رئیس هیات مدیره تعاونی چاپخانهداران تهران با بیان اینکه دولت باید از ظرفیت تشکلهای نشر در توزیع مواد اولیه استفاده کند، گفت: تجربه نشان داده است هرچه منابع توزیع بیشتر شود، توزیع عادلانه نتیجه بهتری به همراه دارد زیرا اگر منابع توزیع محدود به یک سمت باشد، این رقابت از بین میرود و کالا به دست مصرفکننده اصلی نمیرسد.
وی افزود: البته این کارگروه بر مساله کاغذ و ناشران تمرکز دارد و با وجود توضیحات زیادی که ما در جلسههای مختلف حتی با حضور وزیر دادیم که محصولات چاپی به تنهایی فقط با کاغذ بیرون نمیآیند و بقیه اقلام نیز باید تامین شوند.
مظاهری با بیان اینکه بارها گفتیم که نباید فقط روی کاغذ تمرکز کنیم، عنوان کرد: با ورود کاغذ به تنهایی صنعت چاپ و نشر کشور که به یکدیگر وابسته هستند نمیتوانند کالای نهایی را تولید کنند، ظاهرا این موضوع را قبول کردهاند اما تا الان این موضوه عملی نشده است.
وی با اشاره به تبعات تمرکز بر موضوع کاغذ، توضیح داد: متاسفانه مثل قبل ارشاد فقط به ناشران نگاه دارد و در گذشته هم وقتی کاغذ فقط به ناشران داده میشد، تعداد ناشران افزایش پیدا کرد، در حالی که تعداد کتابها افزایش پیدا نکرد و در مدت زمان کوتاهی کاغذها سر از بازار آزاد درآوردند.
رئیس هیات مدیره تعاونی چاپخانهداران تهران همچنین به نامهنگاریهای مختلف برای پیگیری این موضوع اشاره کرد و گفت: تاکنون ما هرچه نامه نوشتیم و سعی کردیم این موضوع را به گوش مسئولان برسانیم که هرچه منابع توزیع بیشتر شود، توزیع عادلانه نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت و اگر منابع توزیع محدود به یک سمت باشد، این رقابت از بین میرود و کالا به دست مصرفکننده اصلی نمیرسد و اگر برسد با قیمتهای بالا میرسد.
مظاهری با بیان اینکه ما نمایندهای در کارگروه ساماندهی کاغذ نداریم اما خبرها غیرمستقیم میرسد، گفت: عملا تاکنون در عمل اقدامی ندیدهایم که روی کاغذ انجام شود، در این زمینه حدود دو هزار تن پروفرما برای واردات داده بودیم که گفتند تعاونی نمیتواند جنس وارد کند و یک تاجر یا بازرگان باید در این زمینه وارد شود.
پنج ماه بلاتکلیفی
وی همچنین به رایزنی با با وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و یادآور شد: ما تعدادی از پروفرمای خود را بردیم و تا بتوانیم از ارز نیمایی استفاده کنیم اما حتی برخی از همکارانمان هم که ارز نیمایی دارند نتوانستهاند مجوزهای لازم را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند.
مظاهری افزود: پنج ماه است که نمیتوانیم در زمینه واردات مواد اولیه صنعت چاپ اقدام کنیم و فقط میتوانیم از برخی کارخانههای داخلی که قادر به صدور فاکتور هستند، کالا بگیریم و بین اعضا و چاپخانهداران توزیع کنیم تا بیش از این در حق همکاران اجحاف نشود.
رئیس هیات مدیره تعاونی چاپخانهداران تهران با توضیح درباره این موضوع، عنوان کرد: متاسفانه در داخل کشور به دلیل اینکه رسمی کار میکنیم باید فاکتور رسمی صادر شود و غیر از آن موقعیت خرید برای بسیاری از مواد مثل کاغذ و مقوا را نداریم.
وی تاکید کرد: در این زمینه حتی نامهای نیز به رئیس اتاق تعاون تهران ارسال کردیم و گفتیم که تعریف کنند تعاونیها در کدام قسمت بازار اقتصاد کشور هستند و اگر جایگاهی دارند پس چرا هیچ امتیازی برای آنها در نظر گرفته نمیشود، در حالی که ما همیشه تابع قیمتهای رسمی بودیم و توزیع ما بهگونهای بوده است که توانسته بودیم در کنترل قیمتها تاثیرگذار باشیم.
مظاهری با بیان اینکه تلاشهای کنونی ما برای ورود مواد اولیه مورد نیاز صنعت چاپ کشور است، گفت: بعد از سالها فعالیت تعاونی چاپخانهداران شرایط بهگونهای شده است که برای اولین بار از نظر دخل و خرج به مشکل برخوردهایم.
نظر شما