نویسنده «پادماده» این بار در اثری به نام «فیزیک ذرات» به روایت داستان شگفتانگیز ماده و ذرات تشکیل دهنده آن میپردازد. این اثر یکی از مجموعه آثار دانش معاصر است که از سوی انتشارات فرهنگ معاصر منتشر شده است.
راز ماده چیست؟ آیا تاکنون فکر کردهاید که اجسامی که هر روز با آنها سر و کار دارید از چه چیزی ساخته شدهاند؟ ماده و اجزای تشکیلدهنده آن همواره موضوعی بوده است که نظر بسیاری از دانشمندان علوم مختلف را از دیرباز به خود جلب کرده و در نهایت منجر به ایجاد تئوریها و نظریههای مختلفی شده است.
بیایید به مرکز عالم سفر کنیم. اشتباه نکنید نوشتهای که میخوانید بخشی از کتاب سفر به مرکز زمین اثر ژولورن نیست، بلکه بخشی از کتاب «فیزیک ذرات» نوشته فرانک کلوز است: «یونانیان باستان بر این باور بودند که همه چیز از چند عنصر بنیادی ساخته شده است. این اندیشه در بنیاد درست بود اما جزئیات آن نادرست از آب درآمد. امروز میدانیم که عنصرهای آنان خاک، هوا، آتش و آب از عناصر شیمیایی ساخته شدهاند. آب خالص از دو عنصر شیمیایی ساخته شده است.هیدروژن و اکسیژن. هوا به طورعمده از نیتروژن و اکسیژن و اندکی کربن و آرگون ساخته شده است. در پوسته زمین بیشتر از 90 عنصر طبیعی وجود دارند. عناصری که شاید هرگز نامشان را نشنیده باشیم مانند روتنیوم، هولمیوم و رودیوم.»
کتاب «فیزیک ذرات» نوشته فرانک کلوز نویسنده بریتانیایی با ترجمه فیروز آرش که از سوی انتشارات فرهنگ معاصر از مجموعه دانش معاصر منتشر شده به تعریف دقیق ذرات تشکیل دهنده ماده میپردازد. فیزیک ذرات موضوعی است که نشان میدهد ماده چگونه ساخته شده است و اندک اندک توضیح میدهد که ماده از کجا آمده است. در واقع فیزیک ذرات داستان پیدایش ماده را روایت میکند. هر چیزی که وجود دارد و هر آنچه که ما میبینیم و نمیبینیم از ماده و ذرات تشکیل شدهاند.
فرانک کلوز در کتابش داستان شگفانگیز ذرات را بهگونهای روایت میکند که در انتها ما متوجه میشویم چیزی جز ذرات نیستیم در واقع تمام اجزای جهان از بزرگترین ماده و انفجارها تا کوچکترینشان ذراتی هستند که هست و نیست ما و هستی به آنها وابسته است.
ما از کجا آمدهایم؟ همه ما میدانیم گرمای خورشید برای ما به اندازه و مناسب حیات است حال اگر این آهنگ مناسب را نداشت زندگی هوشمند ما مجال رشد پیدا نمیکرد و خاکستر میشد و اگر انرژی کافی را نداشت اصلا حیاتی شکل نمیگرفت و هر چیزی در انجماد و نهفتهای باقی میماند.
«فیزیک ذرات» در تمام فصلهایش به جایگاه ذرات در ماده میپردازد و نویسنده داستانهایی را روایت میکند که خوانندگان میتوانند به نظم دقیق هر ذره در جایگاهی که دارند پی ببرند.
«سفر به مرکز عالم»، «بزرگ و کوچک به چه بزرگی و به چه کوچکیاند»، «چگونه پی میبریم که اشیا از چه ساخته شدهاند و به چه چیزهایی دست یافتیم»، «قلب ماده»، «شتابدهندهها: کیهانی و دستساز»، «آشکار سازها: دوربینها و ماشینهای زمان»، «نیروهای طبیعت»، «ماده و پادماده نامعمول: ماده از کجا آمده است»، «پرسشهایی برای سده 21» عناوین ده فصل این کتاب را تشکیل میدهند.
«فیزیک ذرات» در 195 صفحه، به قیمت دههزار تومان، به شمارگان یکهزار نسخه از سوی انتشارات فرهنگ معاصر به چاپ رسید.
نظر شما