سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۸
کمتر ادیبی جامعیت مولانا را دارد

مراسم بزرگداشت مولوی یکشنبه شب با حضور غلامرضا امامی و دکتر سید حسن شهرستانی، به میزبانی دکتر حسن نورانی در خانه فرهنگ پندار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی خانه فرهنگ پندار، در ابتدای مراسم غلامرضا امامی، نویسنده، مترجم و ویراستار به شرح بیاناتی درباره اندیشه و جهان بینی مولانا جلال الدین پرداخت. وی با اشاره به برخی اشعار مولانا تعریفی از عرفان ارائه و مراحل آن را از دیدگاه او برشمرد.

این مترجم مولوی را خداوندگار عشق نامید و با بیان اینکه نام مولانا با نام شمس تبریزی گره خورده و همه این دو را در کنار یکدیگر می‌شناسند تاکید کرد: دیگرانی همچون برهان‌الدین ترمذی، صلاح الدین زرکوب و حسام الدین چلبی نیز در سیر عرفان و سلوک مولوی تاثیرگذار بوده‌اند؛ به طوری که به تعبیر خود مولانا برای او شمس آفتاب، صلاح الدین ماه و حسام الدین ستاره است.

امامی در پایان ابراز امیدواری کرد که نه فقط اسم مولانا بلکه رسم او برای دوستدارانش مورد تاکید و توجه باشد.

در ادامه این مراسم، حسن شهرستانی، مدرس دانشگاه و رئیس سابق کتابخانه ملی ایران، صحبت از مولانا را کاری سهل و ممتنع خواند.

وی مولانا را ادیبی هنرمند و جامع علم و عقل و عشق دانست و اضافه کرد: کمتر ادیبی در میان ادبای اهل عرفان را می‌توان یافت که این جامعیت به این گستردگی در وی وجود داشته باشد.

حسن شهرستانی در ادامه افزود: کار دیگر مولانا آشتی دادن طریقت، شریعت و حقیقت بوده و این موضوعی است که همواره در حوزه عرفان مورد مناقشه بوده است.

به بیان وی مولانا خدای تمثیل بوده و پیچیده‌ترین مفاهیم را هوشمندانه در لفافه و در قالب بیان ساده تمثیلی به مخاطب ارائه می‌کند.

در خاتمه این مراسم مصطفی سلامی ابیاتی از نی‌نامه را برای حاضران قرائت کرد. همچنین با اهدای لوح تقدیری از حضور حسن شهرستانی قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها