شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵
همه نویسندگان می‌توانند به ادبیات عامیانه بپردازند

افسانه شعبان‌نژاد، شاعر و نویسنده شناخته شده ادبیات کودک و نوجوان، معتقد است ادبیات عامیانه گنجینه‌ای است که در اختیار همه مردم قرار داد و باید به هر نحوی زنده نگه داشته شود و هرچه نویسندگان مختلف در این زمینه کار کنند نباید فکر کنیم کافی است و لازم نیست دیگر به آن پرداخته شود.

افسانه شعبان‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جدیدترین اثرش گفت: به تازگی مجموعه دو جلدی «هر ضرب‌المثل قصه‌ای دارد» از سوی انتشارات لوپه‌تو منتشر شده که شامل 50 ضرب‌المثل است. البته من قبلا هم روی ضرب‌المثل‌ها کار می‌کردم و هرکدام از این ضرب‌المثل‌ها به صورت جداگانه در مجله نبات چاپ شده است.
 
این نویسنده و شاعر توضیح داد: از بین این ضرب‌المثل‌ها 50 ضرب‌المثل که از لحاظ مفهومی برای گروه سنی «ج» به بالا قابل درک باشد را انتخاب کردم که بتوانم داستان آن را با زبان ساده برایشان بیان کنم و در قالب دو کتاب با عنوان‌های «تو نخندی من بخندم» و «بشنو و باور نکن» منتشر شده است.
 
وی در ادامه بیان کرد: سعی کردم ضرب‌المثل‌هایی را انتخاب کنم که داستان کوتاهی داشته باشد، قصه‌اش قابل نوشتن باشد و بچه‌ها یا قبلا آن‌ها را شنیده باشند یا مفهومش برایشان قابل درک باشد.
 
شعبان‌نژاد درباره تفاوت‌ این کتاب با سایر آثاری که در این زمینه منتشر شده است، گفت: باید توجه داشت که هر شاعر و نویسنده‌ای زبان و قلم خاص خودش را دارد که با دیگری متفاوت است. از سویی هر نویسنده یا شاعری مخاطبان خاص خودش را دارد که آثارش را دنبال می‌کنند و ممکن است برخی مخاطبان بخواهند این داستان‌ها را با زبان و قلم نویسنده مورد علاقه‌شان بخوانند.
 
خالق «صدای صنوبر» در ادامه تاکید کرد: به نظر من هرچیزی که در ادبیات عامیانه وجود دارد باید حفظ شود و هیچ مشکلی وجود ندارد که ادبیات عامه و کهن ما به قلم و زبان نویسندگان مختلف بازنویسی و بازآفرینی شود و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
 
وی افزود: ادبیات عامیانه گنجینه‌ای است که در اختیار همه مردم قرار داد و باید به هر نحوی زنده نگه داشته شود و هرچه نویسندگان مختلف در این زمینه کار کنند نباید فکر کنیم کافی است و لازم نیست دیگر به آن پرداخته شود. براین اساس در این مجموعه هم تلاش کردم کار خلاقانه‌تری نسبت به دیگران ارائه دهم و سعی کردم ضرب‌المثل‌هایی را انتخاب کنم که تکراری نباشد.
 
به گفته شعبان‌نژاد، پرداختن به ضرب‌المثل‌های قدیمی علاوه براینکه سبب حفظ شدن آن‌ها می‌شود، موجب می‌شود که بچه‌ها بتوانند بزرگترین حرف را در قالب جمله‌ای کوتاه بیان کنند و هرکسی بتواند این کار را انجام دهد در صحبت کردن یک هنر محسوب می‌شود و کمک زیادی به گوینده کرده و تاثیر زیادی بر شنونده خواهد گذاشت.
 
 
 
نشر لوپه‌تو، کتاب‌های «تو نخندی من بخندم» و «بشنو و باور نکن» را در قالب 56 صفحه با شمارگان هزار نسخه و قیمت 120 هزار ریال برای هرجلد منتشر کرده است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها