سه‌شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۷
شهرداری مسجدسلیمان ملزم به تسویه بدهی 13 ساله به کتابخانه‌های عمومی شد

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مسجدسلیمان از ملزم شدن شهرداری این شهرستان برای حسابرسی بدهی 13 ساله خود (1383 تا 1396) به کتابخانه‌های عمومی مسجدسلیمان خبر داد.

آناهیتا باقری رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان مسجدسلیمان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، ضمن اشاره به برگزاری 6 جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی این شهرستان در سال 97 به ریاست فرماندار مسجدسلیمان، درباره خروجی آنها هم گفت: در این جلسات سعی شد تا فعالیت‌های اداره کتابخانه‌های عمومی مسجدسلیمان در همه عرصه‌های عمرانی، مالی و فرهنگی، پیگیری و تصمیم‌سازی شود.

وی با یادآوری این نکته که منابع درآمدی نهاد کتابخانه‌های عمومی از سه بخش کمک‌های دولتی، کمک‌های خیرین و شهرداری‌ها قابل تأمین است و مطابق تبصره ماده 6 قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی، شهرداری‌ها مکلف هستند حداقل نیم درصد از کل درآمد سالانه خود را به نهاد کتابخانه‌ها بپردازند، افزود: در این راستا شهرداری شهرستان مسجد سلیمان نسبت به این اداره دارای معوقات بسیاری است که در طول چندین جلسه نسبت به نحوه وصول آن تبادل نظر صورت گرفت و تاکنون مبلغ 34 میلیون تومان و 4 میلیون و 500 هزار تومان به ترتیب توسط شهرداری شهرستان «مسجدسلیمان» و شهر «گل‌گیر» وصول شده اما تا تسویه نهایی فاصله بسیاری وجود دارد.

باقری ادامه داد: در اجرای این مصوبه مقرر شد شهردای از سال 1383 تا 1396 را حسابرسی کرده و مشخص کند که مجموع بدهی به اداره کتابخانه‌های مسجدسلیمان به چه میزان بوده و تاکنون چه اندازه پرداخت کرده است. این در حالی است که برخلاف این مصوبه انجمن، تاکنون شهرداری‌های مسجدسلیمان و گل‌گیر گزارشی مبسوط در این زمینه ارائه نکرده‌اند.

شهرداری مسجدسلیمان ملزم به پرداخت ماهیانه سهم نیم‌درصدی کتابخانه‌های عمومی
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان مسجدسلیمان گفت: در سال 1397 نیز تصمیم بر آن شد که در سال 1398 و تا تاریخ دهم هر ماه، نسبت به پرداخت نیم درصد ماه قبل به صورت علی‌الحساب اقدام کرده و نسخه‌ای از رسید بانکی به همراه نسخه‌ای از آمار درآمدهای وصولی تهیه شده، بر اساس صورت جامع درآمد و هزینه‌های شهرداری که در مقاطع شش ماهه به تأیید شورای اسلامی شهر می‌رسد، به انجمن کتابخانه‌ها تحویل دهد.

وی تاکید کرد: تسویه حساب قطعی سالانه حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ تصویب نهایی صورت جامع درآمدها توسط شورای اسلامی شهر به عمل خواهد آمد. اما این روند قانونی برای وصول مطالبات سال جاری تاکنون مسکوت مانده است. هر چند شهردار در حوزه مسئولیت خود نسبت به اجرای این روند و تأدیه کامل سهم کتابخانه‌ها مسئولیت قانونی دارد.

باقری اضافه کرد: مطابق قانون، در صورت امتناع هر یک از شهرداری‌ها از تأدیه نيم درصد، وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه‌داری کل کشور) مکلف است بر اساس فهرست اعلامی از طرف دبيرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مبالغ مربوطه را از سرجمع اعتبارات مربوط به درآمد شهرداری‌ها (سازمان شهرداری‌ها و دهياری‌های کشور) و یا درآمد موضوع مواد ٣٨ و ٣٩ قانون ماليات بر ارزش افزوده از سهم همان شهر، کسر و نسبت به پرداخت آن در وجه کتابخانه‌های عمومی همان شهر اقدام کند. با این وصف، اداره کتابخانه‌های مسجدسلیمان با درک شرایط مالی شهرداری این شهر، اقدام به اخذ مطالبه قانونی خود نکرده است.

رئیس اداره کتابخانه‌های مسجدسلیمان در ادامه درباره اجرای برنامه‌های عمرانی این اداره افزود: با توجه به طولی بودن شهرستان، نهاد کتابخانه‌های عمومی وظیفه خود می‌داند در حد توان نسبت به دایر کردن کتابخانه در بیشتر مناطق تلاش کند و این از وظایف ذاتی این اداره است.

وی با بیان اینکه 9 باب کتابخانه در سطح شهرستان مسجدسلیمان و حومه در حال ارائه خدمات هستند، گفت: کتابخانه مشارکتی قائمیه در سال جدید در مکانی جدید در منطقه تانک‌سازی و کتابخانه مشارکتی شهید یعقوب حسنی در منطقه منازل سازمانی هوانیروز به بهره‌برداری خواهند رسید.

ساخت کتابخانه مرکزی در مسجدسلیمان در دستور کار
باقری همچنین با اشاره به سفر مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان به شهرستان مسجدسلیمان عنوان کرد: بنا شد برای ساخت کتابخانه مرکزی شهرستان در مکانی به مساحت 750 مترمربع و در دو طبقه تعیین بودجه شود که این اداره از طریق فرمانداری پیگیر اخذ بودجه لازم برای انجام این طرح است.

وی در ادامه بیان کرد: امسال سرویس‌های بهداشتی کتابخانه میرزای بختیاری مورد تعمیر و بازسازی کلی قرار گرفت و بام کتابخانه گنجینه نیز ایزوگام شد. تعمیرات جزیی برق در کتابخانه‌های داراب افسر، میرزای بختیاری و ارشاد نیز صورت گرفته است.

انتقاد از اداره اوقاف به خاطر فسخ یک‌طرفه قرارداد انتفاع از یک باب کتابخانه
باقری ضمن بیان دقیق وضعیت کتابخانه عمومی هفت شهیدان که از سال 1389 با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه در قالب قرارداد حق انتفاع رقبی به مدت 10 سال آغاز به کار کرده بود، گفت: اداره اوقاف در سال 1394 بدون هیچ مجوز شرعی و قانونی اقدام به فسخ یک طرفه قرارداد کرد و از آن سال تاکنون سهمیه کتاب و مجله آن کتابخانه از طریق نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور قطع شده است که این نوعی ستم فرهنگی به مردم آن سامان است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مسجدسلیمان در این رابطه اضافه کرد: این اداره تاکنون برای احقاق حق قانونی خود جلسات مشترکی با شورای روستای هفت شهیدان، بخشدار، اداره اوقاف و فرماندار برگزار کرده است که هیچ یک از طرف‌های مذکور قادر به همکاری و گرفتن حق این اداره نبوده و حتی نسبت به بحث این کتابخانه در جلسات انجمن، کفایت مذاکرات دادند. البته این اداره تا آخرین روز قرارداد، تلاش‌های اداری و مدنی خود را در راستای احیای آن کتابخانه انجام خواهد داد.

وی افزود: باید یادآوری کرد که با فسخ یک طرفه قرارداد از سوی اداره اوقاف، سرانه زیربنای اداره کتابخانه‌ها به میزان 150 مترمربع کاهش یافت، سرانه نسخه کتاب نیز تا سال 94 متوقف ماند و دیگر سرانه‌ها مانند سرانه عضو نیز برقرار نشده است که همین عوامل باعث افت رتبه شهرستان مسجدسلیمان از نظر شاخص‌های استانی و کشوری شده است.

باقری همچنین با اشاره به وضعیت برق کتابخانه عنبر، گفت: تاکنون برق این کتابخانه توسط حسینیه جنب کتابخانه تأمین می‌شد که به علت تک فاز بودن مانع استفاده از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در فصول مختلف سال می‌شد. در سفر مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خوزستان به مسجدسلیمان، ضمن تبادل نظر و رایزنی بنا شد انشعاب سه فاز باری این کتابخانه خریداری شود.

عضویت 7612 نفر در 9 کتابخانه عمومی مسجدسلیمان
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مسجدسلیمان در ادامه به فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌های این شهرستان در مناسبت‌های گوناگون سال اشاره کرد و گفت: کتابخانه ذاتاً نهادی فرهنگی، علمی و پژوهشی است و اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان مسجدسلیمان سعی دارد ضمن تعامل با دیگر مراکز فرهنگی، تلاش فرهنگی خود را با رویکرد علمی و پژوهشی تثبیت و ارائه کند.

وی برگزاری مسابقات قصه‌خوانی و نقاشی در مهدهای کودک و کتابخانه‌ها، اجرای برنامه‌های آموزش قرآن، برپایی نشست‌های کتابخوان مدرسه‌ای و کتابخانه‌ای، کارگاه‌های آموزش نویسندگی و خاطره‌نویسی، قصه‌گویی برای کودکان توسط مادران، مدیریت استرس برای دانش‌آموزان کنکوری، برگزاری آئین‌های مذهبی، رونمایی از چندین جلد کتاب، برگزاری و تبلیغ جشنواره رضوی، اجرای برنامه شاهنامه‌خوانی به مناسبت شب یلدا، کاشت نهال به مناسبت هفته کتاب و روز درختکاری و برگزاری سه سخنرانی علمی در هفته کتاب و پژوهش و ... را از مهمترین برنامه‌های فرهنگی اجرا شده در سال 1397 برشمرد.

باقری ضمن بیان اینکه در حال حاضر 9 باب کتابخانه در شهرستان مسجدسلیمان فعال است، تعداد کل اعضای این کتابخانه‌ها را 7612 نفر عنوان کرد و افزود: در سال 1397 از مجموع 6 نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی، تعداد 30 مصوبه تصمیم‌سازی شده که 12 مصوبه اجرایی شده است، 6 مصوبه در حال اجرا و 12 مصوبه هم اجرا نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها