دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷
رسالت حساس ادیان توحیدی تقابل با کج‌فهمی‌های مدعیان دینداری است

سید‌عباس صالحی،‌ در پیام به همایش بین‌المللی انقلاب اسلامی و ادیان توحیدی در اصفهان، نوشت: در شرایط حساس کنونی رسالت ادیان توحیدی در مرزبانی از ارزش‌های دینی و تقابل با کج‌فهمی‌های مدعیان دینداری و افراط‌گرایان بیش از هر زمان مورد نیاز جوامع است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام ‌و المسلمین محمدعلی انصاری؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی اتقلاب اسلامی، پیام سید‌عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همایش بین‌المللی انقلاب اسلامی و ادیان توحیدی را قرائت کرد.
در متن این پیام آمده است:

بسم‌الله الرحمن‌الرحیم
«انقلاب شکوهمند اسلامی در سرزمین توحیدی ایران، تباری دینی و معنوی دارد و با رهبری پیشوایی دین‌مدار بر پایه آموزه‌های الهی شکل گرفته است، انقلابی که حضور دین در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی را حیاتی دوباره بخشید و ارزش‌های اصیل ادیان را بار دیگر زنده کرد.

الگوی تمدنی برآمده از این انقلاب، یعنی معنویت و اخلاق در کنار بهره‌مندی از مواهب و نعمت‌های دنیوی، پیش روی جامعه بشری فرا نهاد. افزون بر آن، انقلاب اسلامی در عرصه داخلی هم با دست آوردهایی برای پیروان ادیان همراه بوده است. تاکید بر حقوق اجتماعی و سیاسی پیروان ادیان در قانون اساسی، آزادی در انجام مناسک دینی به‌عنوان یک حق طبیعی و حضور نمایندگان ادیان در مجلس شورای اسلامی، نمونه‌هایی از این دستاوردهاست که در جهان پرتلاطم امروز و فجایع گوناگون که برای پیروان ادیان در جای جای جهان رخ نموده است، اهمیت آن نمایان شده است.

از سوی دیگر، بر پایه آموزه‌های ادیان به‌ویژه اسلام، می‌توان الگویی روزآمد و اثربخش برای ارتباطات بین الادیان پی‌ریزی کرد تا اندیشمندان و عالمان ادیان با تضارب آراء و اندیشه‌های خویش، فعالیت‌های علمی و فرهنگی مشترک را پی بگیرند و زلال معارف دینی را به علاقه‌مندان و دینداران عرضه کنند. در شرایط حساس کنونی رسالت ادیان توحیدی در مرزبانی از ارزش‌های دینی و تقابل با کج‌فهمی‌های مدعیان دینداری و افراط‌گرایان بیش از هر زمان مورد نیاز جوامع است.  

کتاب آسمانی قرآن، پیروان همه ادیان را به ارتباط و تعامل فراخوانده و دست مایه این ارتباط را نیز آموزه‌های مشترک آنان برشمرده است:

«قل تعالوا الی کلمه سوا بیننا و بینکم». عالمان دینی و اندیشه‌ورزان حوزه ادیان که جمع فرهیخته‌ای از آنان امروز در قالب این همایش گرد آمده‌اند، در سامان دادن این ارتباط و تبیین وجوه اشتراک سهمی ویژه دارند که ان‌شاالله در انجام آن موفق خواهند بود.

اینجانب ضمن ادای احترام به میهمانان و اندیشمندان حاضر در همایش و هیات‌های عالی ادیان توحیدی ( زرتشتیان، کلیمیان، صابئین مندانی، ارامنه و آشوریان در کنار برادران و خواهران مسلمان) و تقدیر از اعضای محترم دبیرخانه ادیان توحیدی در برپایی این نشست،

امیدوارم برونداد این گونه کوشش‌های علمی و اندیشه‌ای، به‌ویژه با میزبانی جهان شهر اصفهان که پیشینه‌ای درخشان و بی‌نظیر در حوزه تعاملات بین الادیانی و هم‌زیستی پیروان ادیان گوناگون دارد، الگویی راهگشا برای توسعه فعالیت‌های میان ادیانی فرا‌رو نهد و به تحقق آرمان‌های پیام‌آوران الهی مدد رساند.»
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها