قرار بر این بود که آیین تجلیل از استاد محبت سال گذشته برگزار شود ولی این معلم شاعر کرمانشاهی که شعرهایش هم مانند نامش با چاشنی محبت همراه است، به دلیل اندوهی که از مصیبت وارده به زلزلهزدگان دیارش بر او مستولی شده بود، این اجازه را به او نداد که این مراسم را برایش برگزار کنند و قرعه این آیین به امسال موکول شد.
از داشتن محبت بر خود میبالیم
در ابتدای این مراسم، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه به اجرای طرح ملی 40 قلم که توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور و به منظور تقدیر از زحمات 40 شاعر و نویسنده در 31 استان اشاره کرد و گفت: از همین رو در این طرح تقدیر از استاد محبت در کرمانشاه معرفی شده است که از داشتن چنین شاعر توانمند و برجسته کشوری به خود میبالیم.
معصومه حسنی خوانسار با بیان اینکه شعر، هویت و سرمایه ملی است، افزود: شاعران متعهد و بااخلاق همواره در جامعه محبوب هستند و باورهای دینی و اخلاقی آنان از این طریق به جامعه منتقل میشود.
وی به رشد قابل ملاحظه شعر و ادبیات در دوران پس از انقلاب اشاره کرد و افزود: ارزش نوشتن و سرودن آنقدر مهم است که مقام معظم رهبری بارها در محافل ادبی که با شاعران و نویسندگان داشتهاند، بر حفظ و انتقال باورها و ارزشهای دینی و اخلاقی از طریق شعر تاکید کردهاند.
محبت سمبل محبت است
در ادامه «امین شیرزادی» از شاعران کشوری در سخنانی از آشنایی با استاد محبت به عنوان یکی از شیرینترین اتفاقات زندگی خود یاد کرد و گفت: کمتر کسی در این ممکلت وجود دارد که شعر «دو کاج» را زندگی نکرده باشد و اینکه این شعر در این دیار پاگرفته، یکی از افتخارات کرمانشاهیان است.
وی معتقد است: استاد محبت سمبل و تجسم واقعی محبت است و خواهان عمر باعزت و سلامتی برای وی هستیم.
شیرزادی یادآور شد: خیلی خرسندم که نهاد کتابخانههای عمومی استان و نهادهای فرهنگی، اتفاقات قشنگ را رقم میزنند چراکه قبل از این، بزرگداشتهایی انجام میشده که اکثراً بعد از از دست رفتن آن عزیز و در واقع مراسم یادبود بوده است. امیدوارم این اتفاق تداوم داشته باشد و سایه این شاعر بر سر ما مستدام باشد.
تجلیل از بیش از 15 شخصیت ادبی، هنری و فرهنگی در 2 سال اخیر در اورامانات
در این مراسم همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: آیین تقدیر از شاعران، ادیبان و فعالان فرهنگ و هنر از دو سال گذشته به صورت متمرکز در سطح استان آغاز شده است؛ به گونهای که در این مدت بیش از 15 شخصیت ادبی، هنری و فرهنگی در منطقه اورامانات تجلیل شدهاند.
حجت الاسلام رحیم جعفری با بیان اینکه سرودن و خلق یک اثر ادبی نیازمند تخیل و قریحه هنری است، ادامه داد: یک شاعر و ادیب برای سرودن و نوشتن به دانش، تخصص، خمیرمایه درونی و تعهد نیاز دارد که همراه کردن این تواناییها با ارزشهای ناب اخلاقی و انسانی موجب ماندگاری وی در تمام اعصار خواهد شد.
وی از تخیل شاعر به عنوان خمیرمایه درونی شعر یاد کرد و گفت: محبت چهرهای ارزشمند و محبوب است که شعر «کوبی» وی به شخصه من را تحت تاثیر قرارد دارد. کوبی را استاد پیدا کرد، در روستای برفی که بین قصرشیرین و سرپل ذهاب است، بالاخره استاد بعد از سالها، کوبی را در آنجا پیدا کرد و همین امر جرقههای شاعری و ادبی را در ذهن وی شعلهور کرد.
آیین تجلیل از محمدجواد محبت، با قرائت سرودهای با مطلع «باز میتپد دلی به عشق کوچه باغها....» توسط خود وی به پایان رسید و با حضور مسئولان فرهنگی و استانی از زحمات هنری این شاعر تقدیر شد.
نظر شما