وی ادامه داد: رویداد کتابگردی و هفته کتاب، یک پویش مردمی است که به همت احمد مسجد جامعی شروع شده است؛ پویشی برای حمایت از کتاب و بازگشت به کتاب به عنوان بهترین دوست ما. این که این رویداد را با حوزه هنر تلفیق کردند و با مد و لباس پیوند زدند یک اتفاق مثبت دیگر است و ارزش آن را بیشتر میکند. این که در هر کدام از حوزههای تخصصی نقش کتاب به عنوان سند پشتیبان و دانش سرمایهای نقش بسیار ارزشمندی است.
او همچنین اظهار کرد: بسیاری از مسائل وجود دارد که به نوعی فانتزی و لوکس تلقی میشود، این که ما چه و چگونه میپوشیم باید بر مبنای یک فلسفه، اندیشه و هماهنگی با سبک زندگیمان باشد تا نسبت به آن چیزی که میپوشیم آگاهانه رفتار کنیم. به نوعی مد و لباس یک زمینه فانتزی و لوکس تلقی میشود؛ در صورتی که همه ما لباس میپوشیم و باید برای هرچیزی که میپوشیم فلسفه و اندیشه پشتیبان داشته باشیم.
فخار افزود: اگر به این نقطه برسیم میتوانیم بگوییم امیدوارتریم به این که از موج فرهنگی یا موج سلیقهای که دیگران برای افراد ساختهاند و فرد خود فلسفه و اندیشهای درباره آن ندارد در امان میمانیم و میتوانیم بگوییم خودمان با اندیشه ایرانی خود و زیرساختهای فرهنگی خود در مقیاس جهانی، در سطح ملی و محلی میتوانیم شناسنامه هویتی خود را داشته باشیم.
عضو شورای شهر تهران مطرح کرد: به نظر من مد و لباس بخشی از شناسنامه هویتی ما است و همانطور که شناسنامه ثبتی برایمان مهم است شناسنامه آرایشی، پیرایشی و چگونگی نمایان شدنمان باید مهم باشد که بیهدف یا سرسری با ندانسته لباس نپوشیم. از این جهت فکر میکنم مد و لباس میتواند بخشی از زندگی هدفمند شهروندان باشد. امیدوارم که با هم فکری و همکاری بیشتر بتوانیم در سیاستهای اجتماعی شهری خود به این زمینه توجه بیشتری داشته باشیم. در دوره کاری شورای پنجم مد و لباس را از یک وضعیت لوکس به بخشی از فلسفه زندگی بتوانیم تعمیم دهیم.
عضو شورای شهر تهران گفت: فضای نمایشگاه مد و لباس، بسیار مثبت بود و این کمک میکند هنرآموزها و طراحان جوانتر این عرصه ترغیب شوند که تجربه کاری و زیستی خودشان را مستند کنند و شهامت و دانش و مهارت این را داشته باشند که بتوانند به صورت کتاب به اشتراک بگذارند و از طرفی مترجمان این بازار را مناسب ببینند تا وقت صرف کنند که در این حوزه کتاب ترجمه کنند و کتاب حوزه مد و لباس بتواند ارزش آفرینی فرهنگی و گردش مالی خوبی داشته باشد.
الهام فخار در پایان عنوان کرد: فکر میکنم به این وابسته است که حوزه مد و لباس چه مقدار فانتزی یا فراگیر باشد ضمن این که همه نگرانیم که کتاب در زمانه و در کشور ما به حاشیه رانده نشود در عین حال در بین همه حوزه های تخصصی به ویژه مد و لباس از این جنبه که باز به نوعی فانتزی و لوکس نلقی میشود بیشتر رد معرض خطر است و امیدوارم این پویشها کمک بکند که فضای عمومیتری پیدا کند و اصناف این حوزه ارتباط شبکهای بهتری برقرار کنند.
نظر شما