سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱
پیر بریان درباره جهان هخامنشی سخن می‌گوید

«تاریخ هخامنشی امروز: کارنامه و افق‌های پژوهشی» و «دستاوردهای تازه باستان‌شناسی در تاریخ شاهنشاهی هخامنشی، دیدگاه یک مورخ» عنوان دو نشستی است که پیر بریان سخنران آن‌هاست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «تاریخ هخامنشی امروز: کارنامه و افق‌های پژوهشی» دوشنبه 28 آبان ساعت 15 و 30 دقیقه در سالن فردوسی به نشانی خیابان انقلاب، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
 
«دستاوردهای تازه باستان شناسی در تاریخ شاهنشاهی هخامنشی، دیدگاه یک مورخ» نیز سه شنبه 29 آبان ساعت 10 و 30 دقیقه در موزه ملی ایران به نشانی خیابان سی تیر برپا می‌شود.

در این دو نشست تخصصی پروفسور پیر بریان، استاد ممتاز و صاحب کرسی تاریخو تمدن جهان هخامنشی و امپراتوری اسکندری در کولژ دوفرانس حضور دارد.

پیر بریان به فرانسوی: Pierre Briant ایران‌شناس و هخامنشی‌شناس اهل فرانسه است که در ۳۰سپتامبر ۱۹۴۰ در شهر آنژه زاده شد و در دانشگاه پوآتیه ۱۹۶۰–۱۹۶۵ به تحصیل رشته تاریخ پرداخت. وی پژوهشگر و استاد تاریخ و تمدن جهان هخامنشی و تاریخ دوره اسکندر مقدونی در کلژ دو فرانس است. او بنیان‌گذار وبگاه پژوهشی achemenet.com و همچنین دارای مدرک افتخاری از دانشگاه شیکاگو است پژوهش‌های بریان عمدتاً بر هخامنشیان، اسکندر و عصر هلنیستی متمرکز است.

مهم‌ترین کتاب او، «تاریخ امپراتوری هخامنشیان؛ از کوروش تا اسکندر» که در واقع جلد دهم از مجموعه‌ای به نام «تاریخ هخامنشیان» دانشگاه خرونینگن هلند است. این کتاب در ایران به دست سه نفر به فارسی ترجمه شده است. نخست مهدی سمسار، سپس ناهید فروغان و پس از آن زنده‌یاد مرتضی ثاقب‌فر که در قالب مجموعه تاریخ هخامنشیان دانشگاه خرونینگن انتشارات توس آن را ترجمه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها