در آستانه پنجاهمین نوبت چاپ کتاب «انسان در جستجوی معنی»
بررسی و نقد معنادرمانی (لوگوتراپی) در کتابفروشی سرزمین کتاب شهرستان گرگان
کتاب «انسان در جستجوی معنی» به قلم «ویکتور فرانکل» با حضور جمعی از دوستداران کتاب و علاقهمندان به مبحث معنادرمانی در عصر روز جمعه ۱۱ آبانماه در کتابفروشی سرزمین کتاب شهرستان گرگان نقد و بررسی شد.
در ابتدای این نشست پس از ارائه بیوگرافی جامع از مولف و مترجم و تاریخچه و جغرافیای مطروحه در کتاب، به مقوله معنادرمانی (لوگوتراپی) بهعنوان مکتبی روانشناسی که ویکتور فرانکل آن را بنیاد نهاد اشاره شد.
در ادامه زندگی حتی در مصیببارترین شرایطش که واجد معنا است، محرک اصلی ما در زندگی، میل و نیتمان برای پیداکردن معنی آن است و اینکه ما این آزادی را داریم که معنی آنچه انجام میدهیم و آنچه تجربه میکنیم، یا حداقل آنچه که در جایگاه خودمان در یک موقعیت رنجآور و تغییرناپذیر با آن روبهرو میشویم را بیابیم بهعنوان اصول اولیه معنادرمانی (لوگوتراپی) از سوی حاضرین مطرح شد.
همچنین در این جلسه با خوانش سطوری از کتاب و ارجاعهای برون متنی از آن مقوله معنادرمانی، معنا درمانگری، روانشناسی وجودی و ابعاد وجود انسان در نگاه فرانکل و راههای معنابخشیدن به زندگی طرح و مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
در حاشیه این نشست «وحید عسگریان» یکی از مدیران کتابفروشی «سرزمین کتاب» ضمن قدردانی از حلقههای کتابخوانی فعال؛ نقش آنها را در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی مهم برشمرد و گفت در مجموعه سرزمین کتاب همواره کوشیده شده با رویکردی حمایتی از کلیه فعالیتهای سازنده در مسیر رشد و تعالی فرهنگ کتاب و مطالعه حمایت شود.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات هفتگی آموزش داستاننویسی ویژه کودکان و بزرگسالان و جلسات ماهیانه شاهنامهخوانی به همت انجمن ادبی شین از جمله برنامههای فرهنگی و ادبی است که هماکنون در این مجموعه در حال اجرا است و در تلاشیم با تشکیل و حمایت از حلقههای کتابخوانی به نوبه خود خدمتی به ارتقاء سطح دانش و بینش در جامعه کنیم.
کتاب «انسان در جستجوی معنی» به همت انتشارات درسا منتشر شده و در آن ویکتور فرانکل تجربهای که منجر به کشف لوگوتراپی شده است را بیان میکند و به عنوان نویسندهای که خود شاهد همه رنجها و نیروهای شیطانی شکنجه در اردوگاههای کار اجباری بوده است توضیح میدهد که چگونه شماری از زندانیان که انسانهایی معمولی بودند ثابت کردند که ارزش رنجهایشان را دارند و با این کار شایستگی بشر را در برخواستن علیه سرنوشت خود به ثبوت رساندند.
نظر شما