پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱
استارت‌آپ‌ها می‌توانند سلایق مردم را شناسایی کنند

رسول رجایی گفت: استارت‌آپ‌ها در حوزه نشر نقش کلیدی دارند چون می‌توانند سلایق و نیازهای مردم را شناسایی و به حوزه نشر که فضای سختی دارد لطافت را هدیه دهند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست «نقش استارت‌آپ‌ها در تولید کتاب» با حضور حمید حیدری، رسول رجایی و ایوب دهقانکار روز چهارشنبه (11 اردیبهشت) در خانه کتاب برگزار شد.

ایوب دهقانکار در ابتدای این نشست گفت: در زمان تمدن بشری فرهنگ جایگاه مقدسی داشت و مردم اعتقاد داشتند که نباید چیزی در آن آمیخته شود و به دور فرهنگ خط قرمز می‌کشیدند. اگر چیزی به فرهنگ اضافه می‌شد آن را تابو می‌دانستند اما با گذشت زمان این موضوع تغییر بسیاری کرد و فرهنگ و صنعت درهم آمیخته شده است و  امروز جایگاه بخصوصی دارد.

وی ادامه داد: زمانی بود که کشورهای دیگر با حضور خود کشوری را تسخیر می‌کردند اما امروز سفیران ما محصولات فرهنگی و صنعتی هستند که می‌توانیم آن به راحتی به کشورهای دیگر صادر کنیم. قدرت فرهنگی نرم و قوی است که می‌تواند کشور ما را جلو ببرد. همچنین یکی از سیاست‌های امروز کشور ما جلوگیری از خام فروشی است که ما باید بتوانیم کالاهای فرهنگی را صادر کنیم. یکی از مهم‌ترین محصولات فرهنگی کتاب و حوزه نشر است که باید توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشیم. یکی از عنصر‌هایی که می‌تواند در حوزه کتاب به ما کمک کند استارت‌آپ‌ها هستند.

حمید حیدری هم در این نشست با اشاره به اینکه می‌خواهد درمورد رویکرد معرفت علمی صحبت کند عنوان کرد: دغدغه‌ ما در دانش علمی این است که چطور مسائل را پاسخ دهیم و همیشه در حال جستجو هستیم. معرفت علمی در خدمت پاسخ به چرایی‌های ماست و اینکه بتوانیم توصیفی از واقعیت به دست آوریم. ابزار ارتباطی ما در معرفت علمی کتاب است. کتاب در خدمت معرفت علمی نیست و کتاب در معرفت جامعه، در خدمت فرهنگ به طور عام  است.
 
وی در ادامه صحبت‌هایش افزود: امروزه استارت‌آپ‌ها نقش مهمی در حوزه نشر کتاب دارند. نمونه‌های زیادی از استارت‌آپ‌ها هستند که توانستند به دغدغه ناشران و تولیدکنندگان پاسخ دهند و همچنین در  استارت آپ نمونه‌های زیادی وجود دارد که چاپ و دسترسی به کتاب را آسان کرده است. استارت‌آپ‌ها بازخورد مخاطبان را برای نویسندگان سریع و همچنین  هزینه‌های چاپ‌ها کتاب را آسان‌تر و  ارتباط بین نویسنده، ناشر و بازار  تسهیل کرده است.

به گفته حیدری، معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه استارت‌آپ‌ها و تسهیل فعالیت آن حمایت از کسب و کارهای خلاق را در نظر گرفته که زیست بوم خلاق هدفش شکل گیری استارت‌آپ‌های فرهنگی و اجتماعی است که فرصت و امکانات را در اختیار استارپ‌های حوزه کتاب قرار می‌دهند تا بتوانند به مسائل و چالش‌های حوزه کتاب جواب دهند.

رسول رجایی هم در این نشست طی سخنانی گفت: جای خوشحالی است که با همکاری وزارت فرهنگ و وزارت ارشاد اسلامی امسال اولین سالی است که استارت‌آپ‌های حوزه فرهنگی به نمایشگاه آمده‌اند.

وی افزود: امروزه تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تحولات بزرگ در حکومت‌ها اتفاق نخواهد افتاد مگر این که با مشارکت و نقش‌های اساسی توسط مردم صورت بگیرد. بنابراین ساختار و سازمان‌هایی در دنیا تحت سازمان‌های نوین پیش بینی شده و سازمان‌های نسل نو می‌توانند به برطرف کردن مشکلات مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کمک کنند.

رجایی عنوان کرد: استارت‌آپ‌ها سعی می‌کنند که فضاهای خلاق و نوآورانه‌ای را با گروه‌های کوچک مردمی و نوپا تشکیل دهند که به نیازهای روز جامعه فکر کنند و سعی کنند که بخشی کوچکی از آن را برطرف کنند همچنین استارت‌آپ‌ها در حوزه نشر نقش کلیدی دارند چون می‌توانند سلایق مردم را شناسایی و به حوزه نشر لطافت هدیه دهند.
 
 
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها