دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲
اقتصاد مهمتر از آن است که به اقتصاددان‌ها سپرده شود

مترجم «حرف‌هایی با دخترم درباره اقتصاد: تاریخ مختصر سرمایه‌داری» معتقد است که موضوع اقتصاد برای نویسنده این اثر «یانیس واروفاکیس» مهمتر از آن است که به اقتصاددان‌ها سپرده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گلستان، فرهاد اکبرزاده در نشست رونمایی از ترجمه خود از کتاب «حرف‌هایی با دخترم درباره اقتصاد: تاریخ مختصر سرمایه‌داری» به قلم «یانیس واروفاکیس» که در کتابفروشی خانه کتاب گرگان برگزار شد، ابتدا بخش‌هایی از این کتاب را برای مخاطبان خواند و سپس به جهان ذهنی این نویسنده حوزه اقتصاد، پرداخت.

اکبرزاده که پیشتر ترجمه آثاری از «ژاک رانسیر»، «آنتونیو گری»، «تیموتی الیری» و چند نویسنده دیگر را راهی بازار کرده است، درباره یاریس واروفاکیس و نقش و جایگاه سیاسی وی به عنوان وزیر مستعفی دولت چپ‌گرای یونان، گفت: واروفاکیس در دوران بحران اقتصادی یونان در سال ۲۰۱۵ به عنوان وزیر اقتصاد و دارایی این کشور انتخاب شد اما به دلیل آنکه با برنامه‌های اتحادیه اروپا برای اقتصاد کشور یونان موافق نبود، با فشار این اتحادیه از سمت خود استعفا داد.
 

وی با اشاره بر اینکه مؤلف در این کتاب برخی مفاهیم مطرح در اقتصاد همچون پول و نرخ بهره را به‌سادگی مطرح می‌کند، افزود: واروفاکیس شخصیت جذابی دارد و کتابش را نیز با این عبارت جذاب آغاز می‌کند که «اقتصاد مهم‌تر از آن است که به اقتصاددان‌ها سپرده شود». او در کتابش برای ساده‌سازی مباحث پیچیده و بعضاً گنگ اقتصادی بسیار به سینما و ادبیات ارجاع می‌دهد و این ویژگی؛ کتابش را برای مخاطبان بالای 15 سال با هر شغل و تحصیلاتی قابل‌فهم می‌کند.

اکبر زاده در ادامه درباره اینکه چرا نویسنده از فرم حرف زدن با دخترش برای این کتاب استفاده کرده است، گفت: اینگونه سخن گفتن در مباحث پیچیده‌ای چون اقتصاد و فلسفه و موضوعاتی این‌چنینی، ساده‌سازی و استفاده از روایت برای جا انداختن موضوع است. مؤلف در این اثر معتقد است که اگر یک اقتصاددان نتواند کارش را طوری برای دیگران توضیح دهد که دیگران هم بفهمند،خود او هم نمی‌داند که درباره چه چیز یا چیزهایی سخن می‌گوید؛ درنتیجه، این ساده‌سازی اهداف سیاسی کلانی در خود نهفته دارد و آن به دست گرفتن نبض و کنترل اقتصاد از جانب مردم است.

وی همچنین با اشاره به قدرت و تسلط تحسین‌برانگیز مؤلف این اثر بر آثار سینمایی و ادبیی، ابراز کرد: به عنوان خواننده ادبیات و پیگیر مباحث زیبایی‌شناسی و فلسفه، هیچ‌گاه برایم پیش نیامده بود داستانی چون اُدیپ شهریار را کسی به این شکل که این اثر درباره قدرت مقدر پیش‌گویی است، تفسیر کند و یا در حوزه سینما مثال‌هایی از ماتریکس را ارائه کند که از طریق آن مباحث پیچیده اقتصادی را تبیین نماید.

اکبر زاده یادآور شد: واروفاکیس در این کتاب؛ بسیار ساده و هنرمندانه پای بانکداران و سیاستمداران را به مباحثش باز می‌کند تا در مورد منشأ تاریخی نابرابری در بین ملت‌ها توضیح دهد، همچنین می‌کوشد این مفهوم را تشریح کند که چرا بی‌ثباتی اقتصادی می‌تواند یک خطر مزمن به شمار آید.

فرهاد اکبرزاده در خاتمه ضمن قدردانی از مدیریت خانه کتاب گرگان و حاضران در نشست، گفت: واروفاکیس در حال حاضر استاد اقتصاد آتن است و مخاطبان گسترده‌ای در سرتاسر جهان به عنوان یکی از بنیان‌گذاران جنبش دموکراسی در اروپا سخنرانی می‌کند.

یادآوری می‌شود، کتاب «حرف‌هایی با دخترم درباره اقتصاد: تاریخ مختصر سرمایه‌داری» با شمارگان 1100 نسخه و 176 صفحه به همت نشر بان روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها