رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت اقتصاد نشر، گفت: به نظر من اگر کتابها نقد و به این روش در بازار نشر معرفی شوند، بعد اقتصادی نشر نیز میتواند تامین شود.
هاشمی با اشاره به برخی از مشکلات اهالی نشر گفت: تعداد عناوین کتابها در سالهای اخیر رشد زیادی داشته است، اما در مقابل تیراژ کتابها افت چشمگیری داشته است. برخی کتابها تیراژ بالایی دارند اما با وجود فعالیت ناشران اصیل، متاسفانه جامعه به سمت کتابهایی رفتند که اثربخشی آنها برای جامعه مثبت نیست.
وی ادامه داد: البته من هم دستی بر نشر دارم. از سال 1369 که دفتر نشر معارف انقلاب را که وظیفه اصلی آن فعالیت درباره تاریخ معاصر به خصوص مکتوبات و آثار آیتالله هاشمی رفسنجانی است، تاسیس کردیم، تاکنون حدود 120 جلد کتاب به بازار فرستادهای و با مشکلات این حوزه آشنا هستم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به فعالیتهای این دفتر توضیح داد: این انتشارات در حوزه خاطرات و تاریخ معاصر فعالیت میکند که مردم برای خرید این آثار اظهار علاقهمندی میکنند.
وی همچنین با اشاره به وضعیت اقتصاد نشر گفت: به نظر من اگر کتابها نقد و به این روش در بازار نشر معرفی شوند، بعد اقتصادی نشر نیز میتواند تامین شود اما برخی کتابها در بازار نشر جواب نمیدهد.
هاشمی نقد کتاب را یکی از مهمترین اقدامات موثر برای معرفی کتاب به مردم دانست و گفت: اگر ناشران و نویسندگان اجازه بدهند که قبل از انتشار کتابها، این آثار نقد شوند، این آثار در میان اصحاب رسانه، افراد کتابخوان و فرهیختگان جامعه اثرگذاری بیشتری خواهند داشت؛ در نتیجه اشتیاق به خرید کتاب بیشتر میشود.
به گفته هاشمی، مساله اینجا است که صدا و سیما و مطبوعات و فرهیختگان کتابهایی که به بازار وارد میشوند را نقد نمیکنند و حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این زمینه فعال نیست.
وی دراینباره تاکید کرد: در این میان معتقدم این وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای کتب مختلفی که به بازار نشر میآید، فضای نقد ایجاد کند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نقد به فعالیت حوزه نشر کمک میکند، تاکید کرد: به یاد دارم وقتی کتاب خاطرات آیتالله هاشمی رفسنجانی منتشر میشد اگر کسی کتاب را نقد میکرد، اشتیاق مردم برای تهیه و خواندن کتاب بیشتر میشد، اما اگر نقدی روی این آثار انجام نمیشد، این اتفاق نمیافتاد.
وی افزود: معتقدم اهالی نشر برروی نقد فعالیت کنند، زیرا این اقدام موجب میشود کتاب مطرح شود و کتاب بیشتر خریداری شود و اقتصاد کتاب رونق بگیرد.
هاشمی همچنین درباره ضرورت ورود شورای اسلامی شهر تهران به حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: مباحث شهری؛ فقط ساخت و ساز و آهن و سیمان نیست. بودجه فرهنگی–اجتماعی شهرداری تهران بیش از 2هزار میلیارد تومان؛ معادل یک هفتم بودجه کل شهرداری است که عمدتا این بودجه نقدی هزینه میشود.
وی افزود: شورای اسلامی شهر تهران باید در حوزه فرهنگ فعال شود تا با مشکلات و مسائل دستاندرکاران و فعالان این حوزه آشنا شود و جاهایی که باید ورود پیدا کند. همچنین طرحها و لوایح متناسب با نیاز این حوزه را تدوین کند.
نظر شما