 1600 انجمن و شناسه گرفتن 600 انجمن نشان میدهد که موضوع جدی گرفته شده است.
وی ادامه داد: مهمترین اتفاق رخ داده این است که ما سال گذشته که دور هم جمع شدیم، هویت و اسم انجمنها را هم نمیشناختیم اما امروز همه کسانی که در اینجا جمع شدند، شناسه گرفتند و انجمن آنها هویت دارد.
طریقی با اشاره به اقدامات انجام شده در دوران دبیری خود گفت: شاید به دلیل مشکلات مالی بسیاری از کارها کند پیش رفت اما امیدوارم که با انتخاب دبیر جدید که با رای شما انتخاب شده است، کارها سرعت بیشتری پیدا کند. هر کاری که در این مدت انجام دادهام را وظیفه خودم میدانم و بابت ضعفها و کسریها از شما عذرخواهی میکنم.
طریقی در پایان صحبتهای خود به انتخابات دومین دوره مجمع اشاره کرد که براساس رای افراد حاضر، مهرناز مهری آزاد به عنوان دبیرکل جدید انجمنهای ادبی کشور انتخاب شد.
مهریآزاد در صحبتی کوتاه خطاب به افراد حاضر در سالن گفت: بدون شک در دوره جدید تلاش خواهم کرد تا بتوانم اتفاقات خوبی را برای انجمنهای سراسر کشور رقم بزنم.
در ادامه مراسم مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات ایرانیان با اهدای لوحی از ندا ابنعلی همسر زندهیاد حسین جلالپور تقدیر کرد. موضوع بعدی مجمع انجمنهای ادبی سراسر کشور رونمایی از 3 کتاب جدید از سوی بنیاد شعر و ادبیات ایرانیان بود که بهروز جلالی پیش از رونمایی از این کتابها گفت: موضوع طرح ملی سربرگ با این امید شکل گرفت که هر استان یک مجموعه داستان و یک مجموعه شعر داشته باشد اما آثار که به دبیرخانه رسید، با ارفاق یک کتاب شعر و یک کتاب داستان شد. بنابراین ما این دو کتاب را در حجم محدود تولید کردیم اما احتمالا در کارگروه این موضوع را مطرح خواهیم کرد که فرصت مجددی برای تکمیل این کتاب بدهد.
وی ادامه داد: آثاری که رسید هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت عادی نبود. همچنین ما در این مراسم از کتاب «نامه انجمنها» که گزارشی از مجمع نخست است و فهرستی از انجمنهای شناسه دار در آن آمده رونمایی خواهیم کرد تا همه متوجه شوند در هر استان چه جلسهای برگزار میشود و میتوانند از آن استفاده کنند.
در ادامه مراسم مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات ایرانیان گفت: قبل از پیگیری مجمع انجمنهای ادبی و ساماندهی آن انجمنها برای دیدن رییس ارشاد شهر خود هم مشکل داشتند اما امروز میبینیم که انجمنهای ادبی به جایگاهی رسیدند که میتوانند با وزیر فرهنگ دیدار داشته باشند و با او به گفتوگو بپردازند. امروز مجامع ادبی استانی هویت پیدا کردند و صدای رساتری دارند و میتوانند مطالبات خود را به گوش مسئولان برسانند.
وی ادامه داد: اگر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ما را در این راه همراهی نمیکرد، هیچ کدام از این اتفاقات رخ نمیداد اما خوشبختانه امروز با حمایتهای وزیر، کارها پیش رفته است. آنچه که ما در سر داشتیم بیش از آن چیزی است که اتفاق افتاده و متاسفانه آنچه انجام نشده است از دست ما خارج است.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: وضعیت اقتصادی کشور تغییر کرده است و ما این تغییر را در همه بخشها حس میکنیم با این حال این موضوع دلیل نمیشود که ما مسئولیتمان را از سر خود باز کنیم. با همه محدودیتها در ماههای گذشته 10 سفر استانی داشتیم و پای صحبت عزیزان نشستیم و امیدوار بودیم که این سفرها کامل شود که متاسفانه این اتفاق رخ نداد.
وی ادامه داد: تا به امروز بیش از 1600 انجمن ثبت نام کردند و با این که ما نتواستیم به همه اهداف خود دست پیدا کنیم، احساس خوبی داریم چرا که طرحهایی ارائه شده که نشان میدهد انجمنهای ادبی به ما اعتماد دارند.
بعد از اتمام صحبتهای مهدی قزلی، مرتضی سرهنگی به نمایندگی از اهالی قلم و انجمنهای ادبی نامهای را خطاب به مقام معظم رهبری قرائت کرد که در آن نامه درخواست شده بود تا خانه ملکالشعرای بهار واقع در خیابان بهار تهران به انجمنهای ادبی اختصاص داده شود.
در پایان این مراسم و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزیدگان سومین دوره جایزه ملک الشعرای بهار مشخص شدند.
نظر شما