در اولین نشست از سری جلسات ژانر علمیتخیلی مطرح شد:
انسان به واسطه سال ها تخیل پردازی توانسته پرواز کند
اولین نشست از سری جلسات ژانر علمیتخیلی با حضور جمعی از طرفداران این ژانر با محوریت جایگاه ادبیات ژانری و لزوم توجه به این گونه ادبی، در باغ کتاب تبریز برگزار شد.
به گفته وی داشتن تخیل عامل اصلی برای انسان پارینه سنگی بوده تا بتوانند از ماه به عنوان مبدا اولین تقویم استفاده کنند. از دیدگاه او، انسان به واسطه سال ها تخیل پردازی توانسته پرواز کند و در نهایت بر روی کره ماه قدم بگذارد.
در ادامه عطایی با اشاره به فعالیت های استارتآپی که در سال های اخیر در ایران هم شاهد فعالیت های روزافزان آنها هستیم، یکی از دلایل موفقیت این نوع مشاغل را داشتن نیروهایی در هسته مرکزی استارتآپها دانسته که توانایی داشتن تخیل و جرئت حرکت به سوی این تخیل ها را به خود می دهند.
با این مقدمه وی تخیل را عنصری کلیدی برای بقا انسان دانسته و ادبیات علمیتخیلی را موتورمحرکی خواند که میتوان به کمک آن نسل آینده را کنجکاو تر و پویاتر تربیت کرد.
در ادامه این نشست، به مناسبت سالگرد تولد آرتورسیکلارک، به بررسی جایگاه این نویسنده در ادبیات ژانری و به طور اخص، رمان های «ادیسه فضایی» و «شهروستارگان» پرداخته شد.
این جلسات که به ابتکار و همت انجمن نجوم آیاز و باغ کتاب تبریز برای اولین بار در شهر اولین ها برگزار شد، با مرور اخبار علمی و نجومی ایران و جهان به کار خود ادامه داد.
در اواسط این دیدار چند ساعته، طبق برنامه از پیش اعلام شده، رمان «دنیای قشنگ نو» اثر آلدوس هاکسلی، نقد و حاضران نظرات و دیدگاه های خود را درباره این رمان به اشتراک و بحث گذاشتند.
در بخش پایانی عطایی ضمن تاکید بر لزوم بومی سازی ایده های ژانر علمیتخیلی و داشتن ظرفیت های غنی در تاریخ و ادبیات وفرهنگ ایرانی، به معرفی نمونه های موفق از نویسنده های ایرانی پرداخت و با انتقاد از ناشران و مسئولین، عدم اعتماد ناشران به نوقلم ها را دلیل اصلی کمتر شناخته شدن آثار بومی دانست و با ابراز امیدواری به آینده روشن این ژانر ادبی به واسطه شروع دور جدیدی از نشست های ترویجی که در شهر های مختلف شاهد آن هستیم به سخنان خود خاتمه داد.
نظر شما