نیکنام حسینیپور، مدیر عامل موسسه خانه کتاب درباره این طرح میگوید: بیمارستان آیتالله یثربی کاشان اولین بیمارستان دوستدار کتاب شناخته شده و فعالیتهایی را در زمینه توسعه کتابخوانی انجام داده است و فضای فرهنگی خوبی دارد همچنین در جشنواره مروجان کتابخوانی هم تقدیر شده است. با توجه به این موضوع و خدماتی که این بیمارستان به بیماران سرطانی، کلیوی و .. ارائه میدهد که بخشی از این خدمات با کمک خیرین ارائه میشود با موافقت ریاست بیمارستان تفاهمنامهای منعقد کردیم تا این خدمات به صورت رایگان به اهل قلم عضو موسسه خانه کتاب ارائه شود.
به گفته این مقام مسئول، با این تفاهمنامه اهل قلم میتوانند با ارائه معرفینامه از خانه کتاب از خدمات این بیمارستان اعم از شیمیدرمانی، دیالیز، رادیوگرافی و... به صورت رایگان برخوردار شوند. همچنین هزینه اقامت بیمار به همراه یه نفر همراه تامین خواهد شد تا با آرامش خاطر بیشتری به درمان بیماریشان بپردازند.
نویسندگان سزاوارترین قشر برای ارائه خدمات درمانی هستند
رضا نعناکار، مدیرعامل بیمارستان آیتالله یثربی کاشان دراین باره میگوید: یکی از رسالتهای ما مسئولیتهای اجتماعی است که در مقابل اقشار مختلف جامعه داریم. و در این میان نویسندگان سزاوارترین افرادی هستند که باید مشمول ارائه خدمات درمانی شوند. اگر بتوانیم خدماتی را به قشر فرهمگی جامعه ارائه دهیم از افتخارات ما محسوب میشود و به خود میبالیم که بتوانیم خدمات درمانی رایگان یا با تخفیفات ویژه به آنها ارائه دهیم.
اقامت رایگان بیماران در کاشان در طول درمان
به گفته وی، همه اهالی قلم در سراسر کشور میتوانند جهت انجام اموری مانند رادیوتراپی، دیالیز، شیمی درمانی، براکی تراپی و دورههای تابآوری نوین از بیمارستان ما خدمات رایگان دریافت کرده و بیماران سرطانی هم که نیاز به عمل جراحی داشته باشند یا زنانی که زایمان طبیعی داشته باشند از تخفیفات ویژه اهل قلم برخوردار شوند. همچنین برای رفاه حال بیماران درحال آمادهسازی خانه سنتی برای اسکان آنها هستیم همچنین با کمک یکی از خیران واحد هتل آپارتمان 42 واحدی در دست احداث است که در آینده برای پذیرایی از بیماران آماده میشود.
ارائه خدمات درمانی رایگان به بستگان درجه یک نویسندگان
رئیس بیمارستان آیتالله یثربی کاشان با بیان اینکه علاوه بر بیماران، بستگان درجه یک آنها نیز میتوانند از این خدمات استفاده کنند، میافزاید: البته بعد از ارائه خدمات در بیمارستان، اگر بیماری در منزل دچار مشکل شد، تیم پزشکی در منزل بیماران به آنها خدمات رایگان ارائه میدهند البته این موضوع شامل بیماران ساکن در کاشان و شهرهای نزدیک کاشان میشود. درحال حاضر مجوزهای این طرح گرفته شده و درحال آمادهسازی زیرساختهای آن هستیم.
ارائه خدمات به اهل قلم به زمان پایتختی کتاب کاشان محدود نشود
فریدون عموزاده خلیلی، رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان دراین باره میگوید: هرکاری که بتواند باری از دوش نویسندگان بردارد و دغدغههای آنها را برطرف کند خیلی خوب است. ضمن اینکه بحث درمان و تامین اجتماعی برای نویسندگان دغدغه است. اما موضوع مهم این است که این حرکت باید اطلاعرسانی شود و از طریق مجامعی که با نویسندگان ارتباط زیادی دارند، اطلاعرسانی شود تا نویسندگان نیازمند به این مساله بتوانند از این امکانات بهرهمند شوند.
به گفته این نویسنده، نکته مهم در این مساله تداوم و استمرار این خدمات به مردم در طول سالهای آینده است. امیدوارم این حرکت خوب فرهنگی فقط محدود به مدت زمان پایتختی کتاب کاشان نشود.
امکان ارائه خدمات درمانی رایگان به اهل قلم در سراسر کشور مهیا شود
سیامک گلشیری نیز در این باره میگوید: اینکه بیمارستانی به این موضوع اهمیت داده و شرایطی برای ارائه خدمات رایگان به اهل قلم فراهم شده اتفاق خوبی است اما با توجه به اینکه این بیمارستان در کاشان است و موضوع تردد اهل قلم مطرح است، شایسته است از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدابیری اندیشیده شود و در سایر شهرهای کشور هم از سوی بیمارستانها اینگونه خدمات به اهل قلم ارائه شود. همچنین شرایط بهتری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بیمه نویسندگان اعمال شود و هزینه زیادی برای حق بیمه از آنها اخذ نشود.
مصطفی خرامان، نیز معتقد است: ازجمله مشکلاتی که اهل قلم با آن درگیر هستند هزینه تامین مخارج درمانشان است و ابتکار جالبی از سوی موسسه خانه کتاب صورت گرفته که شرایطی برای درمان رایگان اهالی قلم مبتلا به بیماریهای خاص فراهم کرده است و امیدوارم کار فرهنگی این بیمارستان الگویی برای سایر بیمارستانها باشد.
این نویسنده پبشکسوت، در ادامه درباره مسئولیت خانه کتاب در این تفاهمنامه بیان میکند: در راستای تامین کتاب برای کتابخانه این بیمارستان از سوی موسسه خانه کتاب، ما نویسندگان هم میتوانیم کمک کنیم. براین اساس انجمنهایی مانند انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک میتوانند با کمک اعضایشان بخشی از کتابهایشان را به کتابخانه این بیمارستان اهدا کنند.
سایر بیمارستانها هم قدر و ارزش هنرمندان را پاس بدارند
عزتالله الوندی، از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان، نیز معتقد است: نویسندهها که در جامعه درحال تولید اثر هنری هستند لایقاند که از این خدمات استفاده کنند اینکه بیمارستانی حاضر شده این خدمات را ارائه دهد بسیار عالی است و در دوران قحطی مهر به هنرمندان یه غنیمت عالی محسوب میشود. در تمام دنیا ارزش و اعتبار هنرمندان پاس داشته میشود ولی دز ایران هنرمندان هم مانند کارگران و معلمان به حق واقعیشان نمیرسند. من ۱۰ سال پیش گفتوگویی با رامیز قلیاوف، نوازنده برتر آذربایجانف، داشتم و از او درباره ارجمندی هنرمندان در کشور همسایه سوال پرسیدم. نکته جالبی که گفت این بود که رئیس جمهور کشور یک دفتر طلایی دارد و نام تمام هنرمندان حرفهای در این دفتر ثبت شده بود که علاوه بر حقوق مادامالعمر هنرمندان از خدمات اجتماعی هم برخوردار بودند. جالبتر اینکه پسر ۱۲ ساله این هنرمند آذربایجانی نامش در این دفتر طلایی بود چون به حدی از کمال رسیده بود.
این منتقد ادبی میگوید: متاسفانه ما در کشوری زندگی میکنیم که خدمات اجتماعی خیلی ضعیفی دارد به همین دلیل نه تنها هنرمندان بلکه مردم عادی هم در صورت خالی بودن کیسهشان از این خدمات بیبهرهاند بااین وجود فکر میکنم که این کار حرکتی انسانی است و شایسته است سایر بیمارستانها و مراکز درمانی قدر و ارزش هنرمندان را پاس بدارند چنانکه سعدی گفت که «هنرمند هرجا رود قدر بیند و در صدر نشیند».
نظر شما