یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۴
تشکیل کارگروه نظارت بر تخفیف کتاب ضروری است

رئیس کارگروه کتاب‌فروشان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه گاهی تخفیف‌های نامتعارف کتاب، موقعیت صنعت نشر را به خطر می‌اندازد، گفت: در نامه‌ای از رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران خواسته‌ایم کارگروه مشخصی برای تدوین قانون جامع درباره تخفیف‌ها تشکیل شود و همه اعضا و فعالان حوزه کتاب از مصوبات آن تبعیت کنند.

محمد یراقچی؛ رئیس کارگروه کتاب‌فروشان اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به مساله مهم تخفیف در حوزه نشر گفت: مهمترین مساله‌ای که نیاز است اتحادیه ناشران و کتابفروشان انجام دهد، تدوین مقررات در زمینه فعالیت‌های جنبی صنف مثل ارائه تخفیف است، زیرا در بخش مقررات فضاهای جدیدی مثل فضاهای مجازی و سایت‌ها به حوزه نشر وارد شده است.
 
وی افزود: امروز تخفیف بسیار گسترده شده و در بخش‌های مختلف توسعه پیدا کرده است. من به عنوان یک دست‌اندرکار کتاب با تخفیف کتاب مخالفم و سال‌ها است که می‌گویم تخفیف کتاب یعنی خفیف کردن کتاب و در هیچ صنف دیگری این میزان از حراج و تخفیف را نمی‌بینیم.
 
یراقچی با بیان اینکه ما در هیچ صنف دیگری نمی‌بینیم که مشتری خواهان تخفیف باشد، عنوان کرد: به عنوان مثال وقتی فردی به یک رستوران می‌رود تمام هزینه‌ای که در فاکتور به او داده می‌شود را پرداخت می‌کند و تخفیف نمی‌خواهد اما به کتاب‌فروشی‌ها که می‌آیند، درخواست تخفیف می‌کنند.
 
مدیر کتابفروشی کتاب پنجره با اشاره به دلایل بروز چنین موضوعی توضیح داد: معتقدم به دلیل نمایشگاه‌ها و بازارهای مکاره‌ای که به شکل‌های مختلف قانونی و غیرقانونی در سطح جامعه گذاشته شده است، در طول این سال‌ها گرفتار مساله تخفیف شده‌ایم و به همین دلیل بر این باور هستیم که این موضوع باید ساماندهی شود.
 
یراقچی یادآور شد: در این زمینه باید با همفکری اعضای صنف، مقرراتی در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران پیش‌بینی و تدوین شود و همه آن را بپذیرند و قبول کنند که اجرایی شود تا شاهد آسیب کمتری در این حوزه باشیم.
 
وی با اشاره به وضعیت عرضه کتاب در سطح جامعه نیز گفت: اکنون در زمینه تخفیف‌ها و مسائلی مثل قاچاق کتاب و دستفروش‌ها، صنعت نشر در یک فضای پرهرج‌و‌مرج است و غیر از کتاب‌فروشی‌ها، این امکان وجود دارد که افراد بتوانند در هر مکانی مثل مترو، بیمارستان، فرودگاه، سازمان‌های دولتی و کنار خیابان کتاب بفروشند، در حالی که این امکان برای دیگر اصناف وجود ندارد.
 
رئیس کارگروه کتاب‌فروشان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تاکید کرد: این در حالی است که هیچ یک از این اقدامات قانونمند نیست و اگر قرار است در این محل‌ها کتاب فروخته شود، باید تابع مقررات باشد، زیرا استمرار این کار صدمات زیادی به اهالی نشر می‌زند؛ به خصوص کسانی که سال‌ها است کار اصلی آن‌ها نشر، توزیع و فروش کتاب است.
 
مدیر کتابفروشی کتاب پنجره با اشاره به ارسال نامه‌ای به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران توضیح داد: در این نامه، خواسته‌ایم هرچه زودتر کارگروه مشخصی با ترکیب اعضای موثر در نشر، پخش و فروش کتاب تشکیل شود تا با همفکری یکدیگر برنامه مدونی را برای تدوین یک قانون جامع در زمینه عرضه کتاب با تخفیف تصویب شود و همه اعضا و فعالان حوزه کتاب از آن تبعیت کنند.
 
به گفته یراقچی، در همه جای دنیا ممکن است یک موسسه انتشاراتی یا فروشگاهی به مناسبت‌های مختلف تخفیف‌هایی برای فروش کتاب‌های خود در نظر بگیرد اما همه این موضوعات قانونمند و تحت ضوابطی اجرایی می‌شود و اینگونه نیست که یک ناشر بگوید در طول سال کتاب‌هایم را با ۱۰ درصد تخفیف می‌فروشم.
 
وی یادآور شد: این اقدامات گاهی در یک فصل پنج روز و در شکل‌های مختلف توسط کتاب‌فروشان و ناشران اجرا می‌شود و به نظرم از زمینه‌های رقابت حرفه‌ای است اما بر این باورم که همه این اشکال باید ضابطه‌مند باشد. اگر قرار است تخفیفی برای کتاب در نظر گرفته نشود باید همه آن‌ها طبق ضابطه‌ای از سوی همه فعالان این حوزه رعایت شود.
 
یراقچی با بیان اینکه باید حدود این اقدامات مشخص شود، تاکید کرد: اگر قرار است این تخفیف داده شود باید حدود، میزان و زمان‌های مشخصی در هماهنگی با اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران مشخص شود، زیرا از جمله وظایف اصلی اتحادیه صنفی تصمیم‌گیری و نظارت در چنین اموری است ولی ما الان شاهد هستیم که افراد به صورت سرخود در این زمینه تصمیم می‌گیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط