محمدسرشار بر ضرورت توجه به ادبیات عامه پسند تأکید کرد و این شکل از ادبیات داستانی را شکلدهنده فرهنگ عمومی و سبک زندگی قلمداد کرد و پیشنهادی ارائه کرد و گفت: نباید به دنبال این بود که مضامین دینی را وارد داستان کرد، بروید سراغ سبک زندگی دینی.
وی درباره دیده شدن و تأثیرگذاری کتابهای رمان و داستان در جامعهی ایران امروز به آسیبهای بازار کتاب اشاره کرد و مداخلههای دولت را در این بازار آسیبی دانست که سیستم چاپ و نشر کتاب را به هم زده است.
سرشار تصریح کرد: تعداد عناوین کتابی که در ایران چاپ میشود، به خاطر سیاستهای دولت و خریدهای حمایتی و اتفاقهای دیگر سبب شده است مقدار حجم تولید کتاب در ایران به نسبت جمعیت کشور زیاد باشد.
نویسنده مجموعه داستانهایی مانند «زنها همه مثل همند» و «توتفرنگیهای روی دیوار» درباره سیستم توزیع و پخش کتاب هم افزود: ویترینهای عرضه کتاب یعنی کتاب فروشیهای ما به نسبت بقیه کشورها کم است و این عامل با توجه به کم رونق شدن کتاب فروشی ها آسیب جدی به این حوزه وارد می کند.
نویسنده مجموعه داستان «زنها همه مثل همند» برگزاری نمایشگاههای بزرگ را برای فروش کتاب برهمزننده سیستم عرضه کتاب و آسیب به درآمد و بقای کتابفروشیها برشمرد و به صرفه نبودن شغل کتاب فروشی در ایران را عامل محدودیت فرصتهای تبلیغاتی کتابها و دشوارشدن انتخاب کتاب برای خوانندگان معرفی کرد.
در پایان محمدسرشار بر ضرورت توجه به ادبیات عامه پسند تأکید کرد و این شکل از ادبیات داستانی را شکلدهنده فرهنگ عمومی و سبک زندگی قلمداد کرد و پیشنهادی ارائه کرد و گفت: نباید به دنبال این بود که مضامین دینی را وارد داستان کرد، بروید سراغ سبک زندگی دینی. در سبک زندگی دینی همه مضامین دینی وجود دارد و چون مضامین دینی با سبک زندگی درآمیخته و صیقل خورده است توی ذوق نمیزند.
نظر شما