دوشنبه ۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵
بررسی کتاب «در پرتگاه حادثه: زندگی‌نامه اکبر اعتماد»

نشست معرفی و بررسی کتاب «در پرتگاه حادثه: زندگی‌نامه اکبر اعتماد» بنیان‌گذار سازمان انرژی اتمی ایران چهارشنبه چهارم مهرماه در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست معرفی و بررسی کتاب «در پرتگاه حادثه: زندگی‌نامه اکبر اعتماد» بنیان‌گذار سازمان انرژی اتمی ایران به کوشش محمدحسین یزدانی راد چهارشنبه چهارم مهرماه در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

اکبر اعتماد، غلامرضا عزیزی، شفیقه نیک‌نفس و حوریه سعیدی سخنران حاضر در این مراسم هستند. 

کتاب در «پرتگاه حادثه» توسط محمدحسین یزدانی‌راد درباره زندگی وی به صورت مصاحبه در قالب تاریخ شفاهی گردآوری و در سال ۱۳۹۶ منتشر شده‌ است.

اکبر اعتماد شخصیت علمی ایرانی، بنیانگذار و نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران است که به «پدر فناوری هسته‌ای ایران» شهرت یافته‌ است.

او سال ۱۳۰۹ در همدان به دنیا آمد. برای ادامه تحصیل به سوئیس رفت و در سال ۱۹۶۳ از دانشگاه لوزان سوئیس فارغ‌التحصیل شد. در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و توسط صفی اصفیا، رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه، به عنوان مشاور فنی طرح پژوهش‌های رآکتور اتمی استخدام شد. وی همچنین دفتر انرژی اتمی سازمان برنامه و بودجه را بنا گذاشت و خود به مدیریت آن منصوب شد و تا سال ۱۳۴۶ در این مسئولیت باقی‌ ماند. در سال ۱۳۴۷ به سمت اولین رئیس مؤسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی، که بدیل ایرانی مرکز ملی پژوهش‌های علمی (CNRS) در فرانسه بود، منصوب شد. در سال ۱۳۵۳ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت و این سازمان را بنیان نهاد. اعتماد تا سال ۱۳۵۷ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست داشت.

با وقوع انقلاب اسلامی ایران، فریدون سحابی ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت. اکبر اعتماد در مصاحبه‌های خود همواره انرژی اتمی را برای ایران لازم و ضروری می‌داند، دستیابی به این انرژی را حق ایران می‌داند، بی‌اعتمادی شدید نسبت به نیات قدرت‌های غربی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان می‌دارد و تا آنجا پیش می‌رود که عضویت ایران در این آژانس را بی‌حاصل می‌خواند. مستندی با عنوان  «من اکبر اعتماد اتم می‌شکنم» به کارگردانی سیدوحید حسینی و احمدرضا گنجه‌ای درباره زندگی این شخصیت علمی در سال ۱۳۹۱ ساخته شده‌ است.

علاقه‌مندان برای حضور در این مراسم می‌توانند چهارشنبه چهارم مهرماه  از ساعت 16 تا 18 به سرای اهل قلم واقع در خیابان انقلاب اسلامی، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر شماره دو مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها