هفتمین دوره آموزشی شعر «کلک خیال» در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه تهران برگزار شد.
هنرجویان مدعو به هفتمین دوره کلک خیال از برترین اعضای پایگاه نقد شعر بودهاند که آثار آنها حائز بیشترین امتیازات از سوی منتقدان پایگاه نقد شعر شده است.
در این دوره دو روزه کارگاههای و جلسات علمی و آموزشی مختلفی با موضوع ترانه و تصنیف، موسیقی در شعر، کارگاه از طرح تا شعر و همچنین روایت در شعر و دیدار با یک شاعر نامدار برگزار شد.
روز اول این دوره آموزشی با برگزاری یک کارگاه با موضوع درخت برگزار شد. در طول این کارگاه شاعران با سرودن یک قطعه شعر با موضوع طرح شده توسط اساتید، قدرت و تسلط خود را بر زبان نشان دادند.
بخش دیگر کارگاه روز اول، دیدار شاعران جوان حاضر و شیوههای سرایش شعری در دوره با محمد سعید میرزایی بود. در این دیدار، هنرجویان با طرح سوالاتی از میرزایی، با زیست این شاعر جوان آشنا شدند. در این دیدار، محمد سعید میرزایی آثارش را برای شاعران جوان خواند.
روز دوم کارگاه کلکخیال با حضور شاعران در باغ نگارستان و بازدید از بخش زندهیاد ملک الشعرای بهار این مجموعه آغاز شد. شاعران حاضر در این دوره آموزشی در کتابخانه پروین اعتصامی گردهم جمع شده و در خصوص ادبیات مشروطه، از کلاس اسماعیل امینی بهرهمند شدند.
عصر روز دوم، کارگاهی با حضور مهران مهرنیا و ابراهیم اسماعیلی اراضی برگزار شد. در این کلاس، مهرنیا درباره تلفیق شعر و موسیقی و ظرفیتهای موسیقی برای ارائه شعر صحبت کرد.
ابراهیم اسماعیلی اراضی نیز به عنوان ترانهسرایی که آثار بسیاری از وی توسط آهنگسازان تولید و منتشر شده است، درباره امکانات شعر برای ماندگاری یک قطعه موسیقی برای ادبجویان صحبت کرد.
در بخش دیگر این دوره، شاعران جوان در حضور ابراهیم اسماعیلی اراضی و غلامرضا طریقی آثار و اشعار خود را خوانده و اساتید حاضر در جلسه اشعار آنها را نقد و بررسی کردند.
واپسین بخش این دوره، برگزاری کارگاه نثر در شعر با حضور مهدی قزلی بود. قزلی در این جلسه، در یک فعالیت کارگاهی از هنرجویان حاضر در دوره خواست با نوشتن یک متن ادبی وسعت واژگانی خود را نشان دهند. او همچنین با واکاوی متن هنرجویان، درباره اهمیت زبان در شعر برای آنها صحبت کرد.
نظر شما